سرگرد پاسدار جلال یارمحمدی با بیان اینکه امدادرسانی نیروهای سپاه و بسیج به آسیب دیدگان سیل در شیراز همچنان ادامه دارد، گفت: با توجه به پیش بینی‌هایی که انجام شده بود نیروهای سپاه و بسیج از همان دقایق اولیه بروز حادثۀ سیل در شیراز به یاری مردم و مسافران نوروزی شتافتند.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ دستگاه خودروی سبک، سنگین، نفربر و آمبولانس سپاه استان فارس در فرآیند امدادرسانی به حادثه دیدگان در مناطق سیل زده بکارگیری شده‌اند. گفت: در همان ساعات اولیه بروز حادثه سیل بیش از ۳۵۰۰ نفر از مسافران نوروزی و آسیب دیدگان سیلِ شیراز در سالن‌های ورزشی ۹ دی و حسینیه‌های سپاه فجر استان فارس اسکان داده شدند و با همکاری خیرین بسیجی امکانات پزشکی و بهداشتی و غذای گرم در اختیار ایشان قرار گرفت.

معاون روابط عمومی سپاه فجر فارس با بیان اینکه پس از بروز حادثه بیش از ۱۳۰۰ نفر از نیروهای سپاه و بسیج فارس برای خدمت رسانی به مردم در مناطق سیل زده استان مستقر شدند، گفت: تخلیه آب، پاکسازی خانه‌ها و راه‌های عبور و مرور مردم از گِل و لای، توزیع مرتب و مناسب اقلام امدادی و تغذیه‌ای و تأمین امنیت مناطق سیل زده از جمله خدمات نیروهای سپاه و بسیج به مردم مناطق سیل زده شیراز است.

وی با بیان اینکه ۱۸۰۰ منزل مسکونی آسیب دیده توسط نیروهای سپاه و بسیج فارس پاکسازی شده‌اند، گفت: بیش از ۷۰ هزار پُرس غذای گرم با همکاری سپاه فجر فارس، سازمان‌های اجرایی و خیرین شیراز در مناطق سیل زده فارس توزیع شده است.

یارمحمدی با تاکید بر اینکه مردم شیراز مطمئن باشند نیروهای سپاه و بسیج همراه با سایر فرزندان انقلاب اسلامی در نیروهای مسلح تا پایان فرآیند امدادرسانی در کنار آسیب دیدگان سیل هستند، گفت: تمام امکانات امدادرسانی و مهندسی مجموعه سپاه استان فارس در حالت آماده باش هستند.

وی با تاکید بر اهمیت ارائه خدمات پزشکی و درمانی به آسیب دیدگان سیلِ شیراز، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، درمانگاه سیار بسیج جامعه پزشکی با حضور پزشکان متخصص در محله سعدی شیراز برپا شده و این منطقه سیل زده به ۱۲ بلوک برای غربالگری پزشکی و بهداشتی تقسیم شده است.

معاون روابط عمومی سپاه فجر فارس با بیان اینکه با برپایی این درمانگاه و حضور تیم‌های پزشکی از بروز بیماری‌های عفونی و واگیردار پس از سیل جلوگیری بعمل آمد، گفت: ۱۲ تیم بسیج جامعه پزشکی طِی این مدت ۱۱ هزار نفر را بصورت خانه به خانه مورد غربالگری پزشکی قرار داده‌اند که از این میان ۷۵۰ نفر برای ویزیت رایگان پزشکی به درمانگاه سیار ارجاع داده شده و ۱۵ نفر نیز پس از هماهنگی به بیمارستان‌های شیراز ارجاع شده‌اند، همچنین بیش از ۱۵ میلیون تومان دارو و تجهیزات بهداشتی رایگان به مردم آسیب دیده از سیل ارائه شده است.

وی با تجلیل از همکاری و تعامل بسیار خوب بین هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اورژانس شیراز، سپاه فجر و بسیج جامعه پزشکی فارس در راستای خدمت رسانی به مردم شیراز، گفت: اعضای تیم‌های پزشکی حاضر در منطقه از پزشک، پرستار، روانشناس و ماما تشکیل شده‌اند و متخصص اطفال، متخصص زنان و زایمان، طب اورژانس و داروخانه نیز در درمانگاه سیار به آسیب دیدگان سیل خدمات بهداشتی و پزشکی مناسب ارائه می‌کنند.

پاسدار یارمحمدی با بیان اینکه در حادثه سیل اخیر شاهد حضور اقشار مختلف بسیج در یاری رسانی به مردم آسیب دیده بودیم، گفت: گروه‌های جهادی دانشجویی و دانش آموزی، طلاب بسیجی و نوجوانان بسیجی در کنار سایر اقشار بسیج فعالیت‌های تأثیرگذار و درخشانی را در امدادرسانی به مردم شیراز انجام داده‌اند.

معاون روابط عمومی سپاه فجر فارس با بیان اینکه خدمت رسانی به مردم از رسالت‌های مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، گفت: در صورت نیاز امکانات بیشتری از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زمینه خدمت رسانی به مردم شیراز فعال خواهند شد.

غربالگری افراد برای پیشگیری از بیماری در محله‌های سیل‌زده شیراز

 

رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز اعلام کرد که اقدامات غربالگری و پایشی با هدف پیشگیری از بروز بیماری در محله‌های سیل‌زده شیراز انجام شده است.

به گزارش ایسنا، احمد رضازاده یکشنبه ۱۱ فروردین در جمع خبرنگاران گفت: اقدامات غربالگری و پایشی با روش مراجعه حضوری به صورت خانه به خانه، توسط کادر درمانی و بهداشتی این مرکز در مناطق سعدی، بلوار نصر و سلطان آباد با هدف اقدامات پیشگیرانه و درمانی انجام شده است.

او اضافه کرد: از ابتدای حادثه سیل شیراز تاکنون، این تیم با هدف اقدامات پیشگیرانه و درمانی به درب ۴۶۰ منزل مراجعه و این روند همچنان ادامه دارد.

رضازاده افزود: غربالگری ۴۶۰ خانوار و هزار و ۶۲۸ نفر از آسیب دیدگان ناشی از سیل در محله سعدی شیراز، از سوی کارشناسان بهداشت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر انجام شد.

او با تاکید بر اینکه این مرکز تاکنون با انجام ۱۶ مورد نمونه برداری میکروبی، دو مورد نمونه برداری شیمیایی آب و ۸۰ مورد کلرسنجی در نقاط مختلفی که شبکه توزیع و مخازن وجود داشته، این اقدامات را انجام داده است گفت: این اطمینان وجود دارد که آب شرب منطقه سالم و شهروندان بدون هیچ گونه نگرانی آب شرب مصرف می‌کنند.

رضازاده ادامه داد: برای بیماریابی فعال در خصوص بیماری‌های منتقله از آب، نمونه گیری متعددی از افراد انجام و بازدیدهای مختلفی از شبکه‌های توزیع و مخازن در دستور کار قرار دارد که تا کنون از سامانه‌های آبرسانی ۴۰ مورد بازدید انجام شده است.

او توضیح داد: خدمات مختلفی از جمله خدمات روانشناختی ارائه شده است و برای تعدادی از آسیب دیدگان بستری در بیمارستان‌های شهید رجایی و شهید فقیهی، مداخلات روانشناسی به کار گرفته شد.

رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز گفت: در راستای کاهش مرگ مادران باردار پرخطر، با شناسایی و تحت پوشش قرار دادن آنان، تدابیری اندیشیده شد. از جمله با اختصاص دادن خطوط ویژه تلفن به این گروه، این امکان فراهم شد که بتوانند بدون هیچ گونه نگرانی در هر ساعت از شبانه روز، با مراقبان خود تماس گرفته تا ماما در کمترین زمان بر بالین مادر باردار حضور یافته و اقدامات انتقال به بیمارستان را انجام دهد.

رضازاده با اعلام اینکه تعداد زنان باردار تحت پوشش پایگاه‌های ضمیمه درون مرکز ۵۳ مورد است، گفت: از این تعداد، ۱۳ مادر باردار پرخطر وجود دارد که تمام آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.