سکوهای آزادی در تصرف حشیشی هاست. این گزارش پر سر و صدایی بود که روزنامه همشهری ورزشی بعد از بازی پرسپولیس و فولاد منتشر کرد. گزارشی درباره بوی غلیظ حشیش و گراس روی سکوها. سیگارهایی که حتی استعمال خودشان هم بر اساس بخشنامه فدراسیون فوتبال ممنوع است اما حالا خالی می شوند و طوری بار زده می شوند که ورزشگاه آزادی را به محلی برای پرواز بی بلیت به فضا تبدیل می کنند.

در این گزارش البته مسئولان فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش وجود این فضا روی سکوها را تکذیب کرده بودند اما خبرنگارانی که به آزادی رفته بودند ، تاکید داشتند چنین اتفاقی افتاده است.

این البته اتفاق تنها همان تک بازی نیست که سال هاست آنهایی که به آزادی می روند چنین اتفاقی را به وفور روی سکوها می بینند. نکته اما این است که چرا در یک ساله گذشته و بعد از ممنوعیت استعمال دخانیات ، این مصرف مواد مخدر روی سکوها بیشتر شده است.

ورزشگاهی که درهایش را روی خانواده ها بسته اند تا خدایی ناکرده مفسده اش دامن خانواده ها را نگیرد ، حالا شده جولان گاه حشیشی ها آنها که ورزشگاه را فرصتی مناسب می بینند برای فحاشی و تخلیه هیجانی مشکلات زندگی و هر روز فضایش بدتر و بدتر می شود. جایی که کمترین شعارش شیر سماور است!

همشهری ورزشی البته در گزارشش تاکید کرده بود مسئولان چون بازی ها را از پشت شیشه ها می بینند ، فقط شعار ها را می شنوند و نمی توانند بوها را استشمام کنند. بویی که نه فقط استعمال کنندگان شان که جماعتی را با خود از خود ، بی خود می کند!

 

حالا اما همان گزارش باعث شده تا سازمان لیگ بیانیه بدهد برای ممنوعیت ورود سیگار به ورزشگاه ها. یعنی گشت ضربتی مبارزه با سیگار های معمولی و سیگارهای بار زده شده از مبادی ورودی استادیوم به داخل ورزشگاه از همین آخر هفته اجرا می شود . البته عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی وزارت ورزش هم از طرح این مسئله در جلسه چهارشنبه مسئولان فرهنگی وزارت ورزش سخن گفته و قرار است راه های مبارزه با سکوها و احتمالا آزادسازی شان از دست معتادان اجرا شود!

طیبه سیاوشی نماینده مجلس در این باره به خبرآنلاین گفت:«وقتی برای ورود خانم ها این قدر دقیق همه چیز بررسی می شود و سخت می گیرند ، چطور نمی توانند جلوی ورود سیگار که همه جای دنیا به ورزشگاه ها ممنوع است را بگیرند. من می گویم سیگار تا چه رسد به استعمال مواد مخدر که خودش خیلی بدتر است.»

این سخت گیری ها اما بعید است در بلند مدت جواب دهد. این چیزی است که خود احمدی هم به آن اعتقاد دارد و می گوید:«ببینید ما ورزشگاه های مان را از آن خواست های اجتماعی و محیط خانوادگی تهی کرده ایم  که می تواند یکی از اثرات سوءِ اش همین اتفاقات باشد. البته ماجرا این قدر غلیظ نیست. من خودم از جام تخت جمشید ورزشگاه می رفتم و به اتفاقات روی سکوها آشنایی دارم. ببینید ولی لاجرم همه ما ناچاریم به سمت تغییر نگرش ورود افراد به ورزشگاه ها برویم. وزارت ورزش مشکلی با خانوادگی شدن فضای ورزشگاه ها ندارد و این آمادگی را بارها اعلام کردیم اما تا این اراده تثبیت نشود ، متاسفانه خیلی نمی توان امید داشت به حل چالش هایی از این دست.»

به نظر می رسد یکی از جدی ترین راه های حل مشکل سکوهای آزادی برگرداندن خانواده ها باشد. چیزی که سال هاست از سوی اهالی فوتبال چون حاج رضایی ، صدر و مرحوم پورحیدری و حجازی بارها از لزوم اجرایش سخن گفته اند.

باید دید سرانجام این تغییر نگرش رخ خواهد داد یا همچنان طومار نویسان می توانند هر گامی در راستای حل چالش های اجتماعی ورزشگاه ها را به عقب برانند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.