احمدینژاد شانسی برای بازگشت به قدرت دارد؟
محمود احمدی نژاد عادت کرده است که هرازگاهی پشت تریبون برود و با طرح یک موضوع جنجالی فضای سیاسی کشور را متشنج کند، رویه ای که هرچند در روزهایی که یاران غارش در زندان هست و دورش خلوت شده، کمتر از سوی او دیده می شود اما گویی احمدی نژاد همان احمدی نژاد جنجالی است و تغییر نکرده است. او چند هفته پیش در اظهاراتی عجیب از امکان پرداخت یارانه ۹۰۰ هزارتومانی به مردم صحبت کرده بود آنهم در شرایطی که پرداخت یارانه نقدی به مبلغ فعلی هم بارها محل نقد بوده است. او چند روز اخیر هم باردیگر تریبون به دست گرفت و رئیس دولت فعلی را به مناظره طلبید
احمدی نژاد در مراسم مسجد المهدی(عج) شهر صومعهسرا استان گیلان به مناسبت شهادت میرزا کوچک خان جنگلی در جملاتی تند و انتقادی حسن روحانی را دعوت به مناظره تلویزیونی کرد و گفت: « در مناظره حاضر شوید تا پوز شما را بزنیم ». این سخنان احمدینژاد بلافاصله با واکنش مسئولین دولتی همراه شد و حسامالدین آشنا در پیامی توییتری خطاب به محمود احمدینژاد نوشت:«اگر خاطرشان باشد یک بار به اسم مناظره در همین تلویزیون ۱۹ دقیقه و ۴۴ ثانیه وقت سفارسی اضافی تک نفره گرفتند و از آن نهایت استفاده را کردند.»
نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در واکنش به ادعای احمدینژاد پیرامون توان پرداخت یارانه ۹۰۰ هزارتومانی از سوی دولت به مردم گفت: مردم ما فهیمتر از این حرفها هستند، با این نوع حرفهایی که مبانی درست محاسباتی ندارد و یا با یک فروزی(افروختنی) مطرح شود که این فروز قابل انجام نیست مردم تحت تاثیر این نوع مسائل قرار بگیرند.
عباس سلیمی نمین تحلیل گر و فعال سیاسی اصولگرا و مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در گفت و گو با خبر فوری با بیان اینکه اظهارات احمدینژاد جلوهای از تلاش وی برای حضور در عرصه قدرت است اظهار کرد این تلاشهای وی هیچ تاثیری در وضعیت فعلی وی نخواهد داشت و جامعه دیگری تمایلی به وی ندارد.وی همچنین از پیوند خوردن طیف تندروی اصلاح طلب با طیف احمدی نژادی ها خبر داد.
متن گفت و گوی خبر فوری با عباس سلیمی نمین را در ادامه بخوانید:
***
خبر فوری: آقای سلیمی نمین! احمدینژاد روز پنجشنبه در جمع مردم صومعهسرا بازهم اظهارات تنشزایی داشت، در واقع رویه رئیس دولت سابق این شده که هرازچندگاهی پالس منفی به فضای جامعه ارسال می کند و مباحث تنش آفرینی را بیان می کند، فکر می کنید چقدر این رویه دولت را هدف قرار گرفته و چقدر کلیت نظام را؟
سلیمی نمین: قطعا آنچه از جانب احمدینژاد مشاهده میشود با رویکرد بازگشت به قدرت صورت می گیرد، یعنی وی از اینکه از قدرت بازمانده است خیلی راضی به نظر نمیرسد و تلاش دارد با فرصتطلبی از موضوعات مختلف خودش را در جامعه مطرح کند. شخصا انگیزه آقای احمدینژاد و موضع گیری هایش را در ارتباط با مسائل کشور خیلی خیرخواهانه نمیدانم.
اصلاحطلبان تندرو از رویکرد احمدینژاد خوشحالند
قطعا در قوه مجریه، قوه مقننه و قوهقضائیه ضعفهایی داریم، یک موقع است که یک انسان دلسوز از موضع صلاح، وارد میشود و این بسیار مثبت است و باید سپاسگزار بود اما اینکه یک فردی از موضع اینکه خودش را مطرح کند و در واقع فرصتطلبی کند موضع گیری داشته باشد بحث متفاوتی است، احمدینژاد از این نوع از افراد است
حتی برخی شواهد و قرائن حکایت از این دارد که برخی از عناصر تندرو در جریان اصلاحات از تندرویهای افرادی چون احمدینژاد استقبال میکنند و بدشان نمیآید که در این قضیه یک همافزایی با احمدینژاد داشته باشند که این مایه تاسف است.
قطعا رویکرد احمدینژاد در انتقاد از قوه قضائیه اصلاحطلبانه نیست و وی در واقع نمیخواهد برخی از تخلفات اطرافیانش مورد بررسی قرار گیرد از این جهت قوه قضائیه را تضعیف میکند نه تقویت چرا که وقتی که من به درستی ایرادی را در قوه قضائیه میبینم درصدد این برمیآیم که آن اصلاح شود.
خبر فوری: یعنی رویکردهای احمدینژاد و اظهارات وی را دلیلی برای حضور وی در عرصه انتخابات آینده میدانید؟
سلیمینمین: برای همه این امر مسجل است که احمدینژاد رویکرد بازگشت به قدرت دارد و از اینکه الان در قدرت نیست به شدت ناراحت به نظر میرسد. فعالیت وی برای حضور در انتخابات از نظر من قطعی است.
خبرفوری: به نظرشما تدبیر و مماشات نظام با احمدینژاد یک تدبیر دائمی است یا باید یک نقطه پایان برای این موضوع در نظرگرفته شود؟
سلیمی نمین: این امر یک مماشات نیست و ما هر موضوعی را علیالقاعده باید با یک تدبیر حل و فصل کنیم و تدبیری که درباره احمدینژاد به کار گرفته شده در واقع به شناخت رساندن جامعه نسبت به این فرد است تا جامعه به یک جمعبندی و شناخت عمیق در مورد احمدی نژاد برسد.
نظام با احمدینژاد مماشات نمیکند
من فکر میکنم آن تدبیری که در مجموع درباره احمدینژاد دنبال میشود این است که جامعه به یک رشدی برسد و در واقع آنهایی که احمدینژاد به صورت بسیار پیچیده و هنرمندانه توانسته با وعدههایی چون ۳ برابر کردن یارانهها جذب خود کند از وی دور شوند.
احمدینژاد همه خدمات صورت گرفته در دولت نهم و دهم را به نام خود و افرادی که جامعه نسبت به آنها موضع دارد به مانند مشایی مصادره کرده است، این درحالی است که امروز همه وزرای دولت نهم و دهم از احمدینژاد فاصله گرفته اند و آنها امروزاحمدینژاد را سبب سوءاستفاده شخصی از کلیه خدماتی که عناصر دولت انجام دادند میبینند از این رو رسما وزرای دولت وی بیانیه دادند و احمدینژاد را در مسیر ناسالمی معرفی کردند.
خبرفوری: در شرایط فعلی کشور و باتوجه به فرمایشات رهبری بر ضرورت وحدت و همراهی دولت بازهم شاهدیم برخی چهره های منتقد دولت و حتی رقبای انتخاباتی روحانی چون قالیباف و جلیلی به رویکرد انتقاد علنی روی آورده اند، این رویه را چقدر در شرایط فعلی برای کلیت کشور و نظام مضر می دانید؟شما به عنوان یک چهره اصولگرا اگر از طرف دولت دعوت به کمک شوید حاضرید کنار دولتی قرار بگیرید که به آن نقد دارید؟
سلیمینمین: من درباره اظهارات شخصیتهایی که نام بردید اطلاع دقیقی ندارم اما در مجموع نوع رویکرد این افراد با احمدینژاد متفاوت است.
همراهی با مردم و دولت در شرایط کنونی به این معنا نیست که اصلا ما نقد نداشته باشیم بلکه باید تخریب نکنیم، به عنوان مثال برخورد وزیرخارجه انگلیس در جریان سفر به ایران قابل قبول نبود اما وزارت خارجه پاسخ این فرد را نداد از این رو قطعا باید این نقد وارد شود که وزارت خارجه باید دقت کند تا آدمهایی که در کشورمان رفت و آمد میکنند در شان ملت ایران با آنها برخورد شود و اگر وی حرفهای بیاساسی بزند با آنها برخورد شود. در واقع معتقدم باید به این اظهارات پاسخ داده شود اما این به معنای تضعیف ظریف نیست.
بنده برخی از تندیهای اصولگرایان به وزیرخارجه را نمیپسندم و بعضی از برخوردهایی را که وی را به خیانت متهم کرده است را غلط میدانم اما برای اینکه وی دقیق و در شان ملت ایران عمل کند باید انتقادهایی را که مطرح میشود درنظر بگیرد از این رو تفاوت است بین تخریب و یادآوری نکاتی که قطعا دولتمردان نیازمند آن هستند و در هر شرایطی این نیاز منتفی نیست.
خبرفوری: شما خودتان باتوجه به وضعیت اقتصادی بدمردم و اعتراضاتی که به دولت و حتی گاهی به نظام وجود دارد این احساس خطر را دارید که چند سال دیگر از دل این انتقادات یک رئیس جمهور پوپولیست یا تندرو بیرون بیاید؟یا حتی مجلسی که بیشتر طیف تندرو و پوپولیست در آن نفوذ کرده باشند؟
سلیمینمین: قطعا احمدینژاد شانسی برای بازگشت به قدرت نخواهد داشت اما درباره افرادی از جنس وی باتوجه به اینکه هنوز گزینه و فردی مطرح نشده است نمیتوانم در این باره قضاوتی کنم اما قطعا احمدینژاد باتوجه به اقداماتی که برخلاف مصالح کشور انجام میدهد شانسی برای حضور درعرصه قدرت ندارد و این تلاشهای وی نیز راه به جایی نخواهد برد.
احمدینژاد شانسی برای بازگشت به قدرت ندارد
بنده براین باورم تندروها چه در جریان اصلاحطلب و چه اصولگراها بسیار در تلاشند که فضا را تند کنند ولی تمایل جامعه به سمت آنها نیست. بنده طبق قرائن و شواهدی میبینم که بین احمدینژاد و برخی از تندروهای اصلاحطلب ارتباطی برقرار شده است اما این همافزایی هم شانسی به آنها نخواهد داد تا بتوانند در مصادق مهم کنارهم قرار گیرند بنابراین تندروها البته آزادند در کشور حرفهایشان را بزنند کما اینکه تندروهایی مثل سعید حجاریان و تاج زاده همان کار احمدینژاد را میکنند به گونهای که تعبیری که سعید حجاریان درباره اینکه ما از دولت روحانی گلایه قدرت میکنیم تعبیر بسیار تحقیرآمیز و تندروانه بود اما کسی به نظر من خیلی اعتباری به این نوع مواضع نمیدهد و امور در مجاری منطقی خودش طی میشود اما قطعا ایرادتی و ضعفهایی برآن وجود دارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر