دختری هفده ساله از اهالی منطقه تنسی آمریکا به دلیل مصرف ۴ بسته اسنک فلفلی دریک هفته دچار دل درد شدید شده و پس از مراجعه به بیمارستان پزشکان چاره‌ای جز خارج کردن کیسه صفرای او نداشتند.


پزشکان به والدین این دختر به نام رنه گرین هد (Rene Craighead) گفتند که مصرف زیاده از حد اسنک‌های تند در بروز این مشکل سلامتی در فرزند آن‌ها بسیار اثرگذار بوده است.


افزون بر ادویه موجود دراین اسنک ها، سایر ترکیب‌ها از جمله چربی اشباع و نمک نیز دربروز انواع بیماری‌ها اثرگذاراست.


پزشکان به والدین توصیه می‌کنند از مصرف بیش از اندازه انواع اسنک به وسیله فرزندانشان به ویژه در زمان تعطیلات مدارس جلوگیری و نظارت بیشتری بر تغذیه آن‌ها داشته باشند.

این نوع خوراکی‌ها افزون بر ایجاد بی اشتهایی کاذب و بی علاقگی به خوردن وعده غذایی اصلی، سبب بالا رفتن فشارخون به دلیل نمک زیاد به کار رفته درآنها، بروز چاقی و نوعی اعتیاد به مصرف تنقلات می‌شود.


به ویژه درسنین رشد مصرف تنقلات سبب کاهش رشد، چاقی، افت ضریب هوشی و بروز مشکل پوسیدگی دندان می‌شود.

رنه پس از دل درد شدید به بیمارستان منتقل و پزشکان خوردن تنقلات را عامل تحریک کیسه صفرا و آسیب به این عضو مهم از بدن او دانستند.

هنگامی که کیسه صفرا ملتهب می‌شود علامت‌های بیماری گاهی تا سال‌ها مشخص نیست، اما دربرخی افراد علامت‌های بیماری بلافاصله خود را نشان می‌دهند.


یکی از نشانه‌های اختلال درعملکرد کیسه صفرا، احساس دل درد پس ازخوردن مواد غذایی تند و پرچرب است، که البته این درد پس از یک الی دوساعت برطرف می‌شود، در برخی افراد نیز کیسه صفرا سنگ ساز است و به دلیل تجمع سنگ و ازدست دادن کارایی کیسه صفرا پزشکان مجبوربه خارج کردن این عضو مفید ازبدن می شوند.

گرچه خارج کردن کیسه صفرا ازبدن سبب مرگ یا بیماری نمی شود اما این عضو نقش بسیارمهمی درکمک به دستگاه گوارش و هضم مواد غذایی دارد.
پس از برداشتن کیسه صفرا بیمار تا پایان عمر دارای محدودیت‌هایی در زمینه خوردن برخی مواد غذایی است و امکان دارد دچارمشکل‌های گوارشی شود.

خوراکی‌های تند به ویژه اسنک‌های حاوی ترکیب چندین ادویه می‌توانند سبب آسیب به بافت معده و بروز مشکل هایی چون ریفلاکس اسید معده به مری یا گاستریت حاد شوند.

پ
دانشمندان اعلام کرده اند خوراکی‌های تند دارای مزایای سلامت از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن و دریافت میزان کافی از ویتامین‌های A و C هستند؛ خوراکی‌های تند همچنین سبب افزایش سوخت و سازبدن می‌شوند اما مصرف بیش ازاندازه خوراکی‌های تند و شور می‌تواند سبب آسیب به معده، تخریب بافت این عضم مهم و درنهایت التهاب معده شوند.

پ
مصرف انواع اسنک در برای کودکان کمتر از ۲ سال برای سلامت کودکان بسیارمضر است و کارشناسان توصیه می‌کنند والدین اجازه مصرف این گونه خوراکی‌های فاقد ارزش تغذیه‌ای را به فرزندان خود ندهند؛ درعوض آن‌ها را به مصرف میوه و سبزیجات تازه و خوراکی‌های سالم تشویق کنند.
کارشناسان توصیه می‌کنند افراد در خوراک‌های خانگی خود به میزان استاندارد از ادویه‌های تند استفاده کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.