محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: بازار ثانویه‌ای که ما می‌گفتیم باید راه‌اندازی شود این بازار ثانویه نیست. آنچه پیش‌بینی می‌شد این بود که کل درآمد حاصل از صادرات غیرنفتی در این بازار عرضه شود که در این صورت ۴۵ میلیارد دلار منابع ارزی در بازار ثانویه می‌آمد. همچنین از مجموع ۵۰ میلیارد دلار میانگین واردات، ۲۰ میلیارد دلار مربوط به کالاهای اساسی است که برای دریافت ارز دولتی به بازار اولیه می‌رود و ۳۰ میلیارد دلار مابقی باید به بازار ثانویه می‌رفت. اگر این اتفاق می‌افتاد در شرایطی که ۴۵ میلیارد دلار عرضه می‌شود و ۳۰ میلیارد دلار تقاضا وجود دارد، التهاب برای کاهش نرخ ارز مدیریت می‌شد.

وی اضافه کرد: ‌در حال حاضر دولت گفته ۲۰ درصد صادرات غیرنفتی در بازار ثانویه عرضه می‌شود و این یعنی حدودا ۹ میلیارد دلار عرضه است در حالیکه تقاضا همچنان ۳۰ میلیارد دلار است. طبق گزارش‌ها نیز از زمان تاسیس بازار ثانویه کلا ۳۰۰ میلیون دلار معاملات انجام شده است که همین از عوامل التهاب بازار ارز است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این نحوه توزیع ارز در شرایطی است که اگر کسی خارج از این بازارها اقدام به خرید و فروش کند نام قاچاق به خود می‌گیرد و متخلف بازداشت می‌شود. در چنین شرایطی اقتصاد قفل می‌کند.

پورابراهیمی با بیان اینکه «در صورت مدیریت بازار ارز، قیمت سکه نیز کاهش می‌یابد»، اضافه کرد: ریشه تمام التهابات در تمام بازارهای ما اعم از خودرو، طلا، لوازم خانگی و ... متاثر از ارز است و راهکار آن این است که ارز با عددهای منطقی در بازار ثانویه عرضه شود و تعدیل شود، وقتی نرخ واقعی شد بازار طلا و سایر بازارها نیز تعدیل خواهد شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.