رویترز: ایران مشتریان نفت آسیایی را حفظ کرده است
ایران قیمت رسمی نفت سبک خود را یک دلار نسبت به قیمت ماه گذشته کاهش داده و با این اقدام توانسته بهخوبی مشتریان آسیایی خود را در مقابل طرحهای فروش نفت عربستان سعودی نگه دارد.
بر اساس این گزارش، ایران در کنار نفت، قیمت سه تولید دیگر خود به منطقه را کاهش داده و در حقیقت باید گفت بعد از اعمال تحریمهای آمریکا در ماه نوامبر ایران در یک دهه گذشته بیشترین تخفیف را در مقابل عربستان نسبت به سه ماه متوالی ارائه کرده است.
قیمت نفت سبک ایران در مقابل نفت عربستان در ماه ژانویه ۳۰ سنت ارزانتر و نفت سنگین ایران نیز ۱.۲۵ دلار در هر بشکه کمتر از میانگین متوسط عربستان است.
قیمت نفت میدان فروزان ایران نیز ۱.۱۰ دلار در هر بشکه ارزانتر از میانگین عرب است.
بعد از قرار گرفتن چین در لیست معافیت موقت تحریمهای آمریکا، شرکتهای چینی از جمله شرکت ملی پتروشیمی و سینوپک در ماه دسامبر سال جاری مانند ماههای قبل از تحریمها به واردات نفت از ایران ادامه خواهند داد.
خبرگزاری رویترز همچنین در ماه نوامبر عنوان کرد، معافیتهای آمریکا به چین اجازه میدهد تا در مدت شش ماه، ۳۶۰ هزار بشکه نفت خام در روز از ایران وارد کند.
به گفته یکی از مدیران اجرایی نفت چین، شرکت ملی پتروشیمی این کشور که سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری در میدانهای نفتی ایران دارد، از ماه دسامبر برای بارگیری سهم کامل خود از تولید آماده است.
به گفته منابع خبری رویترز، برآورد میشود که شرکت ملی پتروشیمی چین حداقل دو میلیون بشکه نفت خام در ماه دسامبر بتواند از ایران وارد کند که این حجم دو برابر مقدار واردشده قبل از اعمال تحریمهای آمریکا در پنجم نوامبر بوده است.
قبل از اعمال معافیتها، شرکت سینوپک چین بزرگترین پالایشگاه نفتی منطقه آسیا، قرار بود واردات نفت از ایران را در ماه نوامبر متوقف کند، اما با در نظر گرفتن این معافیتها این شرکت مانند قبل به واردات نفت ایران ادامه میدهد.
به گزارش تارنمای المانیتور، بعد از اعمال مجدد تحریمهای آمریکا علیه ایران، چین مانند دور قبل اتحادیه اروپا را کنار زده و همچنان خود را بهعنوان مهمترین متحد ایران در مواقع اضطراری به جهان معرفی کرده است. چین حتی بعد از انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان رئیس جمهور جدید امریکا این سیاست را ادامه داده و به دلایل اقتصادی و ژئوپلیتیکی خواهان تداوم روابط خود با ایران است.
کشورهای هند، ژاپن، کره جنوبی نیز در کنار چین توانستهاند از معافیت موقت نسبت به تحریمهای امریکا برخوردار شوند. سارا وخشوری کارشناس صنعت نفت ایران و رئیس مرکز بینالمللی انرژی اس دو بی (SVB) پیش بینی میکند که هند بهطور میانگین بتواند ۳۰۰ هزار بشکه در روز از ایران نفت وارد کند و ژاپن نیز در حدود ۱۳۰ هزار تا ۱۵۰ هزار و کره جنوبی نیز ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام در روز از ایران بعد از اعمال تحریمها وارد کنند.
ایران در اول ماه دسامبر (۱۰ آذر) اعلام کرد که ساز و کاری برای بازگرداندن پول نفت صادراتی از کره جنوبی تعریف شده است که بر مبنای آن، مطالبات نفتی ایران با واردات کالا تهاتر میشود. حسین تنهایی رئیس اتاق مشترک ایران و کره جنوبی گفت، بر اساس این ساز و کار، کالا توسط کره جنوبی به واردکنندگان عرضه و وجه آن از منابع حاصل از صادرات نفت کسر میشود و واردکنندگان نیز وجه کالاهای وارداتی را به دولت ایران پرداخت میکنند.
وی تأیید کرد: اگر بانک مرکزی دو کشور نتوانند در مبادلات مالی با یکدیگر همکاری داشته باشند، روابط اقتصادی بخش خصوصی میتواند در بستر یک صندوق مشترک برای تهاتر کالا انجام شود.
در سال ۲۰۱۷ میلادی، صادرات ایران (شامل نفت خام) به کره جنوبی هشت میلیارد دلار بود و کره جنوبی چهار میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرد؛ این رقم در ۱۰ ماه نخست امسال کاهش یافت و مبادلات ۲ کشور به پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسید که سهم صادرات ایران سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود.
از طرف دیگر از آنجا که اتحادیه اروپا بهشدت مخالف خروج دونالد ترامپ از توافق هستهای با ایران بود، دو کشور فرانسه و آلمان بر این باورند که میتوانند با ایجاد سازوکاری ویژه امکان تبادلات مالی میان ایران و اروپا را فراهم کنند.
بر اساس این گزارش، وزرای خارجه سه کشور عضو اتحادیه اروپا؛ آلمان، فرانسه، بریتانیا همراه روسیه و چین توافق کردند که سازوکار جدیدی برای تسهیل روابط تجاری مجاز شرکتهای اروپایی با ایران ایجاد کنند که بتواند تحریمهای ایالات متحده علیه ایران را دور زند. آمریکا تصمیم دارد با تحریمهای اقتصادی خود علیه ایران مانع تجارت این کشور با سایر کشورهای جهان شود.
قرار است یک نهاد حقوقی-مالی جدید ایجاد شود که امکان انجام معاملات مالی بین ایران و شرکتهای نفتی و سایر فعالیتهای تجاری را فراهم کند.
سال ۲۰۱۷ میلادی اروپا پس از چین بزرگترین شریک تجاری ایران بود.
به گزارش ایرنا، به گزارش ایرنا، آمریکا به دلیل ترس از افزایش قیمت نفت جهانی با اعمال دور دوم تحریمهای این کشور علیه مردم ایران، سرانجام در ماه گذشته به اعطای معافیت به هشت کشور جهان برای ادامه واردات نفتی از ایران به مدت ۱۸۰ روز مجبور شد که از میان هشت کشور معاف شده پنج کشور در حوزه منطقه آسیا و چین نیز در این میان بزرگترین خریدار نفت این منطقه از ایران است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت ماه امسال، خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد اما بلافاصله دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بینالمللی، تأکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکتهایشان با ایران حمایت میکنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریمهای یک جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است، ولی تجربه ماههای اخیر و همراهی نکردن جهان با آمریکا نشان داد که این کشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریمهایی که آمریکا یکجانبه علیه ملت ایران اعلام میکند، از مدتها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نکرده تا جایی که ترامپ مجبور شده است از برخی از آنها عقب نشینی کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر