صباح زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سفر علی‌اکبر ولایتی فرستاده ویژه کشورمان به روسیه، اظهار کرد: روابط بین ایران و روسیه در سال‌های اخیر رشد خوب و رو به توسعه‌ای داشته است. محورهای اصلی این روابط، همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای است.

وی تصریح کرد: در روابط دوجانبه، ایران به لحاظ مسائل نفتی و گازی نقش مهمی در میان کشورهای صادرکننده نفت و گاز دارد، روسیه هم از چنین موقعیتی برخوردار است بنابراین دو کشور می‌توانند در اتخاذ سیاست‌های درست که منافع طرفین را تامین کند نقش ایفا کنند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین بیان کرد: درواقع اگر منافع کشورمان در این همکاری‌ها به درستی تنظیم شود قطعا در تنظیم سیاست‌های جهانی بازار انرژی نقش بزرگ و مهمی را ایفا خواهد کرد.

زنگنه با بیان اینکه روسیه به اروپا گاز صادر می‌کند و ایران هم تا حدودی صادرات گاز دارد، گفت: همانطور که ملاحظه کردید طی یکی دو روز اخیر ترامپ اروپا را تهدید کرد که چرا از روسیه گاز وارد می‌کند در حالیکه این نوع تهدیدات با قواعد اقتصادی بین‌المللی و بازار انرژی در تعارض بوده و قابل پذیرش نیست. در نتیجه ایران و روسیه در برابر تنش‌هایی که در بازار انرژی توسط ترامپ ایجاد می‌شود می‌توانند اتحاد بهتری برای حفظ منافع دو کشور داشته باشند.

وی در ادامه اظهار کرد: صادرات نفت و گاز روسیه به بعضی از کشورهای آسیا و منطقه خلیج‌فارس می‌تواند از طریق ایران انجام شود و از این طریق بحث ترانزیت انرژی هم تقویت شود. از سوی دیگر برخی از صنایع با تکنولوژی پیشرفته در مورد هواپیما و هلی‌کوپترها و تجهیزات پزشکی می‌توانند جزو تبادلات دو کشور باشند.

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه اظهار کرد: همکاری‌های منطقه‌ای هم بین ایران و روسیه از اهمیت بالایی برخوردار است و در موضوع مبارزه با داعش و گروه‌های تروریستی، ایران و روسیه توانستند به یکدیگر کمک کرده و همچنین با کمک دولت سوریه وارد عمل شوند و نقش اصلی را در عقب راندن و مضمحل کردن داعش در سوریه و تا حدودی هم در عراق بدون حضور روسیه داشته باشند در واقع گام‌های موثر و سازنده‌ای در این موضوع برداشته شده است.

زنگنه خاطرنشان کرد: ایران و روسیه در برابر تحریم‌های آمریکا و بعضا اروپا برای روسیه قرار دارند که با ایجاد مکانیزم و سازوکارهای بانکی و مالی می‌توانند از بخش بزرگی از این تحریم‌ها عبور کنند و در جهت تقویت روبل و ریال گام بردارند.

وی ادامه داد: این فعالیت‌ها نیازمند جدیت و حمایت دولت‌ها است و باید در نظر بگیریم که انتخاب آقای ولایتی برای سفر به مسکو در جهت تقویت این نوع همکاری‌ها موثر بوده است. مقامات روس هم باید مطمئن باشند که این فعالیت‌ها جدی است و پیگیری می‌شود.

زنگنه با بیان این‌که سفر آقای ولایتی پیش از دیدار پوتین و ترامپ انجام شد و این موضوع هم معنای خاص خود را دارد، گفت: در مساله حمایت از دولت سوریه و ضرورت حضور نیروهای ایرانی بنا به درخواست دولت سوریه تا زمانی که اطمینان قطعی حاصل شود که هیچگونه تهدیدی از تروریسم یا از رژیم صهیونیستی علیه دولت و مردم سوریه وجود ندارد، طبعا ایران و روسیه می‌توانند نقش جدی داشته باشند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.