سخنگوی وزارت خارجه انگلیس در بیانیه‌ای به اتباع ایرانی-انگلیسی توصیه کرد از سفر به ایران جز در مواقع ضروری اجتناب کنند. 

یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس در بیانیه‌ای گفت این تصمیم را «جرمی هانت»، وزیر خارجه انگلیس گرفته است. در این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه (جرمی هانت) توصیه می‌کند اتباع ایرانی-انگلیسی از هر گونه سفر، مگر در موارد ضروری به ایران خودداری کنند.»

در این بیانیه همچنین ادعا شده است: «شهروندان انگلیسی که دارای تابعیت ایرانی هستند  چنانکه متأسفانه در چند مورد شاهد بوده‌ایم در صورت سفر به ایران در معرض خطر قرار خواهند داشت. دولت ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی‌شناسد، بنابراین، در صورت بازداشت اتباع دوگانه توانایی ما برای حمایت، به شدت محدود خواهد بود.»

  • کارزار فشار انگلیس درباره محکومان امنیتی 

بیانیه جدید وزارت خارجه انگلیس، بخشی از فضاسازی‌های دولت این کشور برای اعمال فشار بر ایران جهت آزادی محکومان امنیتی بازداشت‌شده در ایران به شمار می‌رود. 

«جرمی هانت»، وزیر خارجه جدید انگلیس که مدت چندانی از انتصابش به این سمت نمی‌گذرد، مردادماه سال جاری اولین اظهارنظرش درباره ایران را با وعده‌‌دهی برای آزادی یکی از همین محکومان امنیتی دو تابعیتی آغاز کرده بود. 

هانت که ۱۹ تیرماه سال جاری به عنوان وزیر خارجه جدید انگلیس منصوب شد ۱۲ مردادماه وعده داده تمامی اقدامات ممکن را برای ضمانت آزادی ««نازنین زاغری راتکلیف»، شهروند ایرانی-انگلیسی که در ایران به جرائم امنیتی محکوم شده، انجام دهد. 

نازنین زاغری مدیر پروژه شرکت رسانه‌های گروهی «تامسون رویترز» است که فروردین‌ماه سال ۱۳۹۵ دستگیر شد. سپاه ثارالله کرمان مدتی بعد در بیانیه‌ای درباره این دستگیری اعلام کرد: «طی اقدامات اطلاعاتی گسترده در فضای مجازی و حقیقی یکی از سرشبکه های اصلی وابسته به بیگانگان که ماموریت های مختلفی درراستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام انجام داده بود، شناسایی و دستگیر شد.» پرونده زاغری سپس مورد بررسی قرار گرفت و وی در دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس محکوم شد.

  • گاف ناخواسته بوریس جانسون

در حالی که رسانه‌های غربی ادعا می‌کنند دستگیری زاغری در ایران هنگام سفر به کشور بابت دید و بازدیدهای خانوادگی صورت گرفته و ارتباطی به هیچ مأموریت رسانه‌ای یا کاری نداشته، «بوریس جانسون»، وزیر خارجه قبلی انگلیس آبان‌ماه سال گذشته در اعترافی ناخواسته گفته بود که بازداشت او هنگام آموزش روزنامه‌نگاران در ایران صورت گرفته است. 

«جانسون» آبان‌ماه سال گذشته در یک نشست استماع در کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس گفت: «وقتی بررسی می‌کنم ببینم نازنین زاغری راتکلیف در حال انجام چه کاری بوده می‌بینم که او، - آنطور که من می‌‌دانم- فقط در حال آموزش روزنامه‌نگاری بوده است.»

این سخنان با واکنش شدید رسانه‌ها، از جمله مدیر عامل شرکت رسانه‌های گروهی «تامسون رویترز»، کارفرمای زاغری مواجه شد. آنها، از گاف جانسون به عنوان «اشتباهی جدی» یاد کرده و از وی خواستند بابت آن عذرخواهی کند. 

بعد از آن فشارها بر جانسون تا مرحله‌ای شدت گرفت که سیاستمداران انگلیسی از او خواستند از سمتش استعفا کند.«جرمی کوربین»، رهبر حزب کارگر و «صادق جان»، شهردار لندن، دو نفر از کسانی بودند که از او خواستند عذرخواهی کرده و از سمتش استعفا کند. عده‌ای از نمایندگان پارلمان انگلیس هم درخواست مشابهی مطرح کردند. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.