بررسی گزارش‌های سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد همواره نان در صدر شکایت‌های مردم قرار داشته است.

تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز (یکشنبه) از دریافت ۱۵ هزار و ۲۵۱ فقره گزارش و شکایت مردمی درباره کالا و خدمات در خردادماه امسال خبر داد.

بر اساس گزارش سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، ۱۲ هزار و ۵۲۵ فقره (۸۲ درصد) مربوط به کالا و ۲۷۲۶ فقره (۱۸ درصد) مربوط به بخش خدمات بود.

بیشترین شکایت‌ها در بخش کالا همانگونه که پیش از این آمد، به «نان»، «میوه و سبزی» و «شیرینی» و در بخش خدمات به رستوران‌های غذاخوری، تعمیرگاه‌های خودرو‌های سبک و پارکینگ شهری مربوط می‌شد.

گرانفروشی، تقلب و خودداری از درج قیمت نیز در صدر عناوین تخلف است.

از مجموع شکایت‌های خصوصی ۵۱۰ فقره (سه درصد) با برآورد ارزش ۱۶ میلیارد و ۹۰۲ میلیون و ۷۷۹ هزار و ۷۵۸ ریال در کارگروه‌های استانی رسیدگی و به مصالحه و جلب رضایت شاکیان منجر شد.

از این رو، به تشکیل و ارجاع پرونده به اداره‌های کل تعزیرات و دیگر محاکم قضایی نیاز نبود.

 مردم می‌توانند شکایت‌های خود را با شماره تلفن ۱۲۴ یا سامانه ۱۲۴ در میان بگذارند. 

مصرف سالیانه نان برای هر ایرانی در حالی ۱۵۰ تا ۱۷۰ کیلوگرم اعلام می‌شود که به گفته برخی مسوولان صنفی، نیمی از نانوایی‌ها به جای خمیرمایه سالم، از افزودنی‌های غیرمجاز همچون جوش شیرین، جوهرقند و نمک استفاده می‌کنند.

براساس مصوبه شورای سلامت، استفاده از جوش شیرین در تولید نان در کشور ممنوع است؛ زیرا علاوه بر کاهش کیفیت نان، آثار مخربی بر سلامت جامعه دارد.

با این همه، دبیر سندیکای خمیرمایه ایران سوم تیرماه در نشست خبری گفت: نیمی از خبازی‌ها برای سرعت دهی به فرایند تولید نان به جای خمیرمایه از افزودنی‌های غیرمجاز همچون جوش شیرین، جوهرقند و نمک استفاده می‌کنند.

۷۵ هزار تا ۸۰ هزار واحد خبازی سنتی در سراسر کشور فعال است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.