پیشنهاد به روحانی : با لباس مبدل بین مردم حاضر شوید
غلامعلی رجایی با اشاره به حضور رییسجمهور در رسانه ملی پس از وقفهای طولانی گفت: تاخیر در گفتوگو با مردم بخشودنی نیست، رییسجمهور نباید به هیچ بهانهای ارتباطش را با مردم قطع کند و باید نظم ارتباطی حفظ شود.البته ایشان در حوزه اقتصادی به ویژه که محور اصلی گفتوگو بود خوب صحبت کرد و به نظر من توانست امیدی ایجاد کنند. صحبت در خصوص لزوم اتحاد را هم مثبت میدانم که گفتند این موضوع سبب خواهد شد تا ایالات متحده نسبت به تحریمهای ایران عقب نشینی کند؛ البته باید انتظار دولت از ملت را صریحتر و شفافتر بیان میکردند که کمی در این موضوع تعارف کردند.همچنین معتقدم در خصوص برخورد با اخلالگران اقتصادی مخصوصا مساله ارز و قاچاق خودرو باید صراحت بیشتری به خرج میدادند.
مشاور رسانهای شهردار تهران در خصوص لزوم وجود ارتباط مستمر بین رییسجمهور و مردم گفت: من اعتقادم این است که آقای رییسجمهور باید ارتباط صوتی و کلامی را با مردم بیشتر کند. ارتباط تلویزیونی ارتباطی یک سویه است و باید ارتباط دو طرفه باشد و رییسجمهور هم صحبتهای مردم را بشنود. یک پیشنهاد این است که روحانی به سیستم شاه عباس عمل کند، یعنی با لباس مبدل در بین مردم حاضر شود و مشکلات مردم را بشنود. روحانی در این قضیه دچار کاستیها و کمبودهایی است که باید پررنگتر شود و ارتباطش تنها به یک ساعت گفتوگوی تلویزیونی محدود نشود.
رجایی در خصوص صحبتهای رییسجمهور در محور سیاست خارجی هم گفت: در رابطه با آمریکا هم ایشان بصورت صریح پاسخ رییسجمهور ایالات متحده را داد و گفت مذاکره با تحریم جور در نمیآید و کاملا مستدل بود و البته خیلی هم با ثبات و بدون احساس ضعف مطرح شد. ایشان واقعبینانه گفتند تحریمها اثرش را خواهد گذاشت اما همزمان هم گفتند که با کمک هم میتوانیم عمر این تحریمها را کاهش دهیم.
رجایی در تحلیل صحبتهای رییسجمهور در خصوص حضور در مجلس هم گفت: معتقدم آقای روحانی در مجلس متفاوت ظاهر خواهد شد و حرفهای جدیتری می زند و گلایههایی که از آقای لاریجانی مطرح کردند در صحن مجلس با صراحت عنوان خواهند کرد.
وی با رد مقایسه حضور رییسجمهور با یکشنبه سیاه مجلس نهم گفت: ما شاهد افشاگری از سوی آقای روحانی نخواهیم بود چرا که ایشان شخصیتی حقوقی و دیپلمات است که قطعا ایشان پختهتر برخورد خواهند کرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین در این رابطه که رییسجمهور چرخش سیاسی خود را رد کرده است، گفت: چرخش رییسجمهور بسیار محسوس است؛ چرا باید یک اصلاحطلب با وجاهتی مثل مجید انصاری از دولت خارج شود؟ به نظر من رگههای اصلاحطلب دولت دوم حسن روحانی به مراتب کمتر از دولت نخست است.
مشاور رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: من ایشان را متهم به دروغگویی نمیکنم اما قطعا خود ایشان نیز این چرخش را احساس کردهاند و این ارتباط مستقیم با اقداماتی دارد که رییسجمهور میخواهد در آینده انجام دهد. روحانی نباید فراموش کند که با سبد رای اصلاحطلبان و حمایت آیت الله هاشمی رفسنجانی به این جایگاه رسیده است و نادیده گرفتن جریان اصلاحطلبی را اشتباه استراتژیک رییسجمهور می دانم.
رجایی تاکید مجدد رییسجمهور بر اصل ۵۹ قانون اساسی را مهم ارزیابی کرد و گفت: رفراندوم در رابطه با مسائل مهم کشور جواب میدهد و مردم احساس مشارکت بیشتری میکنند که البته این حق قانونی آنها است. زمانی حتی دست دادن وزرای امور خارجه ایران و آمریکا تابو بود که بعد دیدیم میتوان نشست و گفتوگو کرد. رفراندوم هم به همین شکل باید مطرح شود. در مسائل کلی کشور رفراندوم امری ضروری است و فقط در انتخابات نباید حضور مردم را بخواهیم و بعد تا انتخابات بعدی نظر مردم را به فراموشی بسپاریم.
[حسن روحانی]
خاتمی بر خلاف احمدینژاد به فکر آرامش کشور است
میرزایی نیکو درباره ۱۵ راهکار ارائه شده برای برونرفت از وضعیت فعلی کشور از سوی سیدمحمد خاتمی گفت: بیان کردن چنین مسالهای در واقع اهتمامورزیدن به وضعیت کشور است، فارغ از هر جناح و دستهای افرادی هستند که در جامعه شاخصاند و مردم انتظار دارند که آنها حرفهایشان را بیان کنند.دو رئیسجمهور امروز در کشور فعالیت میکنند؛ آقای احمدینژاد و آقای خاتمی که حرفهایی را بر زبان میآورند.
این عضو فراکسیون امید ادامه داد: مشاهده میکنیم که آقای احمدینژاد دائما در پی راهاندازی تظاهرات است، مدام بیان میکنند که فلان شخص باید گرفته و فلان مسئله باید افشا شود و حتی ایشان صحبت از قوه قضائیه میکند.
وی تاکید کرد: اینگونه رفتارها جز هنجارشکنی چیز دیگری ندارد اما در مقابل، آقای خاتمی قرار دارد که ۱۵ مورد را برای خارج شدن کشور از وضعیت فعلی مطرح میکند.
نماینده مردم دماوند با بیان اینکه محورهای مطرح شده از سوی رئیس دولت اصلاحات همان است که ما در مجلس در نطقها و تذکرات خود میگویم، گفت: مجموعه نیروهای اصلاحطلب هم دنبال همین نکات بوده و هستند. چه بسا اگر ما سریعتر این مسائل را مدنظر قرار میدادیم شاید شرایط امروز بهگونه دیگری بود.
وی تاکید کرد: این راهکارها از دل مردم بیرون آمده است، اگر یک نظرسنجی در بین مردم و شاخصهای فکری جامعه و نخبگان قرار دهید، مشاهده میکنید که به همین راهکارها میرسند.
میرزایی نیکو خاطرنشان کرد: امروز آقای خاتمی اختیاری ندارد. مسائلی را که بیان میکند برای کمک به نظام است و هدفش آرام نگه داشته شرایط کشور است که باید عمل شود. فکر میکنم شورای هماهنگی کشور و سران سه قوه باید به این مسائلی که آقای خاتمی مطرح کردند، اهتمام بورزند.
وی ادامه داد: امروز فقط مسائل کشور همانگونه که آقای خاتمی مطرح کرد، اقتصادی نیست. درست است که مردم مطالبات اقتصادی را فریاد میزنند اما علتهایی که منجر به این وضعیت شده فراتر از مسائل اقتصادی است. در پانزده مورد مطرح شده از سوی آقای خاتمی به ریشههای این مسائل پرداخته شده که معتقدم باید بند بندشان به بحث و بررسی گذاشته شود.
این نماینده دهمین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که مشاهده میکنیم آقای خاتمی امروز از مردم ایران عذرخواهی میکند، این امر چقدر میتواند در شرایط فعلی جامعه تاثیرگذار باشد، گفت: این عذرخواهی کمال صداقت و خضوع یک فرد را میرساند؛ ما در شرایطی قرار داشتیم که باید بین آقای روحانی و رقیبش یکی را باید انتخاب میکردیم و همانگونه که امروز آقای خاتمی مطرح میکنند باز هم اگر شرایط تکرار شود آقای روحانی را انتخاب میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: عذرخواهی از آن جهت است که اگر کاستیهایی وجود دارد ما میپذیریم. البته معتقدم امروز باید بررسی کنیم اگر فرد دیگری جای آقای روحانی مسند امور را به دست میگرفت شرایط به چه گونهای بود.
وی با اشاره به سوال از رئیسجمهور گفت: مطرح کردن سوال از رئیسجمهور متعلق به دو ماه اخیر و برای امروز نیست. از روزی که آقای روحانی تحلیف شد میخواهند از او سوال کنند. در این چندین سال که از عمر دولت میگذرد بارها شاهد بودیم صداوسیما و چندین روزنامه به خصوص شعارهایی میدهند که علیه رئیسجمهور است.
این نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مگر روز قدس روز مرگ بر اسرائیل نیست؟ پس چرا ما میشنویم مرگ بر روحانی؟ رفتارهایی را علیه رئیسجمهور میبینیم که نشان میدهد بعضیها قصد تخریب وی را دارند.
وی تاکید کرد: شرایط امروز به گونهای است که ما نباید دنبال این باشیم که «کی بود کی بود» و مانند احمدینژاد «بگم بگم» را مطرح کنیم. ما باید به این تعامل برسیم که محورها را اجرایی کنیم.
میرزایی نیکو در پاسخ به این سوال که طبق گفتههای معاون اول شاید گشایشهایی برای حضور آقای خاتمی در بین کارگزاران نظام ایجاد شده است، گفت: دو نکته بسیار مهمی که آقای خاتمی بر آن تاکید دارد، وحدت ملی و گفتوگو است یعنی ما باید در کنار هم باشیم نه علیه هم. گفتههای آقای جهانگیری اگر اجرایی شود و به نتیجه برسد، بسیار به این قضیه کمک میکند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر