نسبت سنجی میان روسای جمهور ایالات متحده آمریکا  مقایسه محبوبیت آنها، از دیرباز در این کشور مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از موسسات نظرسنجی در داخل آمریکا، فاکتورها و مولفه هایی مانند میزان محبوبیت روسای جمهور در سالهای نخست و آخر ریاست جمهوری را در مقایسه با روسای جمهور پیشین مورد ارزیابی و تحلیل قرار می دهند. این قاعده در خصوص دونالد ترامپ نیز صادق است. ترامپ هم اکنون حدود یکسال و نیم است که در کاخ سفید حضور دارد. از ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی تا کنون نظرسنجی های متعددی منتشر شده است. طی روزهای اخیر نیز  نظرسنجی های متعددی در داخل ایالات متحده آمریکا و در خصوص عملکرد دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور منتشر می شود. اکثر این نظرسنجی ها نشان می دهد که ترامپ وضعیت خوبی در میان افکار عمومی کشورش ندارد. نباید فراموش کرد که رئیس جمهور فعلی آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز تنها با استناد به ساختار الکترال توانست وارد کاخ سفید شود، اگرنه در مجموع آرای عمومی وی حدود ۳ میلیون رای کمتر از هیلاری کلینتون نامزد رقیب خود کسب کرد. در هر حال، هم اکنون ترامپ و همراهانش در کاخ سفد با نگرانی مشغول رصد نظرسنجی های و تحقیقات میدانی در داخل کشورشان هستند. این نظرسنجی ها، می تواند حکم زنگ خطری برای جمهوریخواهان را نیز داشته باشد. جمهوریخواهانی که خود را برای حضور در انتخابات میاندوره ای کنگره آماده می کنند. شبکه سی ان ان، تحلیلی در خصوص یکی از آخرین نظرسنجی های صورت گرفته در ایالات متحده ( در خصوص آخرین وضعیت ترامپ) صورت داده است .در این گزارش آمده است :

"نظرسنجی جدید کالج "ماریست" در خصوص محبوبیت سیاستهای ترامپ در نزد افکار عمومی قابل تامل است.  این نظرسنجی نشان می دهد که 20 درصد از شهروندان آمریکایی، اقدامات و سیاستهای شغلی دونالد ترامپ رئیس جمهور کشورشان را عالی ارزیابی می کنند. در این میان، 20 درصد دیگر این سیاستها را خوب ارزیابی می کنند.13 درصد دیگر، این سیاستها را به اندازه کافی منصفانه ( متوسط ) ارزیابی می کنند و 45 درصد دیگر نیز معتقدند که این سیاستها ضعیف و ناکارآمد بوده است. ارزیابی اولیه این نظرجی نشان می دهد که کماکان شکاف و اختلاف عمیقی میان هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در مواجهه با سیاستهای اقتصادی ترامپ وجود دارد. شکافی که کلیت وجود آن جای تعجب ندارد! در حالی که تنها 2 درصد از دموکراتها سیاستهای شغلی ترامپ را عالی ارزیابی کرده اند، 49 درصد از جمهوریخواهان چنین اعتقادی داشته و از سیاستهای رئیس جمهور خود به شدت حمایت می کنند. همچنین 80 درصد دموکراتها قویا اظهار کرده اند  که سیاستهای مالی ترامپ را قبول نداشته و این سیاستها و اقدامات ضعیف و ناکارآمد هستند. این در حالیست که تنها 6 درصد از جمهوریخواهان چنین نظری در خصوص رئیس جمهور خود دارند. 
سی ان ان در ادامه این مطلب به وضعیت ناامید کننده ترامپ اشاره کرده است :
"ترامپ هم اکنون به رتبه "عدم تایید" در میان شهروندان رسیده است. این در حالیست که حدود دو سال از دوران ریاست جمهوری وی سپری شده و حدود دو سال دیگر( در صورت شکست وی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶) باقی مانده است. ریچارد نیکسون، رئیس جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا  وقتی که ۴۴ سال پیش در این هفته استعفا داد نیز از همین میزان حمایت برخوردار بود!"
واقعیت امر این است که بر اساس تحلیل رسانه ها غربی از جمله سی ان ان، اگر جمهوریخواهان  نتوانند در انتخابات میاندوره ای کنگره ایالات متحده آمریکا پیروز شوند و در مقابل دموکراتها شکست بخورند، اکثریت سنا و مجلس نمایندگان را از دست خواهند داد. در این صورت چالش و تقابل میان ترامپ و جمهوریخواهان سنتی به نقطه اوج خود خواهد رسید. همچنین بسیاری از تحلیلگران مسائل آمریکا معتقدند که شکست جمهوریخواهان در انتخابات میاندوره ای کنگره می تواند مقدمه ای بر شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ باشد. 
آنچه در گزارش سی ان ان مورد توجه قرار گرفته است، مقایسه نیکسون با ترامپ می باشد. نیکسون نیز تصور نمی کرد که تحت تاثیر یک رسوایی ناچار به استعفا از سمت خود شود. با این حال ترامپ هم اکنون با یک رسوایی خاص دست و پنجه نرم نمی کند! البته نباید فراموش کرد که ترامپ سعی دارد از سیستم انتخاباتی ناعادلانه ایالات متحده آمریکا در راستای اعمال فشار بر رقبای خود استفاده کرده و با حفظ موقعیت خود در ایالات نعیین کننده ای مانند فلوریدا زمینه پیروزی دوباره را در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ فراهم آورد. با این حال برخی تحلیلگران آمریکایی معتقدند که  این ایالات نیز ترامپ دیگر وضعیت خوبی ندارد. این موضوع می تواند در انتخابات میاندوره ای کنگره به بوته آزمون گذاشته شود. در صورتی که جمهوریخواهان در حوزه های حساس و سرنوشت ساز( که آرای آنها به صورت سنتی به هیچ یک از دو حزب اصلی آمریکا تعلق ندارد) انتخابات را به رقبای دموکرات خود واگذار کنند، در آن صورت زنگ خطر با صدای بلند به ۱ضرر دونالد ترامپ  و کاخ سفید به صدا در می آید. اگرچه در میان شهروندان آمریکایی رضایتی نسبی در خصوص سیاستهای اشتغال زایی ترامپ به وجود آمده است، اما اکثر نظرسنجی ها نشان می دهد که بسیاری از شهروندان آمریکای نسبت به تنش زایی های ترامپ در حوزه سیاست خارجی و اجتماعی ناراضی هستند. همچنین آنها در حوزه اقتصاد بین الملل نیز مخالف بروز تنش میان واشنگتن و متحدان اروپایی آن هستند. در هر حال، نظرسنجی های صورت گرفته در ایالات متحده آمریکا به گونه ایست که جایی را برای خوشبینی جمهوریخواهان مبنی بر پیروزی در انتخابات میاندوره ای کنگره باقی نگذاشته است. استمرار این روند می تواند ضمن امیدوار کردن دموکراتها نسبت به فتح کاخ سفید،  منجر به بروز تنشهایی درون حزبی میان سران حزب جمهوریخواه شود. جمهوریخواهان هم اکنون  عملا کنترل کاخ سفید، مجلس نمایندگان و مجلس سنا را در دست دارند. در صورتی که در انتخابات میاندوره ای کنگره دموکراتها پیروز شوند، جمهوریخواهان تنها در سنگر کاخ سفید در قدرت باقی خواهند ماند. موضوعی که برای بسیاری از جمهوریخواهان سنتی قابل هضم نیست. 
 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.