پمپئو: ترامپ به دنبال اعمال بیشترین فشار بر ایران است
مایک پمپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا در یادداشت خود در نشریه فارین افرز با عنوان "مقابله با ایران" نوشت که پس از پایان جنگ سرد یکی از اصلیترین تهدیدات علیه امنیت آمریکاییها و متحدان و شرکای این کشور دولتهایی همچون ایران و کره شمالی بودند که برخلاف ممنوعیتهای بینالمللی به دنبال دستیابی به تسلیحات هستهای هستند.
پمپئو با بیان این ادعا که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مانع از آنچه جاهطلبیهای هستهای ایران خواند، نشده است مدعی شد: این توافق در ازا منابع مالی فراوانی را در اختیار ایران قرار داد که از آن برای حمایت از انواع فعالیت های تروریستی در خاورمیانه استفاده کرده است، کشوری که همچنان به دنبال صادر کردن انقلاب خود به خارج است.
وی در ادامه به تشریح استراتژی دونالد ترامپ، رئیسجمهور کشورش برای مقابله با ایران و کره شمالی پرداخت و با تکرار ادعاهای خود نوشت: امروز هم ایران و هم کره شمالی اخطار گرفتند که آمریکا اجازه نخواهد داد رفتارهای بی ثبات کننده آنها بدون مقابله باقی بماند. دولت ترامپ در خصوص ایران، در حال دنبال کردن کمپینی برای اعمال بیشترین فشار به منظور قطع منابع مالی است که این کشور برای تامین مالی خشونت از طریق حزبالله در لبنان، حماس در فلسطین و دولت اسد در سوریه، گروههای شیعی در عراق و حوثیها در یمن از آنها بهره میبرد.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: با این حال رییس جمهور ترامپ خواهان یک درگیری نظامی در خاورمیانه یا هر منطقه دیگری برای آمریکا نیست. وی آشکارا درباره پیامدهای وحشتناک حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ و مداخله در لیبی در سال ۲۰۱۱ صحبت کرده است صاحبنظران ممکن است بگویند که این دولت هراس دارد آمریکا را وارد یک جنگ کند، اما روشن است که آمریکاییها رئیس جمهوری دارند که ترسی برای استفاده از قدرت نظامی ندارد و درواقع تمایل برای این کار ندارد. استفاده از نیروی نظامی همیشه برای محافظت از مردم آمریکا یک پشتیبان بوده است اما نباید اولین گزینه باشد.
وی با ادعای اینکه دیپلماسی و تعامل از جنبههای مهم استراتژی رئیس جمهور آمریکا است، تصریحکرد: دونالد ترامپ خواهان حصول توافق با رقبا و دشمنان آمریکا است اما اگر مذاکرات به نفع آمریکا نباشد مشکلی برای خروج از آن ندارد این آشکارا بر خلاف رویکرد دولت اوباما (رئیسجمهور پیشین آمریکا ) در قبال برجام است که حفظ توافق را به هر چیز دیگری ترجیح میداد. ما در خصوص برنامه هستهای کره شمالی به دنبال توافقی به مراتب بهتر از برجام هستیم که پیونگیانگ به هیچ وجه دیگر قادر نخواهد بود تسلیحات کشتار جمعی و برنامه موشکی بالستیکش را آغاز کند و به گونهای راستی آزمایی می شود که از بالاترین و قویترین استانداردهای راستیآزمایی برخوردار خواهد بود؛ بیشتر از آنچه در برجام وجود دارد. این مسئله نیز در کنار دیگر نقاط ضعف این توافق، از معایب برجام محسوب میشود چراکه بازرسی از تاسیسات نظامی ایران را در بر نمیگیرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر