تایمز: جایگاه خارجی بن سلمان با گذشت زمان افول کرده
روزنامه انگلیسی تایمز در مقاله ای به قلم "مایکل برلی" به بررسی وضعیت عربستان بعد از روی کار آمدن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و جایگاه او از زمان تصدی این پست پرداخت و نوشت: روزهای محمد بن سلمان ولیعهد سعودی محدود است و امیدها به بن سلمان به عنوان یک فرد اصلاح گرا که جراحت منطقه را درمان می کند، بی نتیجه است.
این نویسنده افزود: در آغاز کار، هیاهوی تبلیغاتی گسترده ای همزمان با پرداخت میلیون ها دلار پول به شرکت های فعال در زمینه روابط عمومی و لابی ها به راه افتاد تا سفر دوره ای بین المللی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در ماه مارس گذشته در کانون توجه ها قرار گیرد. به محمد بن سلمان به عنوان قویترین مرد سعودی با وجود ۳۲ سال عمرش نگاه می شد.
برلی افزود: اما بعد از گذشت شش ماه، به نظر می رسد که احتمال بالارفتن او در قدرت (تصدی تاج و تخت سعودی) کمتر قطعی به نظر می رسد؛ حتی پدرش سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی درحال ابراز نشانه های شک و تردید در این باره است.
به نوشته این نویسنده، شکاف بین هیاهو و جار و جنجاج تبلیغاتی درباره ولیعهد و حقیقت شخصیت و توان او کاملا آشکار شده است.
برلی با طرح این سوال که آیا طرح شهر بسیار پیشرفته نیوم را که ولیهد سعودی برای احداث آن تلاش می کرد، به یاد می آورید؟ افزود: این طرح که بودجه ای بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار برای آن تخصیص یافته است و تلاش ها برای اصلاح اقتصاد عربستان براساس طرح چشم انداز بن سلمان موسوم به "چشم انداز ۲۰۳۰" متکی به عرضه پنج درصد سهام شرکت نفت و گاز بزرگ آرامکوی عربستان است.
این نویسنده تصریح کرد: به نظر می رسد که سلمان بن عبدالعزیز عرضه سهام آرامکو را لغو کرده است زیرا این احتمال مطرح شده است که عرضه سهام شرکت در نیویورک به مصادره اموال عربستان به علت شکایت قضایی در آمریکا علیه عربستان به اتهام ارایه ندادن اطلاعاتی درخصوص حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۱۱ میلادی منجر شود.
برلی نوشت: طرح های محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به سیاست خارجی عربستان ضربه زده است زیرا جنگ در کشور مجاور یمن که وارد سومین سال خود شده است؛ باتلاقی ساخته و پرداخته ولیعهد است.
این نویسنده تصریح کرد: براساس اعلام موسسه تحقیقاتی بروکینز آمریکا، جنگ در یمن هر ماه ۵ تا شش میلیارد دلار هزینه به همراه داشته است و در آن ۱۰ هزار نفر کشته شده اند و هشت و نیم میلیون نفر نیز با قحطی و گرسنگی مواجه هستند.
وی افزود: تلاش های ولیعهد سعودی برای منزوی کردن قطر به اتهام حمایت از تروریسم نیز شکست خورده است اما این امر باعث ویران شدن شورای همکاری خلیج فارس به سود عربستان و امارات منجر شده است.
برلی گفت: تنها اندکی از ادعاهای مدرنیته ولیعهد سعودی باقی مانده است زیرا سرکوب شیعیان عربستان در منطقه شرق این کشور ادامه دارد.
وی افزود: تبلیغات گسترده ای درخصوص اجازه به زنان برای رانندگی انجام شد اما در مقابل، ۱۳ فعال زن عربستانی که بدنبال جنبه های دیگری از آزادی هستند، بازداشت شدند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر