حسام الدین آشنا رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، عصر امروز در پیش سمینار "سومین کنفرانس امنیتی تهران" طی سخنانی، اظهار داشت: صلح سازی ایران به برجام محدود نیست ما با کمک روسیه و حمایت از ارتش سوریه مانع فروپاشی و تجزیه سوریه شدیم که می‌توانست سرآغازی بر مداخله‌ها و تهاجم‌های دیگر باشد. پاسخ مثبت ما به دعوت سوریه برای حمایت از آن کشور در برابر توطئه خارجی مبتنی بر یکی از اصول اساسی سیاست منطقه‌ای ایران است.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری عنوان کرد: ایران براندازی نظام‌های سیاسی مستقر در منطقه را به روش شورش‌های مسلحانه مداخله خارجی و شیوه‌های غیردموکراتیک و بیرون از صندوق‌های رأی برنمی‌تابد. نه تنها در سوریه بلکه نسبت به همه کشورهای منطقه همین اصل را دنبال می‌کند.

آشنا اصل دوم سیاست منطقه‌ای ایران را مخالفت با سرکوب داخلی و مواجهه خشونت بار با اعتراضات مردمی دانست و گفت: فارغ از اینکه چه کسانی اعتراض را دنبال می‌کنند و چه کسانی سرکوب می‌کنند، سرکوب‌گران مورد انتقاد ما هستند. چنانکه سرکوب معترضان بحرینی و یمنی مورد تأیید ما نبوده و اگر چنین رفتارهایی در سوریه، عربستان و عراق هم صورت بگیرد مورد تأیید ما باشد. ریاست اعتدالی ما در منطقه ایجاد تعادل میان این دو اصل است نه به دخالت خارجی و نه به سرکوب داخلی که راه را برای مداخله خارجی و امیدها را به آن سوی مرزها روانه کند، ممکن است به اقتضای زمان و مکان گاهی این تعادل را با برتری دادن یکی بر دیگری از دست داده باشیم. اما این عدم تعادل موقتی سیاستهای اصولی ما را در بلندمدت تحت الشعاع قرار نخواهد داد.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: شکست نظامی خلافت خون و جنون، پیروزی دیگر ماست بدون جان فشانی کهنه سرداران و جوان مردان این پیروزی به دست نمی‌آمد و این فقط ما نیستیم که مدیون رشادت‌ها و شهادت‌های این دلاوران هستیم. تمام منطقه مدیون همت والای این اسوه‌های شرف و شجاعت هستند.مدافعان حرم نه تنها از حرم زینب کبری که از حریم امت اسلام دفاع کردند. آنها نه برای دفاع از یک نظام سیاسی بلکه برای دفاع از حرمت زنان و دختران به اسارت رفته آشیانه‌های ویران شده و کودکان آواره شده جنگیدند آنها اجازه ندادند مسجد دمشق به مسجد موصل دیگری تبدیل شود.

وی با بیان اینکه به همین ترتیب می‌توانیم از موفقیت‌ها در افغانستان و عراق هم بگوییم، اضافه کرد: می‌توانیم از توسعه روابط همسایگی از حاشیه دریای خزر تا کرانه‌های خلیج فارس، جایی که جمهوری اسلامی ایران در حل اختلافات نقش سازنده‌ای داشته است، سخن به میان آوریم اما داستان این خانه پدری یک نیمه تاریک هم دارد.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری عنوان کرد: اگر به منطقه و اطرافمان نگاه کنیم باتلاق جنگ، فقر و آوارگی‌ها و خرابی‌های بی‌شماری خواهیم دید. اگر به سرشت سرایت‌پذیر جنگ‌های منطقه توجه کنیم، درخواهیم یافت هیچ جزیره ثباتی ایمن از تهاجم امواج کینه و نفرت نیست. اگر برفراز گسل‌هایی که در پیامد مداخلات برون منطقه‌ای و جنگ‌های فرقه‌ای و قومی ایجاد شده پل‌های آشتی و دوستی را بنا نکنیم، دیر یا زود ترک‌های آن از میان خانه‌ها و محله‌های ما عبور خواهد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.