ستارههای دنیای ورزش چه فرقی با مردم عادی دارند؟
از همان لحظه ای که خبر مربوط به درگیری فرهاد مجیدی با پلیس راهنمایی و رانندگی رسانه ها را پر کرد و هر دقیقه حواشی مربوط به این اتفاق بیشتر شد، خیلی ها تصویر ثبت شده از وین رونی بهترین گلزن تاریخ تیم ملی انگلیس را در ذهن خود مرور کردند. وقتی که رونی قصد ورود به ورزشگاه اولدترافورد برای تماشای یکی از بازی های تیم سابقش یعنی منچستریونایتد را داشت و پلیس ورزشگاه او را مورد بازدید بدنی قرار داد. در نگاه اول هیچکس قصد ندارد کسی را به عنوان متهم معرفی کند. چراکه درگیری و اتفاقی از این دست در تمامی کشورهای دنیا تا به حال رخ داده. در مورد فرهاد مجیدی هم ضمن اینکه خودش اعتقاد داشت به دلیل رفتار بد پلیس با او بحث اینطور بالا گرفت، برخی بر این باورند که مسئله یکسان بودن در برابر قانون بین سلبریتی های کشور ما هنوز رواج زیادی پیدا نکرده. همین اتفاق اخیر باعث شد نگاهی داشته باشیم به تمامی سلبریتی های ورزشی که در سر تا سر دنیا مرتکب جرمی شدند و پلیس هم با آنها رفتاری قانونی انجام داده. برای همه روشن است که اگر یک شخصیت مطرح ورزشی در ایران هم هنگام مواجهه با چنین اتفاقی در برابر قانون مطیع باشد و انتظار نداشته باشد که رفتاری برخلاف سایر شهروندان با او صورت بگیرد، همه چیز زودتر از این ها حل می شود.
همین چند وقت پیش بود که هوگو لوریس دروازه بان مطرح تیم تاتنهام که در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه هم با فرانسه قهرمان شد، به دلیل رانندگی در حالت مستی توسط پلیس جریمه شد. اینجا نوع رفتار بین لوریس و پلیس شهر لندن مورد بحث نیست. بلکه اعمال قانون به شکلی که برای همه مردم انجام می شود برای لوریس هم انجام شد. دروازه بان تاتنهام بعد از انجام چنین تخلفی خیلی زود ابراز پشیمانی کرد و جالب اینجاست طبق گفته رسانه های انگلیسی او ۲۰ ماه از رانندگی محروم و به پرداخت ۵۰ هزار پوند محکوم شد.
همین اتفاق چند ماه پیش برای جرارد پیکه مدافع اسپانیایی باشگاه بارسلونا رخ داد. پیکه بدون به همراه داشتن گواهینامه در حال رانندگی کردن بود و وقتی هم که توسط پلیس جریمه شد با او درگیری لفظی پیدا کرد. با این حال پلیس کشور اسپانیا مثل سایر شهروندان با مدافع بارسا برخورد و حتی او را نزدیک به ۵۰ هزار یورو جریمه کرد.
در طول این سال ها رفتار پلیس کشورهای مختلف نشان داده فرقی نمی کند شخصیت ورزشی مورد نظر ماریو بالوتلی باشد یا دیوید بکام. چند سال پیش بالوتلی که بدون شک یکی از یاغی ترین فوتبالیست های دنیاست، به دلیل تخلف رانندگی و رد کردن مرز سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت در لیورپول توسط پلیس دستگیر شد. حتی دیوید بکام سال ۲۰۰۱ هنگامی که با سرعتی بیش از حد سرعت مجاز رانندگی می کرد با همین رفتار از سوی پلیس مواجه شد.
نکته جالب اینجاست که ورزشکاران در همه جای دنیا فقط هم به دلیل تخلف رانندگی مجرم شناخته نمی شوند. مثلا اسکار پیستوریوس دونده اهل آفریقای جنوبی که به سریع ترین انسان بدون پا معروف است سال ها پیش مشکوک به قتل نامزد خودش شناخته شد. در حالیکه او یکی از مطرح ترین چهره های دنیاست، پلیس کشورش بدون توجه به این موضوع با او نیز مثل سایر مجرمین برخورد کرد. به طوریکه ۵ سال حبس برای ارتکاب قتل غیرعمد حاصل عملی بود که پیستوریس انجام داده بود.
بدون شک اگر دنبال مثال های دیگری هم باشیم امکان پیدا کردن آنها وجود دارد. مثال هایی که به ما نشان می دهند گاهی وقت ها هر مسئله بزرگ و دردسرسازی با یک پذیرش ساده بابت تخلفی که صورت گرفته حل می شوند. در تازه ترین نمونه وطنی اتفاقاتی که درباره اش صحبت شد، رفتار پلیس ایران با اسطوره استقلالی ها هرچقدر هم که از نظر مجیدی بد باشد، باز هم در نهایت به انجام وظیفه او ختم می شود. درگیری لفظی بین یک شخصیت ورزشی مشهور با پلیس چیزی است که حتی برای پیکه هم اتفاق افتاده ولی همان پلیسی که با ستاره بارسلونا درگیر شده او را با چشمی دیده که سایر شهروندان را مشاهده و جریمه کرده.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر