نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) موافقت کردند تا طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با اولویت در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

سیدکاظم دلخوش به عنوان درخواست کنندگان اولویت، بیان‌ کرد: از دوره هفتم مجلس شورای اسلامی در ارتباط با استانی شدن انتخابات مجلس طرح های مختلفی به مجلس آمده است و در این چند دوره شورای نگهبان ایراداتی را به آن وارد کرده است و مقام معظم رهبری دیدگاه‌هایی را در این زمینه مطرح کردند. در حال‌ حاضر طرح استانی و شهرستانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن این موارد تهیه شده است. امروز هر چه مجلس جلوتر می‌رود متاسفانه به دلیل مشکلات اجرایی کشور  مجلس شورای اسلامی به مسائل ریز اجرایی آلوده‌تر می‌شود و بعضا دستگاه اجرایی توپ را به زمین مجلس می اندازد.

وی در ادامه‌، بیان‌ کرد: از آن جایی که ما انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش رو داریم و تصویب این طرح اقداماتی را بر دوش سازمان‌های درگیر انتخابات می‌گذارد، ما پیشنهاد اولویت قرار گرفتن این دستور را بیان‌ کردیم.

دلخوش افزود: بر اساس این طرح نمایندگان با اخذ رای از شهرهای خود در سطح استان نیز رای مردم را باید کسب کنند. این امر باعث می‌شود تا نمایندگان این قدر درگیر کارهای اجرایی نشوند.

حسن کامران، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با پیشنهاد در اولویت قرار گرفتن این طرح، خاطر نشان کرد: چندین بار است که طرح هایی در زمینه استانی شدن انتخابات به مجلس شورای اسلامی آمده است و شورای نگهبان به آنها ایراداتی را وارد کرده است. ما اگر می‌خواهیم نمایندگان از کارهای اجرایی فاصله بگیرند، باید به وعده‌های انتخاباتی دقت کنیم. نمایندگان باید با مردم رو راست باشند و وعده کارهای اجرایی را به مردم ندهند. این کاندیداها هستند که وعده‌های اجرایی به مردم می‌دهند. با استانی شدن انتخابات سیستم اربابی و رعیتی در کشور حاکم می‌شود و افرادی که وضع مالی بهتری دارند و به قدرت متصل هستند، جلوتر می افتند.

وی در ادامه‌ صحبت‌هایش، اظهار کرد: درد امروز مجلس شورای اسلامی کارچاق کن شدن است. اگر نماینده زیر بار این حرف‌ها نرود و با سفارشات عده ای امضا پس نگیرد، مشکل مجلس شورای اسلامی حل خواهد شد. نماینده باید متواضع ، حق گرا و رهروی فرهنگ امام خمینی (ره) و رهبری باشد.

در ادامه‌ محمد جواد کولیوند، رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در موافقت با اولویت قرار گرفتن این طرح، بیان‌ کرد: آن چه که امروز مطرح است، اهمیت قرار گرفتن این موضوع در دستور کار مجلس شورای اسلامی و رسیدگی به آن است. در این طرح حوزه‌های انتخابیه بر سر جای خود باقی‌ هستند و ترکیب استانی در بسیاری از استان‌ها با وجود قانون فعلی اکنون اجرایی می‌شود. بر اساس این طرح نامزدها از حوزه‌های انتخابیه خود باید درصدی آرا کسب کنند و سپس در استان نیز رای بیاورند. آن کسی که در حوزه خود رای می آورد با کل نامزدهای استان رقابت نخواهد کرد ،‌ بلکه با نامزدهای حوزه خود که موفق به کسب رای تا سقف تعیین شده هستند، در سطح استان رقابت می‌کنند. هدف ما از اولویت قرار گرفتن این طرح این است که در صورت تصویب آن وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات و سایر دستگاه های درگیر انتخابات باید فرصت لازم برای تطبیق خود با این طرح را پیدا کنند.

رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در پایان گفت: از سوی دیگر در این طرح به شوراهای شهر توجه شده است تا به ظرفیت قانونی خود که همان پارلمان‌های محلی است، برسند. امروز شوراهای اسلامی شهر ، شوراهای شهرداری شده‌اند که این بر خلاف ظرفیت قانون اساسی است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.