ام دی آر گزارش داد،  هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان گفت که در صورت فراهم‌شدن شرایط خاص، آلمان حاضر به پذیرفتن جنگجویان داعش و خانواده‌های آنها خواهد بود. او به زوددویچه تسایتونگ گفت که آلمان تنها در صورتی جنگجویان سابق داعش و خانواده‌های آن‌ها را می‌پذیرد که هویت آن‌ها کاملا روشن باشد و هیچ خطر امنیتی از طرف آن‌ها برای جامعه وجود نداشته باشد. هورست زیهوفر گفت: «به‌خاطر امنیت کشور، دولت فدرال باید شرایط جنگجویان داعش برای بازگشت به آلمان را بررسی کند.» او اضافه کرد که شرایط همه افراد باید در همان منطقه که حضور دارند و پیش از اینکه سوار هواپیما شوند، مشخص شود.

 

او مخصوصا نمی‌خواهد که جنگجویان داعشی به آلمان بیایند و ناپدید شوند. به گفته وزیر کشور آلمان، مسئولان این کشور باید بدانند که علیه کدام یک از این اسیران اعلام جرم شده است و به همین دلیل باید پرونده هر فرد به طور جداگانه بررسی شود. علاوه بر این، همسران و فرزندان داعشی‌ها نیز بدون اینکه مورد بررسی قرار گیرند، حق ورود به کشور آلمان را نخواهند داشت. او نمی‌خواهد افراد خطرناک وارد آلمان شوند. به همین دلیل زیهوفر اعلام کرد که ابتدا باید امکان زندانی کردن افراد خطرناک درنظر گرفته ‌شود. به نظر می‌رسد که او آماده پذیرفتن حامیان داعش است. وزیر کشور فدرال همچنین گفت:« ما از تمام جهان انتظار داریم تا پناهجویانی که به آلمان می‌آیند و مرتکب جنایت می‌شوند و یا تهدیدی برای امنیت هستند را پس بگیرند. ما نمی‌توانیم بی‌تفاوت باشیم و بگوییم ما این افراد را پس نمی‌گیریم.»

در همین حال، یوآخیم هرمان، وزیر داخله در ایالت بایرن آلمان نیز از مسئولان فدرال خواست تا داعشی‌هایی که پاسپورت آلمانی دارند و جرمی مرتکب نشده‌اند را تحت نظر قرار دهند. هرمان به روزنامه پاسائور نوین پرسه گفت:« اگر ما نتوانیم مدرکی مبنی بر ارتکاب جرم آنها پیدا کنیم، باید مدت ۲۴ ساعت، داعشی‌هایی را که قرار است به کشور بازگردند، از نزدیک زیر نظر بگیریم.»

آنالینا بائربوک، رهبر حزب سبزهای آلمان نیز خواستار بازگرداندن جنگجویان داعش شد. او در مصاحبه‌ای با شبکه رادیویی مرکز آلمان گفت که قوانین خوبی در این کشور وجود دارد و می‌توان این افراد را محاکمه کرد و به زندان انداخت. در عین حال، این سیاستمدار از برگزاری دادگاه بین‌المللی برای محاکمه جنگجویان داعش در سوریه حمایت کرد. پیش‌تر کردهای سوریه پیشنهاد داده بودند تا دادگاهی از سوی سازمان ملل متحد برای محاکمه اسیران خارجی داعش در خاک سوریه برگزار شود.

بحث در مورد بازگشت جنگجویان داعش به کشورهای اروپایی توسط ایالات متحده آغاز شد. چندی پیش، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا از آلمان و اروپا خواست که بیش از ۸۰۰ جنگجوی عضو داعش را از شمال سوریه تحویل بگیرند. دولت فدرال برای بازگرداندن جنگجویان داعش با مشکلات زیادی مواجه‌ است. در حالی که بسیاری در دولت فدرال معتقدند، شهروندان آلمان حق بازگشت به این کشور را دارند، برخی دیگر از مقامات آلمانی اعتقاد دارند که حامیان داعش برای این کشور خطر امنیتی محسوب می‌شوند. براساس آمارهایی که در سال ۲۰۱۳ توسط وزارت کشور منتشر شده است، حدود ۱۰۵۰ آلمانی به مناطق جنگی سوریه و عراق سفر کرده‌اند که حدود یک سوم از آنها پیشتر به آلمان بازگشته‌اند. به نظر می‌رسد ۲۰۰ نفر از این افراد نیز کشته شده‌اند و یک سوم دیگر از این گروه نیز گذرنامه آلمانی ندارند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.