دعوای آمریکاییها بر سر سیاست تحریمهای ضدایرانی
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه که مایل نبودند نامشان فاش شود، نوشت: این اختلاف نظر میان جان بولتون از شورای امنیت ملی و مایکل پمپئو، وزیر خارجه آمریکا است که خشم و عصبانیت زیادی را به همراه داشته است.
اما ورای این اختلافات، رئیس جمهور آمریکا باید اولویتهای اصلی را سبک و سنگین کند. وی از یک طرف میخواهد به وعده خود برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران و وادار کردن تهران به پذیرش درخواستهای آمریکا عمل کند و از سوی دیگر نگران است که فشار بیش از حد روی تهران، به جهش قیمتهای نفت منجر خواهد شد و این مسئله قیمت بنزین را برای رانندگان آمریکایی آن هم در شرایطی که انتخابات ۲۰۲۰ نزدیک است، افزایش میدهد.
بولتون و تیمش که طرفدار تحریمهای شدیدتر هستند، به این نکته اشاره کردهاند که قیمتهای نفت – حدود ۵۹ دلار در هر بشکه – پایین مانده است. لری کودلاو، مشاور اقتصادی ارشد رئیس جمهور آمریکا در دیداری که ترامپ با بنیامین نتانیاهو، رئیس جمهور رژیم صهیونیستی داشت از این دیدگاه حمایت کرده و گفته است لغو معافیتها روی قیمتهای نفت تأثیر نخواهد گذاشت. اما این روند ممکن است با توجه به تولید سایر کشورهای اوپک و همچنین سیاستهای خصمانه دولت آمریکا علیه فروش نفت ونزوئلا به سرعت تغییر کند.
ترامپ تا هفته اول ماه مه (اواسط اردیبهشت) باید درباره صدور معافیتهای جدید برای هشت کشور مشتری نفت ایران شامل چین، هند، ژاپن، ترکیه، ایتالیا، یونان، کره جنوبی و تایوان تصمیم بگیرد. این کشور در نوامبر و همزمان با آغاز اجرای تحریمها علیه صادرات نفت ایران، اجازه یافتند به خرید نفت ایران ادامه دهند. گمانه زنیهای فعلی حاکی از آن است که معافیت چین و هند تمدید خواهد شد.
اما بولتون و مقامات وزارت انرژی آمریکا میگویند وقت آن رسیده که دولت به وعده خود برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عمل کند. اما تیم پمپئو که در رأس آن برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران قرار دارد بر این باورند که حذف یکباره نفت ایران از بازار باعث نوسان و جهش قیمتها میشود.
یک تحلیلگر برجسته که به کاخ سفید درباره رویکردش مشاوره میدهد، اظهار کرد: تشدید اختلاف نظرها نشان میدهد که بحث بر سر تمدید معافیتها با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰، تا چه حد سیاسی شده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر