راهکار ایران برای مقابله با تحریم نفتی ترامپ
بلومبرگ ادامه داد: هری چلین گویریان مدیر استراتژی بازارهای کالا در بانک "بی ان پی پاریبا" لندن به بلومبرگ گفت: "انتظار میرود ذخیرهسازی ذخایر نفت شناور ایران در دوران تحریمهای جدید آمریکا، در ماههای آینده افزایش پیدا کنند."
بررسیهای میدانی بلومبرگ روی نفت کشهای ایران نشان میدهند بیشتر این کشتیها که ممکن است شامل تحریم شوند، در ماههای اخیر برای چند هفته کوتاه نفت را روی دریا ذخیره کردهاند. این در حالی است که در جریان تحریمهای بین سالهای ۲۰۱۶ – ۲۰۱۲، این مدت زمان تا چند ماه هم می رسید. اغلب مشتریهای نفت ایران، میزان خریدشان در ماه آگوست را نسبت به میزان خریدشان در ماه آوریل کاهش دادهاند. این ماه (آگوست) آخرین ماه سال قبل از زمان وعده داده شده برای بازگشت تحریمهای نفتی ایران است.
در دو هفته و نیم گذشته دستکم 5 نفت کش بزرگ سواحل ایران را ترک کردهاند. دو تا از این نفت کشها حامل میعانات گازی هستند. این محصول، یکی از محصولهای با کیفیت گازی ایران است. این دو نفت کش هفتههاست در بندر دبی پهلو گرفتهاند.
ترامپ تلاش میکند باوجود اینکه ایران سومین تولید کننده بزرگ محصولات پتروشیمی دنیا است، صادرات نفت این کشور را کم کند. او در ماه می از توافق هستهای با این کشور خارج شد و آن را یک توافق بسیار بد نامید. او معتقد بود این توافق برنامه موشکی ایران و برخی اقدامات این کشور را پوشش نداده است. بعد از خروج ترامپ تحریمهای آمریکا برگشتند و خریداران نفت ایران در خطر فریز شدن منابعشان توسط بانکهای آمریکایی قرار گرفتند.
تانکرهای نفتی ایران در کنار جزیره خارک که نفت روی آنها ذخیره می شود
تفاوت اصلی انبارسازی نفت ایران روی دریا در حال حاضر با دفعات گذشته این است که ایران برخلاف آن سالها، میزان کمتری نفت روی دریا ذخیره کرده است. پیش از این ایران ده ها میلیون بشکه نفت در نفت کشهایش روی دریا داشت؛ نفت کشهایی که برای ماهها روی آب حضور داشتند. با وجود این تفاوت بزرگ، آغاز ذخیره سازی نفت ایران روی دریا نشان دهنده این است که این کشور برای فروش نفت خود با چالش روبرو شده است.
جدول - میزان ذخیره نفت هر تانکر نفتی ایران
ایران از زمان برچیده شدن تحریمهای قبلی در اوایل سال ۲۰۱۶ حدود ۳.۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده که نسبت به زمان تحریمها بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش داشته است. نفتکشهای مورد استفاده برای ذخیره نفت همگی به شرکت ملی نفت ایران تعلق دارند و تلاش میکنند قدرت صادرات نفت ایران را تا جایی که ممکن است بالا ببرند. زمانی که سازمان جهانی نفت کشها برای بیمه کردن نفت کشهای ایران روی اقیانوس با مشکلات زیادی روبرو شد، این کشور برای صادرات نفتش با مشکلات بیشتری هم مواجه شد. این مسئله باعث میشود ایران بیشتر برای اینکه روی پای خودش بایستد تلاش کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر