وحید صمدی در الاخبار چاپ بیروت نوشت: شکی نیست که جمهوری اسلامی در مورد پیامدهای تحریمهای آمریکا بخصوص در حوزه نفت، نگرانی هایی دارد؛ پیامدهایی که در ابتدا با کاهش شدید ارزش پول ملی ایران، نمایان شده است.

از بعد سیاسی، تهران از گزینه های قدرتمندی برای جبهه گیری در مقابل تحریمهای نفتی برخوردار است؛ همانطور که حسن روحانی نیز در نیویورک بر این مساله تاکید نموده و هشدار داد که ممانعت از صادرات نفت ایران، خطرناک خواهد بود. اما از بعد عملی، به نظر نمی رسد که گزینه های اقتصادی و تجاری جایگزین برای ایران آنقدر اندک باشد که این کشور مجبور به عملی کردن تهدید خود در مورد بستن تنگه هرمز شود.

در همین رابطه، جعفر قادری، کارشناس اقتصادی و از نمایندگان سابق مجلس ایران، در گفتگو با الاخبار تصریح کرد:«شرایط بین المللی تغییر کرده است. در گذشته، ایران تحت فشار تحریمهای سازمان ملل قرار داشت، اما امروز، تنها با تحریمهای یک جانبه آمریکا مواجه است و دولتهایی مانند هند، چین و روسیه، خود را ملزم به تحریمهای امریکا نمی دانند و امکان فروش نفت به انها وجود دارد». به عقیده وی، ممنوعیت صادرات نفت ایران از سوی آمریکا، می تواند حجم صادرات را کاهش دهد، اما امکان به صفر رساندن صادرات نفت ایران، برای ایالات متحده فراهم نیست.

در مورد گزینه های ایران برای مقابله با مرحله تحریمهای نفتی، قادری بر این عقیده است که اداره صادرات و واردات غیر نفتی ایران به شکلی صحیح و کنترل تقاضای ارز در بازار داخلی، می تواند به مسئولان در اداره کشور کمک کند. علاوه بر اینکه افزایش تولید نفت و فرآورده های نفتی، و فروش آن در بازار منطقه ای، می تواند درآمد ایران را افزایش داده و از مشکلات دولت بکاهد.

قادری همچنین به ضرورت افزایش روابط ایران با هسایه ها و دولتهای منطقه ای و شرقی که در مقدمه انها ترکیه، روسی، عراق، افغانستان، چین، هند و قطر قرار دارند و نیز امضای توافق های تجاری با آنها، اشاره کرد.

این در حالی است که واشنگتن و هم پیمانان آن در نشست سازمان ملل تلاش می کنند فشارها علیه ایران را افزایش دهند، همانطور که این مساله در جلسات کنفرانسی که سازمان غیر دولتی «کشورهای متحد علیه ایران»، نمود یافت.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.