گاه در جلسات مهم همچون استیضاح یا رأی اعتماد وزرا یا بررسی طرح‌ها و لوایح مهم نمایندگانی غایب هستند و سؤال پیش می‌آید که اگر امروز توی مجلس نباشید، پس دیگر چه زمانی حاضر خواهید بود؟! گاهی هم انتقاداتی به آرای ممتنع می‌شود که چطور فرد در موضوعات مهم بی نظر است.

حال گویا با سوژه جدیدتری مواجه هستیم؛ نمایندگانی که هستند، اما نه موافق هستند، نه مخالف و نه ممتنع؛ آن‌ها کلاً در رأی‌گیری شرکت نمی‌کنند!

برخی نمایندگان مجلس به‌رغم حضور در صحن علنی مجلس از شرکت در رأی‌گیری‌ها خودداری می‌کنند که این البته نشان خوبی برای مسئولیت‌پذیری افراد نیست.

خبرگزاری ایرنا نگاهی به آمار ۱۰ رأی‌گیری مجلس در مهرماه جاری کرده است. در رأی‌گیری برای سؤال از وزیر ارشاد درباره نظارت بر بازی‌های یارانه‌ای، ۹۰ رأی موافق در کنار ۸۳ رأی مخالف و چهار رأی ممتنع خبر از حضور ۱۶۷ نماینده در مجلس می‌داد؛ اما در واقع امر ۱۹۸ نماینده در صحن علنی حضور داشتند و این یعنی ۳۱ نماینده در رأی‌گیری مشارکت نکردند! در سؤال دیگری از همین وزیر، ۱۷۲ نفر رأی دادند در حالی که ۱۹۶ نفر در صحن حضور داشتند و ۲۴ نفر رأی ندادند. در مورد کلیات طرح حذف بازداشت موقت از سیستم کیفری از ۲۲۵ نماینده حاضر، مجموع آرا ۱۹۶ رأی بود؛ یعنی ۲۹ نفر رأی نداده‌اند! و همین طور باقی طرح‌ها و لوایح را این خبرگزاری بررسی کرده است. حتی در رأی‌گیری مهم در مورد لایحه CFT سه نفر از نمایندگان در رأی‌گیری شرکت نکردند! در سؤال از وزیر علوم هم ۴۰ نماینده مجلس از شرکت در رأی‌گیری خودداری کردند. مجلسی که باید در رأس امور باشد، نیاز به نمایندگانی دارد که خود را در رأس امور بدانند و برای چندمین بار در مورد مجلس لازم به یادآوری است که حرمت امامزاده را متولی‌اش نگه می‌دارد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.