ایران ۱ - آمریکا ۰/تحلیل المانیتور از انتخاب «الحلبوسی»
الحلبوسی روابط خوبی با نیروهای امریکایی دارد، چراکه بخش زیادی از آنها در پایگاه نظامی عین الاسد در الانبار مستقر هستند.
او کاندیدای بزرگترین بلوک سنی یعنی ائتلاف محور ملی بود. این ائتلاف سنی بخشی از «اتحاد بینا» که شامل اتحاد فتح، شبه نظامیان حامی ایران و دولت قانون نور المالکی بود، می شود.
الحلبوسی دو کاندیدای سنی برجسته برای ریاست پارلمان را با بدست اوردن 169 رای در مقابل خالد العبیدی که 86 رای داشت، شکست داد. اسامه النجیفی نیز کاندیدای ریاست شده بود، اما به مرحله ی نهایی رای گیری نرسید.
پارلمان قرار بود رئیس و نواب خود را در روز سوم سپتامبر انتخاب کند، اما اختلافات بر سر اینکه کدام بلوک، بزرگترین فراکسیون در پارلمان است، مانع از آن شد. حید العبادی مدعی بود که بزرگترین بلوک و فراکسیون را با برخورداری از 180 کرسی دارد. اتحاد فتح به به رهبری هادی العامری نیز چنین ادعایی می کرد.
همزمان، ائتلاف السائرون به رهبری مقتدی صدر، باب مذاکرات را با فتح برای تشکیل بزرگترین فراکسیون در جهت تشکیل دولت باز کرد. با این حال، سائرون و فتح هنوز اتحاد خاصی تشکیل نداده اند و اختلافاتی نیز دارند. اما بر سر انتخاب، الحلبوسی بایکدیگر همکاری کردند. در واقع، رئیس پارلمان از «فتح» است، نائب اولش از «سائرون» و نائب دوم از حزب بارزانی.
ایران و امریکا جز نخستین کشورهایی بودند که به حالبوسی تبریک گفتند. با این حال، الحلبوسی پس از انتخاب به عنوان ریاست پارلمان دو اظهار نظر کرد که هر دو در حمایت از ایران بود. او تحریم ها علیه تهران را محکوم کرد و همتای ایرانی خود را نیز به بغداد دعوت کرد. به نظر می رسد، در اوضاع پیچیده فعلی، امریکا بازی را به ایران باخته است. پارلمان جدید قرار است رئیس جمهور را در روز 25 سپتامبر انتخاب کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر