پرونده ادعای تک‌خوانی زنان از زمان دولت اصلاحات گشوده شد و تکذیب هر بار آن باعث نشد تا مخالفان اصلاحات و اعتدال این پرونده را ببندند چنانکه گویی تکذیب ادعاهایشان هم برایشان یک پیروزی موقت معنا می‌شود. در خاطر همگان هست که دلواپسان دولت اصلاحات برای مخالفت با دولت و به‌ویژه وزارت ارشاد آن مقطع چگونه مراسم‌های فرهنگی به‌ویژه در حوزه موسیقی را بر هم می‌زدند. در دولت احمدی‌نژاد این هجمه‌ها تا حدودی به دلیل اینکه اصولگرایان باعث روی کار آمدن آن دولت بودند فروکش کرد و با آغاز دولت روحانی باز هم تخریب‌ها آغاز شد البته نمی‌توان منکر برخی خطاها در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در ح وزه فرهنگی شد اما برخی با سیاسی کردن موضوعات مسیری را دنبال می‌کنند که نسبتی با آرامش جامعه ندارد مانند جشنواره فیلم فجر که رسانه‌های دلواپس و مخالف دولت چنین نوشتند: ‌«مراسم افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی در پردیس تئاتر تهران برگزار شد که در بخشی از این مراسم، فیلم تئاتر «سلام چهل سالگی» به کارگردانی محمد رحمانیان که کارهایش همیشه در تئاتر با حاشیه همراه بوده، به روی صحنه رفت.

در اتفاقی غیرمعمول در انتهای این نمایش، هم‌خوانی و تک‌خوانی زنان در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شد. این تک‌خوانی در مراسم افتتاحیه فیلم فجر که نام انقلاب را یدک می‌کشد، با انتقادات بسیاری همراه شده است.» سیاسیون مخالف دولت هم بدون تلاش برای رسیدن به حقیقت تنها اهداف خود را دنبال می‌کنند مانند حجت‌الاسلام نصرا... پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس که گفت: «تک‌خوانی یک خانم در مراسم فیلم فجر تله دولت برای دوقطبی کردن فضا و فرار از پاسخگویی درباره مسائل اقتصادی است که با فرماندهی شخص آقای روحانی صورت می‌گیرد.» پس از انتشار این ادعاها بود که روابط عمومی جشنواره چنین توضیح داد: «حاضران در سالن، برنامه را با صدای هم‌خوان‌ها شنیده و مشاهده کردند اما ظاهرا خروجی صدای پخش زنده تلویزیونی، تنها از طریق یک میکروفون بوده و صدای هم خوان‌ها ضعیف شنیده شده است‌».

مخالفان دولت؛ دایه مهربان‌تر از مادر

جالب است مخالفان دولت اصرار به آگاهی وزیر ارشاد از تک‌خوانی یک خانم دارند اما به سوابق و رزومه سیدعباس صالحی توجهی ندارند. او دارای تحصیلات دکترای فلسفه از یکی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه علمیه است. صالحی از سال ۵۱ وارد حوزه علمیه مشهد شد، دروس مقدماتی، سطوح مقدماتی و عالی را در حوزه علمیه مشهد گذراند. او از سال ۶۰ به حوزه علمیه قم عزیمت کرد و دروس خارج را تا سال ۶۸ در آن حوزه گذرانیده و مجدداً به مشهد عزیمت داشته و در دروس خارج استادان مشهد ادامه تحصیل داد، در سال ۷۶ مجدداً به حوزه علمیه قم مراجعت تحصیلی و علمی داشت.» بنابراین مشخص است که او بیش از دلواپسانی که حتی در یک جلسه کلاس فقه حضور نداشتند، به احکام اسلام آشناست و اجازه تخطی از آنها را نمی‌دهد. پس از ادعاهای دلواپسان سیدعباس صالحی در توئیتی به انتقادها پاسخ داد. وزیر ارشاد نوشته است: «افتتاحیه جشنواره فیلم فجر برگزار شد. با گرامیداشت برخی هنرمندان و کلیپ تأثیرگذار در منقبت صدیقه اطهر(س)، در پایان نمایشنامه‌ای از چهل ساله سینما روایت شد و در پایان سرودی با عنوان سلام به چهل سالگی. جز صدای جمع‌خوانی به من نمی‌رسید. به دوستانم گفته‌ام قانون و شریعت معیار است».

پاسخ دادستان به دلواپسان

روز گذشته دادستان تهران هم در پاسخ به اینکه در خصوص بروز برخی فسادها در تئاتر و مراسم جشنواره فجر چه ورودی خواهد کرد؟ گفت: اقدام دادستانی در حوزه‌های فرهنگی ابتدا پیشگیرانه است و ما از تئاتر، سینما و مطبوعات و مراسم‌های فرهنگی و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار داریم موازین شرعی و قانونی رعایت شود. وی ادامه داد: ما در مواردی که موازین قانونی رعایت شود هیچ مداخله‌ای نمی‌کنیم، اما در مواردی که امنیت حفظ نشود و شاهد اقدام خلاف مقررات باشیم ورود می‌کنیم. این مقام قضایی افزود: در مراسم جشنواره فجر شنیدم، وزیر ارشاد حضور داشت و ایشان فردی متعهد، متدین و مسئول فرهنگ کشور است و باید کاری کرد مراسم جشنواره فجر به فجر و فخر انقلاب منتسب شود و ما سینما و هنر فاخر را به مردم عرضه کنیم. جعفری دولت‌آبادی اضافه کرد: امیدواریم وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات خودشان در این مسائل ورود کنند تا نیازی به ورود دادستانی نباشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.