به اعتقاد «کاظم الحاج»، کارشناس امنیتی عراق، سازمان «الحشد الشعبی»، خواست آمریکا و تلاش آن برای ایجاد تغییر سیاسی در عراق را ناکام گذاشت و پس از آنکه این سازمان در تمامی سطوح، به موفقیت رسید، آمریکا اعضای آن را شبه‌نظامیان شیعی قلمداد کرد.

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومة»، اظهار داشت: اینکه آمریکا، نیروهای الحشد الشعبی را شبه‌نظامیان شیعی توصیف و آن را در کنار مسئله تحریم‌ها علیه ایران طرح کرده، نتیجه اقدام نیروهای الحشد در ناکام گذاشتن آمریکا در ایجاد تغییرات سیاسی در عراق است.

این کارشناس عراقی افزود که الحشد الشعبی بر اساس ایدئولوژی ملی تشکیل شده و دارای اعضایی نیست که آمریکا بتواند از آنها در راستای منافع خود، سوء‌استفاده کند و موجب ایجاد شکاف در آن شود و بر آن کاملا سلطه داشته باشد. این سازمان دارای دیدگاه نظامی در قبال برنامه‌های آمریکا است. زمانی که نیروهای امنیتی عراق عازم عملیات آزادسازی استان نینوی شدند، نیروهای الحشد به حفاظت از مرزها روی آوردند و در این امر موفقیت‌هایی را کسب کردند و موجب تسریع روند آزادسازی موصل شدند.

وی تاکید کرد: الحشد الشعبی مورد اعتماد توده مردم عراق است و شخصیت‌هایی از این سازمان اکنون نماینده مردم در پارلمان هستند. همین حضور در پارلمان نیز بر سیاست خارجه عراق به ویژه در قبال آمریکا و به طور مشخص بر توافقنامه استراتژیک امضاء شده میان بغداد و واشنگتن تاثیر می‌گذارد.

الحاج تصریح کرد که به این دلیل است که آمریکا تلاش می‌کند تا میان الحشد با توده مردم عراق و نیز طبقه سیاسی مشکل ایجاد کند. ضمن اینکه این سازمان بخشی از محور مقاومت در منطقه است و همین امر، آمریکا را که خواستار نابودی این محور است به موضع‌گیری علیه الحشد سوق داده است.

در ۳۱ اکتبر، سفارت آمریکا در بغداد طی بیانیه‌ای اعلام کرد که در حالی که تنها ۶ روز به موعد نهایی اعمال تحریم‌ها علیه ایران باقی مانده، نظام ایران برای آنکه با آن به عنوان یک کشور عادی برخورد شود، باید به حاکمیت عراق احترام گذارد و اجازه دهد تا شبه‌نظامیان طائفه‌ای خلع سلاح شوند و مجددا در نیروهای امنیتی ادغام شوند.

دیروز (۳ نوامبر)، «سلمان الغریباوی» نماینده ائتلاف «سائرون» عراق به ریاست «مقتدی صدر»، سفارت آمریکا در بغداد را به اتخاذ سیاست خصمانه علیه کشورهای همسایه عراق متهم کرد و از وزارت خارجه کشورش خواست تا مانع استمرار این سیاست شود.

وی افزود: وزارت خارجه عراق باید مانع رفتارهای خصمانه و تهدید کشورهای همسایه از سوی سفارت آمریکا بغداد شود. تهدید کشورهای همسایه از بغداد، بر روابط منطقه‌ای عراق تاثیر دارد و موجب تشدید بحران در منطقه می‌شود.

وزارت خارجه عراق نیز شب پیش، از سفارت آمریکا در بغداد خواست تا آن بخش از بیانیه منتشر شده خود در شبکه اجتماعی «فیس‌بوک» را که طی آن، نیروهای «الحشد الشعبی» را شبه‌نظامیان طائفه‌ای توصیف کرده، حذف کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.