دعوای عربستان سعودی و کانادا بر سر این زن+عکس
به دنبال بازداشت خانم "سمر بدوی" فعال سعودی، سفارت کانادا در ریاض، توییت اعتراض آمیزی را منتشر کرد.
عربستان سعودی در واکنش به این توییت، سفیر کانادا را اخراج و سفیر خود را از کانادا فراخواند.
ریاض همچنین اقداماتی را علیه کانادا آغاز کرد که از جمله می توان به تعلیق روابط و همکاری های آتی تجاری میان دو کشور، تعلیق اعزام دانشجویان سعودی به کانادا، تعلیق پروازهای هواپیمایی سعودی به کانادا و تعلیق اعزام بیماران سعودی به کانادا اشاره کرد.
سمر بدوی کیست؟
خانم "سمر بدوی" 33 ساله و شهروند سعودی - آمریکایی در زمینه های دفاع از حقوق زنان فعالیت می کند.
او خواستار لغو قوانین تبعیض آمیز علیه زنان از جمله قانون قیمومیت مردان بر زنان است.
وی خواهر رائف بدوی (فعال جامعه مدنی و وبلاگ نویس معروف شبکه آزاد لیبرال) است که به اتهام توهین به اسلام بازداشت و در زندان است. سخنان رائف و نظرات سیاسی وی جنجال زیادی را در رسانه های جهانی و عربی به دنبال داشته است.
همسر سمر بدوی نیز یک یک فعال جامعه مدنی است و هم اکنون در زندان به سر می برد.
او "ولید ابو الخیر" نام دارد و وکیل دادگستری است.
رائف بدوی برادر سمر بدوی/ هر دو فعال جامعه مدنی در عربستان سعودی هستند و هم اکنون در زندان به سر می برند.
به گفته فعالان و کاربران شبکه های اجتماعی و به تایید سازمان دیده بان حقوق بشر، بازداشت دو فعال زنان در عربستان سعودی یعنی سمر بدوی و نسیمه الساده در روز دوم آگوست در چارچوب حمله دولت سعودی علیه افرادی که "مزدوران سفارتخانه ها" توصیف می شوند انجام شد.
عربستان سعودی این افراد را به دریافت حمایت مالی از سوی طرف های خارجی متهم کرده است.
"سمر بدوی" تا 26 سالگی در خانه های امن حمایت از زنان مورد خشونت قرار گرفته در شهر جده سعودی زندگی می کرد. او در سن 13 سالگی به دلیل خشونت پدرش از خانه خارج شد و به خانه امن منتقل شد.
سمر همچنین در سال 2010 از پدرش به دلیل خشونت علیه خود، شکایت کرده بود. پدر او به مواد مخدر اعتیاد داشت.
پدر سمر هم از دخترش به اتهام "سرکشی" شکایت کرد و به همین دلیل سمر به مدت ۷ ماه به زندان افتاد اما با انتشار این خبر در رسانه ها، موج همبستگی در جهان عرب و غرب با او به راه افتاد و سمر از زندان آزاد شد و قیمومیت سمر از پدر به عموی اش منتقل شد.
"ولید ابوالخیر" وکیل این دختر بود که بعدها در سال 2011 با او ازدواج کرد. ابوالخیر از جمله افرادی بود که در شبکه های اجتماعی به فعالیت هایی برای حقوق زنان دست زده بود.
سمر بدوی در سال 2011 در فعالیت ها علیه ممنوعیت رانندگی زنان مشارکت داشت و به زنان در زمینه اقدامات پلیس و تعامل با سازمان های دولتی در این زمینه کمک کرد.
او همچنین علیه اداره راهنمایی و رانندگی سعودی به دلیل خودداری از صدور گواهینامه نیز شکایت کرده بود.
وزارت خارجه امریکا در سال ۲۰۱۲ از سمر بدوی به دلیل فعالیت ها و جرات و دفاع او در حمایت از حقوق زنان سعودی، تقدیر کرد. در مراسم تقدیر از این زن سعودی، هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت و میشل اوباما بانوی اول وقت آمریکا حضور داشت.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر