چند روزی است که برخی از هنرمندان در فضای مجازی یک جریان‌سازی نادرست و غیرمنطقی علیه سازمان صداوسیما به پا کرده‌اند و ممیزی‌های مسلم رسانه‌ای که هرجای دنیا بنابر شرع و عرف‌شان یک چنین سیاست‌هایی را اعمال می‌کنند و سال‌ها این رویه را پذیرفته‌اند و حالا که براساس اشتباهات خودشان ممنوعیت تصویری در قاب تلویزیون دارند اما هنوز هم به گونه‌هایی دیگر از کنار اتفاقات تلویزیونی امرار معاش می‌کنند همه‌ چیز را به سخره می‌گیرند حتی حجاب و راه را باز می‌کنند تا هر یاوه‌ای گفته شود. هر اصل و قاعده‌ای که هم مسلم دینی و هم مسلم رسانه‌ای دارد زیر سوال ببرد.

عزت‌الله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صداوسیما و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره این هجمه‌های غلط و آلوده برخی از سلبریتی‌ها در فضای مجازی به خبرنگار فرهنگی تسنیم، گفت: معمولاً قضاوت‌های نوعاً احساسی عده معدودی که اکثر آن‌ها در کشور خدمت کردند و البته از آن طرف هم امکانات نظام در اختیارشان بوده که چنین جایگاهی پیدا کردند تا جائی که امروز درباره موضوعات اجتماعی مختلفی اظهارنظر می‌کنند که برداشت غلطی در اذهان عمومی صورت می‌گیرد. بطوری که مردم به این باور می‌رسند که همه جامعه هنری چنین دیدگاه‌هایی دارند؛ این درست نیست.

وی خاطرنشان کرد: ما باید در ابتدا تفکیک کنیم که میان این اظهارنظرهای غیراصولی و نظرات جامعه هنری چندین پله فاصله است. اگر ما یک جامعه چند هزار نفری برنامه‌های نمایشی، فیلم، سریال و صنوف مختلف و فعالان تلویزیون و سینما داشته باشیم این‌ها یک عده معدودی هستند که در فضای مجازی فعالیت دارند. بعضی‌هایشان حرف‌های خوبی می‌زنند ولی فقط عده‌ای نظرات احساسی غیرواقعی و نادرستی را مطرح می‌کنند که نامشان را سلبریتی گذاشته‌اند و به همه چیز انتقاد می‌کنند ولی انتقادی نمی‌پذیرند.

ضرغامی با بیان اینکه مردم و جامعه نباید اظهارنظرهای وقت و بی‌وقت این به اصطلاح سلبریتی‌های فضای مجازی را به حساب جامعه هنری بگذارند، تأکید کرد: این فعالیت‌های ناملموس این به اصطلاح سلبریتی‌ها را به حساب جامعه هنری نگذارید و اصلاً تعمیم‌دادن این نظرات و اظهارنظرها به مجموعه هنرمندان فاخر این مرز و بوم کار درستی نیست. این اتفاقات می‌افتد که برخی می‌گویند نباید به هنرمندان بها داد و پای قضاوت‌های ناآگاهانه هم باز می‌شود. من با این نوع نتیجه‌گیری‌ها هم مخالفم و همیشه جامعه هنری را یک جامعه پاک که خدمتگزار انقلاب هم بوده، می‌شناسم. نمونه این خدمتگزاری‌ها را می‌توان در کارگردان و شخصیت فاخری چون سیدضیاءالدین دری به وضوح دید.

رئیس اسبق رسانه‌ملی توصیه کرد: این سلبریتی‌های فضای مجازی که روزگاری در زمان تصدی مسئولیت بنده هم به صورت متمادی در تلویزیون کار می‌کردند یک قدری این حرکت‌ها و قضاوت‌ها و اقداماتی که علیه شرع و عرف و مسلم‌های رسانه‌ای تلویزیون انجام می‌دهند مردم و جامعه هنری را آزرده‌ خاطر کرده است. این دوستان می‌دانند بنده به هنرمندان توجه دارم و با آن‌ها روزگار می‌گذراندم اما این اتفاقات همه آن‌ها را زیر سوال می‌برد. نمونه بارز این توجه به هنرمندان را می‌توانید در گفتگوی آخر با رابعه اسکویی ببینید که در این هفته‌های اخیر کار ایشان را پیگیری می‌کردم تا دوباره به قاب تصویر برگردد. شاید درس‌آموز برخی باشد که به آن سوی مرزها رفته اما فسادها و بی‌ارزشی‌ها را دیده و برگشت را به رفتن به قهقرا ترجیح داده است.

وی با اشاره به اینکه بایستی مراقب تازه مشهورشده‌ها باشیم، تصریح کرد: من به این سلبریتی‌های مجازی که هجمه علیه صداوسیما کرده‌اند توصیه می‌کنم در اظهارنظرها و نوشته‌هایشان در فضای مجازی و مصاحبه‌هایی که انجام می‌دهند یک مقدار رعایت جایگاه خودشان و صنف‌شان را بکنند که اگر از روی احساس و غیرواقعی یک جمله‌ای گفته شود و این جمله نادرست تعمیم پیدا کند جامعه هنری و شخصیت خودشان را توأمان زیر سوال می‌برند. من یادم می‌آید در زمانی که مسئولیت ریاست سازمان صداوسیما را برعهده داشتم یک هنرمند و مجری که در تلویزیون مشهور می‌شد را می‌خواستم و به او گوشزدهایی را داشتم که از این به بعد بیشتر باید مراقب خودش باشد. چون وقتی نورافکن‌ها روشن می‌شود یک کار مباح هم می‌تواند خیلی بد و جبران‌ناپذیر جلوه کند. شاید نمونه بارز آن همین ریحانه پارسا باشد که نقش لیلا در سریال «پدر» را بازی کرد و چون جوان است و به تازگی به دنیای تصویر معرفی شده نیازمند یکسری توصیه‌ها بوده که بایستی انجام می‌شد.

ضرغامی در پایان درباره مشکلات اقتصادی و بودجه‌ای صداوسیما، گفت: صداوسیما علی‌رغم مشکلات فراوانی که در حوزه تأمین بودجه و امکانات وجود دارد واقعاً با همه این بضاعت‌های محدود سعی کرده که مناسب‌ترین حرکت‌ها و اقدامات را داشته باشد ان‌شاالله این دست از هنرمندان که در فضای مجازی علیه شرع و عرف جامعه ایرانی اسلامی دست به هجمه‌پراکنی می‌زنند این دست اظهارنظرهای غیراصولی را کنار بگذارند و به کمک تلویزیون بیایند تا برای مردم فهیم ایران اقدامات نمایشی ارزنده‌ای رخ بدهد همان‌‌طور که تا الان هم با مدیریت مناسب در رسانه‌ملی این اتفاق افتاده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.