وی که عصر دوشنبه در مراسم بزرگداشت قربانیان حادثه نیوزیلند در مسجد مرکزی لندن سخنرانی می کرد، افزود: مسلمانان از حادثه هفته گذشته وحشت‌زده‌ هستند و بر افزایش ضریب امنیت مراکز اسلامی و مساجد در انگلیس تاکید دارند.

وی گفت : آنها می‌گویند، نیازی به کاهش بودجه حفاظت از کنیسه‌ها و مدارس یهودیان نیست، اما همچنان که تخصیص بودجه اضافه می‌تواند امنیت یهودیان را تأمین کند، ما هم خواهان همان سطح حفاظت از مراکز اسلامی، مساجد و مدارس اسلامی در انگلیس هستیم.

جاستین ولبی اسقف اعظم انگلیس هم در این مراسم طی سخنانی گفت که کلیسا در کنار مسلمانان ایستاده است و از اینکه تاکنون در این رابطه کوتاهی شده ، عذرخواهی کرد.

وی تصریح کرد: آن‌هایی که از مسلمان نفرت دارند از همه ما نفرت دارند و آن‌هایی هم که از حمله نیوزیلند حمایت می‌کنند درواقع به همه ما حمله کرده‌اند.

ولبی حمله نیوزیلند را زنگ خطری علیه تمدن بشریت توصیف و تصریح کرد که دین و ایمان به خدا بخشی از راه‌حل و مقابله با چالش افراط‌گرایی هستند.

او آموزش را بخش دیگری از راه‌حل چالش افراط گرایی دانست و یادآور شد که در این رابطه کلیسا برنامه‌های مؤثری را در دست اجرا دارد.

در ادامه این نشست، ساجد جاوید وزیر کشور انگلیس با خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد و افزود: حمله وحشتناک نیوزیلند همانند فجایعی که در انگلیس رخ داد، علیه ارزش‌هایی است که ما را متحد می‌کند. اینکه ما آزادانه انتخاب می‌کنیم خدا را پرستش کنیم یا بی دین باشیم.

وزیر کشور انگلیس همچنین اتحاد مساجد، کنیسه‌ها، کلیساها و مکان‌های عبادی در این کشور را بی‌نظیر دانست و افزود که هیچ مذهب، اقلیت و یا اجتماعی در انگلیس تنها نیست.

وی مدعی شد، نفرت در جامعه انگلیس جایگاهی ندارد و خاخام‌های یهودی، کشیشان مسیحی و روحانیون در مقابل نفرت با یکدیگر متحد هستند.

نمازگزاران مسلمان روز جمعه گذشته در جریان برگزاری نماز جمعه در دو مسجد &#۳۹;نور&#۳۹; و &#۳۹;لینوود&#۳۹; شهر کرایست‌ چرچ نیوزیلند مورد حمله تروریستی مسلحانه قرار گرفتند که طی آنها ۵۰ نفر کشته و دهها نفر نیز زخمی شدند.

متهم اصلی این حمله &#۳۹;برنتون هریسون تَرنت&#۳۹; ۲۸ساله اهل استرالیا معرفی شده است که پیشتر بارها درصفحات مجازی خود از حضور مهاجران مسلمان در&#۳۹;سرزمین های اروپایی&#۳۹; ابراز خشم کرده بود.

تصویری که در رسانه‌ها منتشر شد، نشان می‌دهد که هریسون ترنت نام مهاجمان مسلحی را که در سال‌های گذشته، مهاجران و مسلمانان را در کشورهایی چون سوئد و کانادا هدف حمله قرار داده بودند، روی سلاح خود حکاکی کرده است.

&#۳۹;عایشه هزاریکا&#۳۹;مفسر و سیاستمدار انگلیسی در این باره در تارنمای سی ان ان نوشت: مدتی است که اسلام هراسی سر برافراشته؛ از زمان حادثه ۱۱سپتامبر، مسلمانان در بعد وسیعی از سوی جامعه (غرب)منفور، تحقیر و قربانی شده اند.

سیاستمداران، مفسران سیاسی، متنفدان و رسانه های دست راستی، جنگی علیه مسلمانان به راه انداخته اند که به امر عادی بدل شده است. چنانچه بخواهیم درسی از این حادثه هولناک بگیریم، این است که باید این انزجار را متوقف و به مسلمانان به مانند هر فرد دیگری به عنوان یک انسان بنگریم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.