بن سلمان، رآکتور هستهای عربستان را افتتاح کرد
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در جریان بازدید از شهرک علوم و تکنولوژی ملک عبدالعزیز کلنگ این هفت پروژه در زمینههای انرژی تجدیدپذیر، انرژی اتمی، ژنشناسی پزشکی، تصفیه و شیرین سازی آب، صنعت هواپیماسازی را به زمین زد.
براساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، این پروژهها که توسط ولیعهد افتتاح شده شامل سه پروژه بزرگ از جمله احداث اولین رآکتور هستهای، مرکز توسعه بدنه هواپیماها در فرودگاه بینالمللی ملک خالد و نیز پروژههایی در زمینه شیرینسازی آب، ژنشناسی پزشکی، انرژی تجدیدپذیر و اتمی است.
به موجب گزارش این خبرگزاری، بن سلمان آزمایشگاه مرکزی ژنومیک انسانی عربستان که اولین طرح نقشه راه در زمینه بررسی ویژگیهای ژنتیکی و وراثتی جامعه سعودی است و با هدف کشف جهشهای ژنتیکی عامل بیماریهای وراثتی فعالیت میکند، افتتاح کرد.
در شهرک علوم و تکنولوژی ملک عبدالعزیز خالد بن عبدالعزیز الفالح وزیر نفت، صنعت عربستان و شاهزاده ترکی بن سعود بن محمد رئیس شهرک علوم و تکنولوژی ملک عبدالعزیز از بن سلمان استقبال کردند.
در این راستا همچنین مرکز تصفیه و شیرین سازی آب با انرژی خورشیدی در الخفجی افتتاح شد. بن سلمان همچنین دستور ارائه ابزارهای رشد اقتصادی برنامه "بادر" در الدمام، القصیم، مدینه و ابها را صادر کرد.
همچنین بن سلمان کلنگ احداث مرکز شیرین سازی آب شور در شهر "ینبع" با انرژی خورشیدی را به زمین زد.
ولیعهد سعودی در عین حال مراسم کلنگ زنی احداث اولین رآکتور هستهای که اولین تاسیسات تحقیقات هستهای این کشور محسوب میشود، اجرا کرد.
کابینه عربستان در ژوئیه ۲۰۱۷ پروژه ویژه توسعه بخش انرژی هستهای را با هدف رهایی از تکیه بر انرژی نفت در چارچوب اصلاحات مربوط به سند چشمانداز ۲۰۳۰ محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۵ تصویب کرد.
این کشور در ابتدا اعلام کرد قصد دارد ۱۶ رآکتور اتمی تا سال ۲۰۳۰ احداث کند اما بعدا آن را کاهش داد و اکنون بر احداث دو مورد تمرکز کرده است.
محمد بن سلمان پیشتر در این باره گفته بود، ماموریت اصلی در این زمینه غنیسازی و استفاده از اورانیوم موجود در عربستان در رآکتور هستهای بدون خرید این ماده از خارج است.
عربستان حق غنی سازی اورانیوم را مطالبه کرده است و این اصل را شرطی در مقابل شرکتهای آمریکایی که خواهان امضای قراردادهایی با این کشور برای احداث این دو رآکتور هستهای هستند، قرار داده است. گفته میشود هزینه کلی احداث این رآکتورهای هستهای به دهها میلیارد دلار میرسد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر