«کلثوم نواز» همسر نواز شریف نخست وزیر سابق پاکستان پس از تحمل یک دوره بیماری و مبارزه با سرطان سرانجام روز گذشته در سن ۶۸ سالگی و پس از ۴۶ سال زندگی مشترک با نواز شریف در گذشت.

وی که پس از ازدواج برادارش با خانواده شریف از اقوام نواز به حساب می آمد در سال ۱۹۷۱ زندگی مشترک خود را با مردی که سه دوره نیمه تمام نخست وزیر پاکستان شد آغاز کرد.

کلثوم نواز علاقه‌ای به سیاست نداشت و تا زمانی که «پرویز مشرف» نواز شریف را زندانی نکرده بود وارد عرصه سیاست نشد ولی وقتی همسرش را پشت میله‌های زندان دید جنبش آزادی او را رهبری کرد.

وی در تاریخ 22جون سال 2000 قائم مقام رئیس حزب نواز شد و تا 2 سال وظایف خود را در این مسئولین به انجام رساند.

این سیاستمدار فقید در سال 2017 با سخنرانی های دخترش موفق شد کرسی نمایندگی پارلمان پاکستان که پس از عزل نواز شریف خالی شده بود را از آن خود کند، این اتفاق در حالی رخ داد که کلثوم نواز در بیمارستانی در شهر لندن مشغول مبارزه با بیماری سرطان بود.

بیماری او از سال 2017 سرطان تشخیص داده شده بود و سرانجام او پس از حدود 1سال مبارزه با این بیماری جان خود را از دست داد.

نواز شریف و مریم نواز اجازه شرکت در تشییع جنازه را پیدا کردند

بلافاصله پس از مرگ کلثوم نواز، دادگاه عالی پاکستان دستور آزادی موقت «نواز شریف مریم نواز و کاپیتان صفدر» را صادر کرد تا آنها بتوانند در مراسم تشییع جنازه وی شرکت کنند.

گزارش‌ها حاکی است این سه نفر به وسیله یک پرواز اختصاصی بامداد امروز به شهر لاهور رفتند تا مهیای برگزاری مراسم تدفین و ترحیم کلثوم نواز شوند.

گفته می‌شود نواز شریف به مدت 12 ساعت خارج از زندان خواهد بود ولی ممکن است با درخواست نمایندگان پارلمان پنجاب این مدت اضافه شود.

نمایندگان پارلمانی  حزب نواز  از جمله «رانا ثناءالله» در گفتگو با رسانه‌ها اعلام کردند: آزادی نواز شریف و مریم نواز برای شرکت در مراسم ترحیم و تدفین کلثوم نواز حق قانونی آنان بوده است.

حزب نواز پیشنهاد سفارت پاکستان در انگلیس مبنی بر تقبل حمل جنازه کلثوم نواز به کشور را نیز رد کرده و تصریح کرده است: مقدمات انتقال جنازه به پاکستان توسط خاندان شریف انجام خواهد شد.

پیام تسلیت نخست وزیر پاکستان

پس از مرگ کلثوم نواز، رقیب سیاسی این حزب یعنی «عمران خان» نخست وزیر پاکستان در پیامی اعلام کرد: شنیدن خبر مرگ کلثوم نواز غمی سنگین به سینه ما نشاند.

وی تصریح کرد: کلثوم نواز بانوی بزرگ و با اراده ای بود که مدت ها با بیماری سخت سرطان مبارزه کرد.

عمران خان گفت: برای آن مرحومه دعا خواهم کرد و تلاش می کنم مراتب همدردی خود را به خانواده شریف اعلام نمایم.

نخست وزیر پاکستان به سفارت این کشور در انگلیس دستور داد تمام تسهیلات لازم برای و مورد نیاز برای انتقال جنازه به پاکستان را فراهم نمایند.

همچنین «عارف علوی» رئیس جمهور پاکستان، «ژنرال باجوا» فرمانده ستاد ارتش این کشور و مسئولین احزاب مهمی چون حزب مردم نیز در پیامهایی جداگانه درگذشت همسر نواز شریف را به او تسلیت گفتند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.