حسن دانایی‌فر عصر امروز در سی‌ویکمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که با دستور کار بررسی مسائل و مشکلات فراروی تجار و صادرکنندگان استان که در سالن شهدای دولت استانداری کردستان برگزار شد، با اشاره به اظهارات مطرح‌‌شده در جلسه اظهار داشت: ضرورت خدمات فنی مهندسی بسیار بالاست، عراق و سوریه دو کشوری هستند که در آستانه ورود به بازسازی هستند اما براساس آمار موجود حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار برای بازسازی عراق نیاز است.

وی گفت: عراق از نظر مالی از وضعیت خوبی برخوردار است و روزانه بیش از ۳.۵ میلیون بشکه صادرات نفت دارد و درآمد بسیار خوبی دارند و بودجه سال ۲۰۱۹ آنها ۱۰۵ میلیارد دلار است که این رقم قابل توجه‌ای است.

مشاور معاون اول رئیس‌جمهور و دبیر ستاد روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه تصریح کرد: ۳۰ درصد از بودجه ۲۰۱۹ آنها مربوط به طرح‌های خدمات فنی مهندسی است که این میزان می‌تواند در موفقیت‌ شرکت‌های ما تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: تا سال ۲۰۱۲ حدود ۷۵ درصد کل توان خدمات فنی مهندسی کشور به عراق اعزام شد و پروژه‌های بخش خصوصی و دولتی ۴.۴ دهم میلیارد دلار رسید اما پس از کاهش قیمت نفت و حادثه داعش شرکت‌های کشور ایران، عراق و همه شرکت‌هایی که در داخل عراق بودند، دچار مشکل شدند و هنوز مشکل آنان حل نشده است.

از واگذاری پروژه‌ها به شرکت‌های بخش خدمات فنی مهندسی حمایت می‌کنیم

دانایی‌فر با بیان اینکه از واگذاری پروژه‌ها به شرکت‌های بخش خدمات فنی مهندسی حمایت می‌کنیم، افزود: همجواری، هم‌زبانی و هم‌فرهنگی کردستان ایران با عراق می‌تواند نقطه قوتی باشد که ما از این مهم استقبال خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه ما در بخش «خدمات کالا، گردشگری، انرژی و خدمات فنی مهندسی» با عراق سروکار داریم و در سال گذشته در بخش گردشگری حدود ۶ میلیون زائر از دو کشور از هم بازدید کرده‌اند که این رقم بیانگر آن است که بیش از ۷۲ درصد گردشگری که از دنیا به داخل ایران می‌آید، از عراق آمده و متقابلاً بیش از ۷۵ درصد زائرین و گردشگران ایرانی به عراق رفته‌اند که در این بخش از نشاط و شادابی خوبی برخوردار هستیم.

مشاور معاون اول رئیس‌جمهور و دبیر ستاد روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه اضافه کرد: در بخش کالا سال گذشته ۶.۴ دهم میلیارد دلار حجم صادرات به عراق بوده که امسال پیش‌بینی این است که این میزان را به ۸.۱ دهم میلیارد دلار برسد تا بلکه نسبت به سال گذشته بیش از ۳۵ درصد افزایش صادرات داشته باشیم.

وی یادآور شد: در نه ماهه نخست سال‌جاری بیش از ۴۰ درصد افزایش صادرات داشته‌ایم که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته از افزایش چشم‌گیری برخوردار است.

مشاور معاون اول رئیس‌جمهور و دبیر ستاد روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه خاطرنشان کرد: در بخش انرژی ۱۲۰۰ مگاوات برق در سه نقطه به هرنقطه سه خط ۴۰۰ به شلمچه، فکه و کرمانشاه-دیاله و یک خط ۱۶۳ مگاواتی در منطقه قصرشیرین به خانقین داریم که در مجموع ۱۳۰۰ مگاوات ظرفیت صادرات داریم که در برخی مواقع تا ۱۵۰۰ مگاوات نیز افزایش می‌یابد.

وی گفت: در هفته گذشته با اردکانیان وزیر نیرو سفری به عراق داشتیم و در آن سفر با وزیر، مدیران و معاونین برق عراق دیدار و توافقات کاملی را با مسئولان عراقی انجام دادیم و بحث «صادرات برق از نقطه کردستان به عراق» را مطرح کردیم اما چون در گذشته اقلیم برای خودشان تصمیم می‌گرفت، دولت مرکزی و وزارت کهربا عراق انگیزه آنچنانی نداشتند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.