«محمود حجتی» در نشست با مدیران و تشکل های عشایری افزود: با توسعه زنجیره تولید گوشت قرمز ضمن تامین و توزیع بموقع نهاده های با کیفیت، بهره گیری از نژادهای پربازده و چندقلوزا و همچنین تعلیف، کشتار و عرضه مستقیم دام به بازار توسط اتحادیه ها و تشکل های عشایری، تولید و درآمد عشایر افزایش می یابد.

حجتی یادآوری کرد: 750 هزار هکتار زمین زراعی در اختیار 213 هزار خانوار عشایری کشور قرار دارد. 
به گفته وی، میانگین اراضی کشاورزی در اختیار عشایر با متوسط زمین های در اختیار کشاورزان برابر است و باید رد زراعت در جامعه عشایری در کنار دامداری، صنایع دستی و گردشگری مورد توجه قرار گیرد.
وی زراعت گیاهان دارویی در مناطق عشایری را از راه های افزایش سطح درآمد عشایر بیش از متوسط درآمد شهری دانست و اضافه کرد: کشاورزان استان گلستان با کشت دیم گل گاوزبان توانسته اند 600 کیلوگرم محصول در هر هکتار برداشت کنند و هر کیلوگرم گل گاوزبان را با قیمت 180 هزار تومان به فروش برسانند.

** در مسیر جنگ روانی دشمنان حرکت نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی یادآوری کرد: افزایش سرمایه صندوق حمایت از سرمایه گذاری بخش عشایری، اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی و همچنین انتقال سرمایه های غیر منقول سازمان امور عشایر به اتحادیه ها و تشکل های عشایری از اتفاقات بی سابقه در این بخش بوده است.
حجتی ادامه داد: جنگ‌ روانی اساس جنگ اقتصادی دشمن است و وظیفه ملی داریم اقدام ها و توفیق های به دست آمده در نظام اسلامی را در مقایسه با گذشته اطلاع رسانی و تبیین کنیم.
وی تصریح کرد: دشمن با جنگ‌ روانی به دنبال ایجاد یاس در مردم و اخلال در نظام اقتصادی کشور است و متاسفانه کسانی در داخل ناآگاهانه در مسیر جنگ روانی دشمنان ملت و نظام حرکت می کنند.
به گزارش ایرنا، سالیانه 120 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید می شود که بخش عمده آن به مصرف داخلی و بخشی از مازاد بر نیاز داخلی صادر می شود.
سهم عشایر از کل تولید گوشت قرمز کشور ۲۵ درصد و صنایع دستی ۳۵ درصد است و این جامعه با برخورداری از ۲۸ درصد دام سبک و چهار درصد دام سنگین، ۳۸ میلیون هکتار از مراتع کشور را در اختیار دارند.
عشایر در سال 1392 نزدیک به 150 هزار تن گوشت قرمز تولید کردند که این میزان امسال به 190 هزار تن می رسد.رییس سازمان امور عشایر ایران امروز (سه شنبه) اعلام کرد: یک میلیون و 200 هزار نفر در 213 هزار خانوار عشایری کشور زندگی می کنند و تولید 25 درصد گوشت قرمز به میزان 190 هزار تن و 35 درصد صنایع دستی کشور را در اختیار دارند.
کرمعلی قندالی افزود: شمار عشایر اسکان یافته از ۴۸ هزار خانوار در پایان برنامه سوم به ۱۰۴ هزار خانوار در پایان برنامه پنجم توسعه افزایش یافت.
وی تصریح کرد: دولت از سال 1394 تا 1396 مبلغ 186 میلیارد تومان یارانه تسهیلات به عشایر کشور پرداخت کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.