غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در روزنامه آفتاب یزد نوشت: «عبدالصمد خرم‌آبادی از معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور رفت. اگر چه به طور موقت جاویدنیا، معاون سابق دادستان مشهد در امور فضای مجازی هم اکنون سرپرستی این معاونت را بر عهده دارد اما ممکن است بسیاری با خود بگویند نفر بعدی که قرار است معاون فضای مجازی دادستانی شود چه کسی است؟ مواضعش چگونه است و حضور او و کنار رفتن خرم آبادی در این راستا تا چه اندازه باعث ایجاد تغییرات در این حیطه خواهد شد؟

پاسخ به این پرسش را شاید بتوان در اظهارات خود خرم‌آبادی که می‌گوید به جای من یک خرم‌آبادی جوان می‌آید یا حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری که تاکید کرده است راه و روش معاونت تغییری نخواهد کرد و به همین دلیل از خود خرم‌آبادی برای انتخاب جانشین خود بهره می‌بریم، یافت. این که اساسا نباید در انتظار تغییری جدی در این راستا بود، بدیهی است.

اما در مورد برخی اتفاقات در طی ماه‌ها‌ی گذشته باید مسائلی را نیز مطرح کرد. به نظر می‌رسد که وضعیت فیلترینگ تلگرام حتی در دستگاه‌ها‌ی دولتی هم به صورت نیم‌بند موفق بوده است. دلیل آن نیم‌بند موفقیت هم این است که افراد دولتی نمی‌توانند از دستور تخطی کنند. سرنوشت فیلترینگ تلگرام در نزد آحاد مردم هم که کاملا واضح است. بنابراین به نظر می‌رسد که باید در این زمینه تجدید نظر شود.

موضوع شبکه‌ها‌ی مجازی و از جمله تلگرام را باید از همان آغاز به گونه‌ای مدیریت می‌کردیم که به تحریم و محدودیت منتهی نمی‌شد. البته از سویی دیگر تاکید می‌کنم باید این شبکه به‌ گونه‌ای مدیریت می‌شد که تا این اندازه لجام گسیخته نمی‌شد که ایران نتواند روی آن کنترل داشته باشد. به هر روی دغدغه‌های امنیتی در این باره نیز بجاست اما در عین حال برخی از نیروی‌های اجتماعی و گروه‌های فعال، فیلترینگ را نمی‌پذیرند. این موضوع خوب نیست که قانونی وضع شود و برخی به آن اعتنایی نکنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.