پاریس سفیرش را از رم فراخواند
فرانسه رهبران ایتالیا را به "حملات بیاساس و ادعاهای عجیب" متهم کرده و میگوید این تنش میان دو پایتخت اروپایی از زمان جنگ جهانی دوم "بیسابقه" بوده است.
تنش جدید میان دو غول اتحادیه اروپا از آنجا آغاز شد که لوئیجی دیمایو، معاون نخستوزیر ایتالیا، روز سهشنبه با معترضان معروف به جلیقه زرد در نزدیکی پاریس دیدار و گفتگو کرد.
در پی آن پاریس فوراً از وی خواست که در امور سیاسی فرانسه دخالت نکند.
به گزارش بیبیسی فارسی، روابط دیپلماتیک میان این دو کشور از زمان به قدرت رسیدن حزب عوامگرای "پنج ستاره" و حزب راستگرای لیگ که ماه ژوئن گذشته دولت ائتلافی جدید در ایتالیا تشکیل دادند، بالا گرفته است.
از آن هنگام دو کشور بر سر مسائل مختلفی چون مهاجرت دچار تنش دیپلماتیک شدهاند.
این آخرین تنش که به نظر میرسد جدیتر از موارد قبلی است به آقای دیمایو، رهبر جنبش ۵ ستاره ایتالیا نسبت داده شده چرا که او دو روز پیش با رهبران جلیقه زردها که سه ماهی است به طور منظم علیه دولت امانوئل ماکرون تظاهرات میکنند در نزدیکی پاریس دیدار کرد.
او سپس عکس خود و کریستوف شلونسو و چند عضو دیگر جلیقه زردها را که برای شرکت در انتخابات پارلمان اروپا نامزد شدهاند را در توئیتر منتشر کرد. انتخابات پارلمان اروپا قرار است ماه مه آینده برگزار شود.
پاریس خیلی زود واکنش نشان داد و وزیر خارجه این کشور امروز (پنجشنبه هفتم فوریه) گفت: "چند ماهی است که ما با اتهامهای تکراری، حملات بیاساس و ادعاهای عجیب و غریب روبرو هستیم."
"مضاف بر اینها، این حرکت مداخله جویانه اخیر هم تحریک غیرقابلقبولی را پدید آورده است. آنها احترامی که باید به انتخاب دموکراتیک یک ملت و یک متحد بگذارند را نادیده گرفتند. مخالفت داشتن یک چیز است و بهرهبرداری از یک رابطه با هدف انتخاباتی یک چیز دیگر است."
فرانسه کریستین مسه، سفیر خود از رم را برای مشورت به پاریس فراخوانده است
متیو سالوینی، یکی از دیگر معاونان نخست وزیر ایتالیا کمی بعد از این ماجرا با هدف کم کردن از تنش میان دو کشور گفته از مذاکره با امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه استقبال میکند.
با وجود این او گفته برای "کلید زدن فصل نو" در روابط پاریس-رم ابتدا فرانسه باید مشکلات "بنیادین" میان دو طرف را به رسمیت بشناسد.
آقای سالوینی گفته پاریس باید شبهنظامیان چپگرای مخالف دولت ایتالیا را به این کشور تحویل دهد و بازگرداندن مهاجرانی که از ایتالیا به فرانسه میروند را هم متوقف کند.
این مقام ایتالیایی گفته سختگیری فرانسه در نقاط مرزی دو کشور به شکلگیری صفوف طولانی و ترافیک در پشت مرز فرانسه شده و این برای ایتالیا دردسرساز است.
همزمان آقای دیمایو از تصمیم خود برای دیدار با رهبران جلیقه زردها دفاع کرده و مردم فرانسه را "دوست و متحد" خطاب کرده است.
امانوئل ماکرون بارها دولت ایتالیا را بر سر مسائل سیاسی مرتبط با انتخابات اروپا مورد انتقاد قرار داده است. او امروز گفته: "با وجود همه اینها احساسات و عواطف دوستانه و روابط دو کشور خدشهبردار نیست."
متیو سالوینی، معاون نخست وزیر ایتالیا ماه گذشته هم مستقیماً امانوئل ماکرون را هدف انتقاد قرار داده بود و گفته بود امیدوار است مردم فرانسه بتوانند به زودی خود را از دست "این رئیسجمهور افتضاح خلاص کنند".
جلیقه زردها از نوامبر گذشته اعتراضات خود را آغاز کردند و تقریباً هر آخر هفته توانستهاند هواداران خود را به خیابانها بیاورند
جلیقه زردها چه کسانی هستند؟
اعتراضات "جلیقه زردها" علیه مالیات سوخت در ماه نوامبر شروع شد. معترضان میگفتند این تصمیم به کسانی ضربه میزند که در نواحی دورافتاده زندگی میکنند و تکیه زیادی به اتومبیل دارند.
اما از زمان اولین راهپیماییهای این گروه - و متعاقباً چرخش کامل دولت فرانسه در زمینه مالیات سوخت - درخواستهای آنها گسترش یافته و شامل تقویت قدرت خرید مردم میشود.
در ماه دسامبر دولت امانوئل ماکرون گفت که او "تا حدودی مسئول واکنش ناکافی" به اعتراضاتی بوده که این کشور را تکان داد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر