نرم افزارهای صیغهیاب راهی برای کلاهبرداری
سرهنگ مرتضی ابوطالبی با بیان اینکه اخیرا شاهد آن هستیم که کلاهبرداران با انتشار تصاویر و متنهای دروغین در شبکههای مجازی با عنوان دانلود نرمافزارهای طالع بینی، صیغه یاب اقدام به کلاهبرداری و از این طریق مقاصد شوم خود را دنبال و کسب درآمد میکنند.
وی افزود: به عنوان نمونه خانمی با در دست داشتن مرجوعه قضایی اظهار داشته که از طریق نصف نرم افزار طالع بینی مبلغ ۵۰ میلیون ریال از حساب وی به صورت غیرمجاز برداشت شده که با بررسی و پیگیری کارشناسان پلیس فتا متهم مورد نظر شناسایی و با هماهنگی قاضی پرونده مبلغ کلاهبرداری به شاکیه استرداد و متهم به همراه مستندات و پرونده مربوطه به مرجع قضایی تحویل گردید.
رییس پلیس فتا استان یزد گفت: کلاهبرداران پس از شناسایی افرادی که نرم افزارهای مربوطه را نصب کرده با برقراری ارتباط به بهانه بروزرسانی نرم افزار نصب شده، کاربران را به درگاههای جعلی هدایت و با در اختیار قرار گرفتن اطلاعات بانکی آنها اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب آنها میکنند.
سرهنگ ابوطالبی تاکید کرد: سناریو معمول در این مدل کلاهبرداریها به این صورت است که قربانی در دام فیشینگ افتاده یا پولی از وی گرفتهشده و یک نرمافزار خراب یا جعلی و یا حتی بدافزار جهت دسترسی به اطلاعات کاربر ارسال میشود و چون معمولاً رقم دریافتی کم است، قربانی با محاسبه کاری که کرده و میزان پولی که از دستداده و وقتیکه باید بگذارد در نهایت از طرح شکایت منصرف میشود.
وی با بیان اینکه همواره آنتی ویروس گوشی و تبلت خود را به روز کنید، ادامه داد: بر روی گوشی خود یک برنامه امنیتی مانند نرم افزار ضد جاسوس نصب کنید و از شر برنامههایی که استفاده نمیکنید خلاص شوید. هنگامی که کار شما با یک برنامه یا سرویس وب تمام شد، از برنامه خارج شوید یا Log Out کنید .
این مقام مسئول با اشاره به ماده ۷۳۶-۷۳۷-۷۴۰ و ۷۴۱ قانون جرائم رایانهای از هموطنان عزیز خواست از دانلود و خرید اینگونه برنامهها خودداری و در صورت مشاهده اینگونه نرمافزارها و صفحات در فضای مجازی، مراتب را از طریق نشانی اینترنتی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری قسمت ثبت گزارشهای مردمی اعلام کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر