سعید صمدی با انتقاد از عدم تخصیص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به تجهیزات معادن زغال سنگ، اظهار داشت: در زمان ثبت سفارش کالاها برای دریافت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی درخواست‌های متعددی برای واردات لوکوموتیو معادن مطرح کردیم اما مسئولین گفتند به این کالا ارز تخصیص نیافته و باید به کالاهای اضطراری ارز بدهیم.

وی افزود: با مشاهده لیست اعلامی بانک مرکزی از شرکت‌های دریافت کننده ارز متوجه شده‌ایم واردات بخارشور، چای، نخود و لوبیا به واردات لوکوموتیو که یکی از الزامات معادن ذغال سنگ است اولویت دارد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان زغال سنگ ایران با انتقاد از اینکه عامل اصلی حادثه معدن یورت زمستان نقص لوکوموتیو بود، تصریح کرد: در آن مقطع شعارهای مختلفی مبنی بر تجهیز معادن ذغال سنگ مطرح شد حتی قرار شد از محل حقوق دولتی ایمنی معادن زغال سنگ انجام شود اما متأسفانه هنوز یک ماسک در اختیار معادن زغال سنگ قرار نگرفته چه برسد به تجهیز ایمنی در این معادن.

صمدی با اشاره به اینکه در تصمیم جدید دولت واردات تجهیزات معادن به ویژه معادن زغال سنگ در اولویت سه قرار گرفته و حائز دریافت ارز دولتی نیست، گفت: واقعا نمی‌دانیم تصمیمات دولت براساس چه معیارهایی اعلام می‌شود. اولویت بندی خود فسادزاست اما سوال اینجاست چرا بخش معدن در تخصیص ارز نادیده گرفته شده است.

وی با تأکید براینکه مشاهده لیست اعلامی بانک مرکزی نشان می‌دهد هیچ کدام مواد اولیه برای کارخانجات وارد نکرده و اکثراً کالای نهایی را ثبت سفارش کرده‌اند، افزود: بخش معدن امروز نیازمند حمایت ویژه‌ای از سوی دولت است اما گویا این موضوع اصلاً این موضوع در دولت مورد توجه نیست.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.