محمود بهمنی در گفت‌و‌گو با ایلنا، در بیان ارزیابی خود از تاثیرات تصویب یا عدم تصویب CFT بر مبادلات بانکی و تجاری کشور، گفت:‌ CFT یا در راس آن FATF تیغ‌های دولبه هستند، ما اگر فکر کنیم با امضای این کنوانسیون‌ها کار ما کاملا حل می‌شود، باید بگوییم که اینطور نیست.

اروپا و امریکا کشورهایی نیستند که ما بخواهیم به آن‌ها دل ببندیم

وی با بیان اینکه ما تحریم داماتو را همچنان داریم، تاکید کرد: ما بعد از برجام مصوبه کاتسا را داریم که مربوط به تحریم سپاه است. مصوبه حقوق بشر و موشک‌های بالستیک و... را داریم. از هرکدام از این تحریم‌ها که عبور کنیم، آن‌‌ها تحریمی دیگر را مطرح می‌کنند درنتیجه ما اگر فکر کنیم این دو کنوانسیون را امضا کنیم همه مشکلاتمان حل خواهد شد، این درست نیست.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رویکردهای اخیر اروپا، تصریح کرد: نظر شخصی و تجربی من این است که اروپا و امریکا کشورهایی نیستند که ما بخواهیم به آن‌ها دل ببندیم. به عنوان مثال امروزه چین ۵۷۰ میلیارد دلار رابطه تجاری با امریکا دارد و او هیچ‌گاه نمی‌آید به‌خاطر ۱۰ یا ۱۵ میلیارد دلار تجارت با ما از آن تجارت عظیم دست بکشد.

با ۱۰ راهکار خیلی راحت می‌توانیم تحریم‌ها را مدیریت کنیم

وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی منافع خودشان را مورد توجه قرار می‌دهند، عنوان کرد: ما نباید خودمان را دل‌خوش کنیم که با اروپا کنار می‌آییم. ما باید فکر کنیم که این‌ها با ما نیستند و حال چطور باید برنامه‌ریزی کنیم. اروپا هزار و ۲۶۰ میلیارد دلار رابطه تجاری با امریکا دارد پس اگر منافعش ایجاب کند، به آن سمت می‌رود.

رئیس پیشین بانک مرکزی اظهار کرد: ما باید فکر کنیم که امروز خودمان را چگونه از این گردنه‌های تحریم عبور بدهیم. در گذشته از سیستم جایگزین سوییفت استفاده کردیم، از آن سیستم الان هم می‌توانیم استفاده کنیم. جالب اینجاست که سوییفت اطلاعات مالی ما را رصد می‌کند اما آنچه که ما تبیین کرده بودیم، کاملا محرمانه بود. ما امروز باید سریعا از پیمان‌های چندجانبه استفاده کنیم و قراردادها را ببندیم. حدود ده مورد راهکار داریم که خیلی راحت می‌توانیم تحریم‌ها را مدیریت کنیم.

برنامه‌های بلندمدت و میان‌مدت را کنار گذاشته و به معیشت مردم رسیدگی کنیم

این نماینده مجلس دهم خاطرنشان کرد: باید فکر کنیم اگر این شرایط ادامه داشته باشد، باید چه کنیم. دولت‌های ما سیاستگزار هستند، شاید بگویند که شما نمایندگان مجلس هم دولتمرد هستید اما ما راهکاری با کمترین هزینه و بهترین مسیر را انتخاب می‌کنیم و اجرا در دست دولت است. آن‌موقع ( زمان دولت‌های نهم و دهم ) خیلی وضع بدتر بود در گذشته اجماع جهانی وجود داشت و ما تک و تنها بودیم و شش تحریم سازمان ملل را داشتیم و صادرات نفت ما از ۲ میلیون و ۴۱۰ هزار بشکه به ۷۰۰ هزار بشکه رسید؛ ما آن‌موقع هم بخشی از پولمان را کالا می‌آوردیم.

بهمنی در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید مردم طی ماه‌های آینده باید شرایط سخت‌تری را تحمل کنند، اظهار کرد: من فکر می‌کنم اولین کاری که باید بکنیم این است که برنامه‌های بلند مدت و میان مدت خود را کنار گذاشته و به معیشت مردم رسیدگی کنیم. شما اگر نتوانید به مردم، به کارمندان و اقشار جامعه رسیدگی کنید هیچ‌کدام از برنامه‌ها نمی‌تواند موفق باشد. پیامبر می‌فرماید از دری که فقر بیاید ایمان از پنجره خارج می‌شود.

مدیران تحریم باید ریسک‌پذیر و جسور باشند

این عضو فراکسیون ولایی مجلس در پاسخ به سوالی درباره چگونگی مقابله با تحریم‌ها تاکید کرد: ما امروز باید تمام برنامه‌های خود را برای اقشار مختلف جامعه و کارمندان دولت تنظیم کنیم که بر اثر این تورم ارزش حقوق و قدرت خریدشان کاهش پیدا کرده است. اگر بتوانیم آن را بازگردانیم و حفظ کنیم کار خیلی مهمی انجام داده‌ایم. دولت باید خیلی جدی وارد شود. اعتقاد من این است که مدیران تحریم باید مدیرانی ریسک‌پذیر و جسور باشند. مدیر هشتاد و نود ساله نمی‌تواند ریسک کند.

این نماینده مجلس دهم با اشاره به لزوم توجه به جوانان در زمان تحریم گفت: زمان جنگ را ببینید. شهید همت ۲۸ ساله بود و تمام فرماندهان ما در رده سنی بین بیست تا سی سال بودند چون‌که آن‌ها ریسک‌پذیرتر بودند.

دولت از برخوردهای جناحی و گروهی در شرایط فعلی پرهیز کند

وی با اشاره به دوره تحریم، تاکید کرد: امروز باید به جوانان‌مان اعتماد و توجه کنیم و کارها را به دستشان بدهیم. مثل ولی‌عهد عربستان نشود که سن ولیعهد از سن پادشاه بیشتر بشود. الان بهترین موقع است که این جایگزینی را انجام دهیم و جوانان‌مان را که چندسالی است تجربه دارند و از نظر علمی دقیق هستند، جایگزین کنیم. الان اطلاعات علمی را که شما می‌توانید از جوانان دریافت کنید، خیلی قوی‌تر از آن‌هایی است که چهل سال پیش آمدند. همانطور که پزشک چهل سال قبل با پزشک امروز خیلی فرق می‌کند. علم روز او برای آن‌موقع عالی بوده است.

رئیس پیشین بانک مرکزی ابراز داشت: نباید فکر کنیم اگر مدیری ده سال پیش موفق بوده امروز هم مدیر موفق است. مثلا می‌گوییم فلان شخص ۱۵ سال پیش وزیر خیلی خوبی بوده اما باید توجه کنیم که او برای زمان خودش وزیر خوبی بوده است. در اقتصاد هم چنین است، اگر شما تئوری‌های اقتصادی دنیا را مورد بررسی قرار دهید الان دیگر در کشورهای خودشان هم جواب نمی‌دهد چه رسد به کشورهای دیگر؛ چون که  شرایط بسته به زمان و مکان متفاوت است.

بهمنی گفت: باید بومی‌سازی کرده و تجربیات خود را به روز کنیم. راهکارهای خوبی داریم و می‌توانیم از این تحریم‌ها عبور کنیم. به نظر من تنها درصدی از مشکل امروز ما تحریم است اما اکثر مشکل ما مدیریتی است و مدیریت اصل کار امروز ماست. دولت هم باید از تمام تجربه جناح‌ها و نخبگان در به‌ پیش بردن اهداف مدیریت تحریم استفاده کند و از برخوردهای جناحی و گروهی در شرایط فعلی شدیدا پرهیز کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.