رایزنی اردوغان و پوتین درباره سوریه
رسانه های ترکیه محل این دیدار را که به درخواست اردوغان و در پایان اجلاس تهران درخواست شده بود، شهر سوچی روسیه اعلام کردند.
برخی منابع غیر رسمی رسانه ای ترکیه اعلام کردند که اردوغان در این دیدار سعی خواهد کرد تا رییس جمهوری روسیه را در حمله به شهر ادلب منصرف کند.
مولود چاووشاوغلو وزیر امور خارجه ترکیه که به اسلام آباد سفر کرده است، امروز در نشست مشترک خبری با شاه محمود قریشی همتای پاکستانی خود گفت: تلاش ترکیه برای جلوگیری از درگیری در ادلب ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، وی در این دیدار ادعا کرد: ترکیه تنها کشوری است که شفاف ترین و قابل پیشبینی ترین سیاست را در قبال تحولات سوریه به ویژه ادلب دارد.
وی مدعی حمایت جدی و همه جانبه جامعه جهانی و تمام سازمان های بینالمللی از تلاش های ترکیه در این زمینه شد و افزود: تلاش ترکیه در سازمان ملل متحد نیز ادامه خواهد یافت.
وزیر امور خارجه ترکیه اضافه کرد: ترکیه در خصوص مبارزه با گروه های تروریستی آماده همکاری با همه است.
به گزارش ایرنا، هفته جاری منابع رسانه ای ترکیه اعلام کردند که قرار است امروز نشست چهارجانبه کارشناسان ترکیه٬ روسیه٬ آلمان و فرانسه درباره سوریه در شهر استانبول برگزار شود.
دوشنبه هفته جاری رسانه های ترکیه به نقل از رجب طیب اردوغان رییس جمهوری این کشور اعلام کردند که نشست استانبول درباره سوریه با حضور نمایندگان ترکیه، روسیه، فرانسه و آلمان در تاریخ امروز ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور ماه) برگزار می شود و پس از آن نیز نشستی ممکن است با حضور سران این کشورها برگزار شود.
اردوغان اعلام کرده بود که ۳۹;در حاشیه نشست تهران با پوتین صحبت کردم و قرار شد بعد از مذاکره هیات های دو طرف با هم دیدار کنیم تا تصمیم نهایی را درباره تحولات سوریه بگیریم و انتظار ما این است که در این چارچوب کارها را پیش ببریم.۳۹;
وی از احتمال دیدارش با رییس جمهوری روسیه خبر داده و اعلام کرده بود که در این دیدار درباره تحولات سوریه رایزنی خواهد کرد.
اکنون آمادگی ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان دمشق برای پاکسازی استان ادلب در شمال غرب سوریه به عنوان آخرین پایگاه تروریست های تکفیری، موجب نگرانی شدید مقامات غربی و ترکیه شده و همه آنها به دنبال نجات تروریست ها هستند.
تکفیری های حاضر در این استان اکثرا از عناصری هستند که پیش از این با قبول شکست در دیگر مناطق سوریه با تحویل سلاح های سنگین و نیمه سنگین خود به استان ادلب رفته اند و به هیچ وجه حاضر به صلح و مذاکره با دولت دمشق نیستند.
ترکیه به ظاهر نگران است که با حمله ارتش سوریه و روسیه علیه مواضع تروریست های ساکن ادلب، موج جدید پناهجویان به سمت ترکیه به راه بیفتد که این امر به علت مسلح بودن گروه های تروریستی ساکن آنجا، علاوه بر تبعات اجتماعی، ممکن است تبعات امنیتی نیز برای ترکیه در پی داشته باشد.
ترکیه همچنین نگران است که با آزادسازی ادلب از دست تروریست ها، باید علاوه بر تخلیه ۱۲ پایگاه دیده بانی تشکیل شده در اطراف حلب و ادلب، مجبور خواهد بود از مناطق اشغال شده دیگر در شمال خاک سوریه از جمله عفرین و الباب و اعزاز و جرابلس نیز خارج شود.
مقامات ترکیه در چند روز اخیر مواضعی مخالف علیه حمله احتمالی ارتش سوریه به تروریست های حاضر در ادلب اتخاذ کرده و خواهان اتخاذ تدابیر سیاسی و دادن فرصت برای یافتن راه حل غیرنظامی هستند که این امر در واقع پوششی برای اهداف دیگر ترکیه به منظور نجات گروه های تکفیری مورد حمایت خود از نابودی محسوب می شود.
علاوه بر این، ترکیه به شدت از عواقب سیاسی و امنیتی رفع اشغال از شهر ادلب بوده و در تلاش هست تا وضعیت در ادلب و اطراف آن، به شکل کنونی حفظ شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر