توصیههایی برای خرید امن اینترنتی در بازار داغ عید
سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتا تهران گفت: اگر قصد خرید اینترنتی از یک فروشگاه الکترونیکی را دارید باید با چشمانی باز این کار را انجام دهید. ما نمی خواهیم خرید اینترنتی را یک کار عجیب و سخت جلوه دهیم اما وقتی شما به صورت فیزیکی هم خرید می کنید مطمئنأ از یک مکان معتبر خرید خود را انجام می دهید. خرید اینترنتی شاید سادهترین و لذت بخش ترین کاری است که شما در اینترنت می توانید انجام دهید به شرطی که اصول ایمنی آن توجه داشته باشید.
سرهنگ تورج کاظمی ادامه داد: قبل از خرید اینترنتی، در مورد فروشگاهی که می خواهید از آن خرید کنید تحقیق کنید. فروشگاه های معتبر عمومأ آدرس پستی، تلفن و مشخصات خود را به طور دقیق در وب سایتشان درج می کنند. دقت کنید که فروشگاهی که از آن خرید می کنید یک فروشگاه فعال است یا یک وب سایت رها شده است. معمولا فروشگاه هایی که یک شعبه ی فیزیکی دارند بسیار مطمئن تر از فروشگاه هایی هستند که فقط به صورت مجازی پایه گذاری شده اند.
وی عنوان کرد: آمارها نیز نشان می دهد اعتماد افراد به فروشگاه هایی که شعبه فیزیکی دارند بیشتر است. زیرا احتمال کلاهبرداری یا این که کالای خریداری شده به دست شما نرسد کمتر است و اگر مشکلی پیش بیاید می توانید به آدرس فروشگاه مربوطه مراجعه حضوری کنید.
سرهنگ کاظمی گفت: معمولا فروشگاه های آنلاین ،خدمات پرداخت اینترنتی را از طریق یکی از بانکهای کشور دریافت می کنند. در پرداخت های آنلاین وقتی می خواهید مرحله پرداخت پول را از طریق کارت انجام دهید وارد سایت دومی خواهید شد که سایت بانک دریافت کننده وجه است .بسیاری از سارقان اینترنتی با طراحی و ساخت سایت هایی شبیه به سایتهای اصلی بانکی و آدرس های مشابه " آن را در اختیار کاربر قرار داده و به محض وارد کردن اطلاعات بانکی، اقدام به خالی کردن حساب طعمهشان میکنند.
رییس پلیس فتا اظهار داشت: همچنین مجرمان سایبری با ارائه کالاهای ارزانتر ، قیمتهای استثنایی و باور نکردنی و طرحهای وسوسه انگیز (تورهای مسافرتی ویژه نوروز، سبد کالا، لباس ، کیف و کفش ، لوازم خانگی و بسته های هدیه عید نوروز اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکنند یا کاربر را وارد صفحه جعلی و شبیه سازی شده بانک کرده یا در برخی از سایتهای تبلیغاتی وخرید و فروش مانند(دیوار" شیپور و ...)اقدام به گرفتن بخشی از پول کالا بعنوان پیش پرداخت یا همان بیعانه می کنند.
سرهنگ تورج کاظمی ادامه داد: نکته بعدی " اگرکاربران از مرورگر IE استفاده می کنند، بعد از ورود به صفحه پرداخت بانک، تصویر یک قفل زرد رنگ پایین صفحه مشاهده می شود بایستی روی آن قفل دو بار کلیک کنید تا گواهینامه سایت باز شود مثلا اگر وارد سایت بانک پارسیان شده باشید باید www.pec.ir نوشته شده باشد. ولی اگر وارد قسمت پرداخت شدید و این قفل زرد رنگ را مشاهده نکردید یا نام داده شده در قسمت Issuedto درست نبود، شماره کارت رمز خود را وارد نکنید چون نشان دهنده این است که این سایت از نظر امنیتی تایید نشده است و اصلا سایت بانک نمی باشد و اطلاعات شما در اختیار افراد دیگری قرارخواهد گرفت.
وی افزود: شاید بتوان گفت امنترین روش برای خرید اینترنتی استفاده از سیستم خرید پستی است که امروزه اغلب فروشگاهها نیز از این سرویس استفاده می کنند. شما با استفاده از این روش می توانید محصول مورد نظر را سفارش دهید و محصول توسط شرکت پست برای شما ارسال شده و سپس مبلغ کالا را به مامور پست تحویل میدهید در این روش شما با اطمینان خاطر و بدون اینکه پولی را از پیش، پرداخت کرده باشید می توانید محصول خود را خریداری کنید. استفاده از این روش برای کالاهایی که ماهیت فیزیکی دارند بسیار مناسب است.
سرهنگ تورج کاظمی گفت: از سایت هایی که اطلاعات مبادله شده بین شما و سرور را رمزنگاری می کنند استفاده کنید ، مشخصه این سایت ها شروع آدرس باhttps بجای http است.
وی ادامه داد: در زمان خرید از فروشگاههای اینترنتی ، باید از نماد اعتماد الکترونیک اطمینان پیدا کرده و با کلیک بر روی آن اعتبار سایت مشخص گردد و شما را به سایت اینماد ارتباط و متصل می کند، آنگاه می توان به مشخصات سایت و فروشگاه اینترنتی و از تاریخ اعتبار نماد آن و سایر خدمات ارائه دهنده فروشگاه مطلع شوید، در حال حاظر سایت های دارای نماد را می توان از طریق سایت Enamad . ir مشاهده کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر