برنامه‌ریزی نامناسب و کمبود منابع مالی منجر به تاخیرهای مداوم می‌شود. در آخرین تحولات، دونالد ترامپ پیشنهاد کرده است سفر به ماه در دستور کار قرار بگیرد تا با استفاده از فناوری و ابداع روش‌های لازم زمینه سفر به مریخ فراهم گردد. اما کارشناسان معتقدند تصمیم - بازگشت به ماه - ممکن است کل فرایند سفر به مریخ را به تاخیر بیاندازد، زیرا باراک اوباما رئیس جمهور قبلی پرواز به مریخ را به عنوان هدف مستقیم قرار داده بود.

در حال حاضر ناسا بودجه سالانه ۱۸ میلیارد دلاری دارد و اگر قرار بر اجرای برنامه سفر به مریخ باشد باید به بودجه ناسا سالانه ۳ میلیارد اضافه شود و این در حالی است که ناسا نمی‌تواند حتی همین بودجه مصوب خود را بطور کامل دریافت کند.

آکادمی ملی علوم محاسبه کرد که اگر بودجه ناسا به همین روال پرداخت شود برنامه‌ریزی رسیدن به مریخ تا سال ۲۰۳۰ را باید به کلی فراموش کرد و احتمال داد تنها سال ۲۰۵۰ آمریکا بتواند به مریخ برسد. بدیهی است، هیچ کس برای چنین مدت طولانی صبر نمی‌کند.

کریس کاربری(Chris Carberry) مدیر اجرایی برنامه کاوش مریخ، معتقد است که برای اینکه چنین طرحی به انجام برسد آمریکا باید به دنبال شرکای بین‌المللی و خصوصی باشد. با توجه به تغییر سیاست‌های آمریکا طی ۱۰-۱۵ سال اخیر و با عوض شدن روسای جمهوری، آنها می‌ترسند که مسیر برنامه‌های ملی فضانوردی تغییر کند.

کارشناسان فناوری معتقدند اگر قرار باشد آمریکا در سال ۲۰۳۰ فضانوردی به مریخ بفرستد باید از هم اکنون بر روی فناوری‌های مربوط به برنامه کار تحقیقاتی و عملی آغاز شود و گرنه تعلل‌ها و تغییر اهداف، منجر به ناکامی در این راه خواهد شد.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.