تحریم های آمریکا علیه اقتصاد ترکیه، روابط دیپلماتیک میان دو کشور را تحت تاثیر قرار داده است. 

با تحریم ترکیه، آنکارا، تهران و مسکو مصمم شده اند تا همکاری های اقتصادی خود را تعمیم بخشیده و به دور از شبکه ارزی دلار امریکا، یک شبکه تجاری سه جانبه تاسیس کنند.

بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی بر این باورند که تحریم های آمریکا علیه ترکیه، این احتمال را دارد که نتیجه معکوس دهد و به زیان منافع واشنگتن تمام شود.

با توجه به این موضوع، تحریم های آمریکا می تواند آنکارا را به اتحادیه اروپا نزدیک کند و بازار پرپتانسیل این کشور را در اختیار کشورهای اروپایی قرار دهد.

ازسویی دیگر نزدیکی ترکیه به ایران و روسیه می تواند به زیان منافع آمریکا در منطقه منجر شود.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تصور می کند که با افزایش فشار بر هر یک از این قدرت های بزرگ چندقطبی (ایران، روسیه و ترکیه) می تواند آنها را از یکدیگر جدا کند و سپس دولت های آنها را با گرفتن امتیاز یکی پس از دیگری هدف قرار دهد اما قانون عواقب ناخواسته می گوید ممکن است اتفاقی کاملا برعکس روی دهد و هر سه کشور قوی تر شوند.

براساس این گزارش، در ادامه حمایت های مالی قطر از اقتصاد ترکیه، بانک های مرکزی دو کشور روز گذشته (جمعه) یک توافق نامه مبادله ارز امضا کردند.

بحران در روابط آمریکا و ترکیه بعد از آن آغاز شد که دولت آنکارا یک کشیش آمریکایی را در ازمیر به اتهام عضویت در گروه های گولن و پ.ک.ک و همچنین جاسوسی بازداشت و به حبس خانگی محکوم کرد. 

به دنبال این اقدام، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دستور تحریم وزیر کشور و دادگستری ترکیه را صادر و بعد از آن دستور دو برابر شدن تعرفه های واردات آلومینیوم و فولاد از ترکیه را ابلاغ کرد.

این تصمیم ها سبب خشم و واکنش مقام ها و مردم ترکیه شد و در ادامه بازارهای مالی و پولی این کشور دچار التهاب شد، به طوری که نرخ ارز به شکل کم سابقه ای افزایش یافت.

اغلب کارشناسان، مقام های پیشین و فعلی و احزاب موافق و مخالف دولت ترکیه در برابر اقدام های یکجانبه و فشارهای اقتصادی و سیاسی آمریکا علیه کشور خود متحد و یکصدا شده اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.