رآکتور اتمی عربستان به بهرهبرداری میرسد؛ به زودی
به گزارش بی بی سی،اولین رآکتور تحقیقات هستهای عربستان سعودی در شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز در نزدیکی ریاض قرار دارد.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی اوایل نوامبر گذشته در مراسمی از آغاز احداث این رآکتور خبر داد.
رابرت کلی، مدیر پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی به گاردین گفته است که این یک رآکتور کوچک تحقیقاتی ۳۰ کیلوواتی است و به زودی تکمیل خواهد شد.
این رآکتور را یک شرکت دولتی آرژانتینی به نام «اینوَپ اسای» (Invap SE) طراحی کرده و ساخته است.
این در حالی است که حدود سه ماه پیش، مجلس نمایندگان آمریکا گزارشی منتشر کرده که بر اساس آن دولت دونالد ترامپ تلاش کرده بدون توجه به ملاحظات حقوقی و امنیتی، هر چه سریعتر به عربستان فناوری بسیار حساس و پیشرفته هستهای بدهد.
در گزارش ۲۵ صفحهای الایجا کامینگز، رئیس کمیسیون نظارت مجلس نمایندگان آمریکا هشدار داده شد که انتقال این فناوری میتواند به اشاعه سلاحهای هستهای و بیثباتی در خاورمیانه منجر شود.
این گزارش همچنین از مخفی بودن تعلاملات دولت آقای ترامپ با عربستان سعودی اظهار نگرانی کرده بود.
یک سال پیش، ولیعهد عربستان خواستار اقدام جامعه بینالمللی برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی ایران به تسلیحات اتمی در آینده شده بود و هشدار داده بود که در صورتی که ایران در صدد دستیابی به اسلحه اتمی باشد، عربستان سعودی نیز همین هدف را دنبال خواهد کرد.
عربستان از جمله کشورهایی است که پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی را امضا کرده و بارها خواهان ایجاد خاورمیانهای عاری از سلاحهای اتمی شده بود.
دولت سعودی پیشتر از تصمیم خود برای ساخت شانزده رآکتور اتمی تا سال ۲۰۳۰ خبر داده و گفته بود که هدف از این برنامه، کاهش وابستگی بخش انرژی به نفت و گاز و استفاده از نیروی اتم برای تامین بخشی از نیاز داخلی به برق است. این برنامه بخشی از برنامه ابتکاری ولیعهد سعودی موسوم به چشم انداز ۲۰۳۰ محسوب میشود که هدف آن تبدیل عربستان به بزرگترین و پیشرفتهترین قدرت اقتصادی منطقه است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر