بعد از تروریستی نامیدن سپاه، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
روزنامه العربی الجدید چاپ لندن در یادداشتی به قلم ایاد الدیلمی تحت عنوان" سپاه پاسداران ایران در لیست تروریستی قرار گرفت؛ بعد از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟ "نوشت: اقدام آمریکا در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تروریستها در راستای فشارهای دولت ترامپ علیه ایران پس از خروج از توافق هستهای که در زمان باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا انجام شده بود، اتخاذ شد. باوجود اینکه انتظار میرفت آمریکا چنین اقدامی را اتخاذ کند اما این اقدام سابقهای در روابط آمریکا با دیگر کشور ایجاد خواهد کرد زیرا این اولین بار است که آمریکا یک قدرت نظامی کشور دیگری را در لیست تروریستها قرار میدهد.
در این یادداشت با اعتقاد بر این که ان اقدام آمریکا ضربه قوی به ایران وارد میکندف امده است: ایران به دنبال جبران تحریمهای اقتصادی آمریکا است؛ تحریمهایی که قرار است در ماه می آینده و پس از وارد شدن هشت کشور مستثنا در تحریمها، وارد مرحله جدیدی شود.
در این یادداشت آمده است: اهمیت قرار گرفتن سپاه پاسداران ایران در لیست تروریستها در وزنه اقتصادی این نهاد پنهان است، زیرا تعداد افراد سپاه در ایران تقریباً ۱۰ هزار تخمین زده میشود همچنین براساس گزارشات گنگره آمریکا اداره برنامه موشکهای بالستیک برعهده سپاه است، علاوه بر این سپاه پاسداران یک بال اقتصادی برای ایران به شمار میرود زیرا شرکتهای متعددی در داخل و خار ج کشور و یک شبکه بانکی گسترده را اداره میکند.
در این یادداشت با استناد به گفتههای آمریکا مبنی بر این که ۲۰ درصد اقتصاد ایران در دست سپاه است ادعا شده که اقدام آمریکا علیه سپاه تأثیر مستقیمی بر روی اقتصاد ایران خواهد گذاشت.
نویسنده با طرح این ادعا که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برخی از گروههای منطقهای در سوریه و همچنین حزب الله لبنان و انصارالله یمن را آموزش میدهد این سوال را مطرح میکند که آیا این تحریمهای آمریکا علیه سپاه تا چه اندازه میتواند بر یک نیروی نظامی مسلح که در طول سه دهه به طور علنی و غیر علنی تلاش کرده است یک نیروی پیشگام در ایران باشد تأثیر بگذارد؟
در یادداشت این روزنامه وابسته به قطر با اشاره به این که «در واقع در وهله اول این اقدام آمریکا علیه سپاه اقتصاد ایران را تحت تأثیر خواهد گذاشت» ادعا شده که سپاه تعاملات اقتصادی گسترده در خارج دارد و آمریکا براین باور است که این اقدام میتواند ار انتشار نیروهای سپاه در خارج از ایران جلوگیری کند و اوضاع اقتصادی ایران را نیز وخیم کند.
نویسنده این یادداشت در ادامه بر اساس ادعای خود، این سوال را مطرح میکند که آیا سپاه ایران توانایی جایگزینی راههای دیگر برای انجام عملیات خود در خارج را ندارد؟ آیا سپاه توانایی دور زدن تحریمهای آمریکا را ندارد؟ ایران در زمان تحریمهای باراک اوباما توانست تحریمهای آمریکا را دور بزند. ایران برای مقابله با چنین تحریمهایی تجربه بلند بالایی دارد اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که اوضاع اکنون تغییر کرده است و تحریمها تأثیر زیادی بر ایران گذاشته است.
نویسنده در ادامه میگوید: عراق سیاهچاله ای برای تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران به شمار میرود زیرا آمریکا عراق را از برخی تحریمها علیه ایران مستثنی کرده است. عراق نیز به طور رسمی اعلام کرد که تحریمهای آمریکا علیه ایران را نمیپذیرد و امروز به روشنی اعلام کرد که توانایی فراهم کردن انرژی و برق برای کشورش جز از طریق ایران را ندارد و دولت عراق خواستار تمدید مهلت معافیتها شده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نفوذ زیادی در عراق دارد بنابراین تحریم آمریکا علیه سپاه و قرار دادن آن در لیست تروریستها ناقص به شمار میرود زیرا نفوذ آن در عراق را در بر نمیگیرد.
در این یادداشت آمده است: میتوان گفت که هدف آمریکا از این اقدام علیه سپاه ایجاد خفگی اقتصادی در ایران است و واشنگتن به دنبال هدف قرار دادن نیروهای سپاه و ویا حتی نیروهای وابسته به ان نیست بلکه هدف انها تنها اقتصاد ایران است تا شاید ایران مذاکرات هستهای جدیدی با شروط آمریکایی دیگر غیر از چیزی که اوباما آن را امضا کرد برگزار کند.
در پایان این یادداشت آمده است: به این زودی هیچ جنگی میان ایران و آمریکا اتفاق نخواهد افتاد، هرچقدر آمریکا فشار بیاورد ناسازگاری ایران بیشتر خواهد شد تا اینکه انتخابات ۲۰۲۰ فرا برسد و شخص دیگری جز ترامپ وارد کاخ سفید شود و ایران نفس راحتی بکشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر