اوضاع اقتصادی کشور روزهای سختی را سپری می کند. هرچه می گذرد یک نگاه بیشتر تقویت می شود و آن اینکه جز اتکا به داخل و تعلیق کردن اختلافات سلیقه‌ای و جناحی راه دیگری وجود ندارد. در هفته گذشته برخی نمایندگان منتسب به جبهه پایداری بحث طرح عدم کفایت رئیس جمهور را پیش کشیدند اما همان ها در روزهای اخیر از گفته خود پشیمانند و صریح و آشکار اعلام می کنند حاضرند به دولت یاری رسانند.

گرچه حس همدلی میان سیاسیون کشور ایجاد شده اما کافی نیست و گام بعدی باید همسوسازی نسخه های تجویزی باشد. در حال حاضر موضوع اصلاح تیم اقتصادی کابینه مورد اجماع میان دولت، اصولگرایان، اصلاح طلبان و اعتدالیون است اما مصادیق اصلاح باید چه کسانی باشند و متولیان تازه وارد به کابینه باید با مسائل چگونه برخورد کنند؟ حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با خبرآنلاین گفت: تیم اقتصادی دولت باید اصلاح شود و کسانی بیایند که تابع نسخه های وارداتی نباشند.

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.

****

آقای حسن روحانی در جمع مدیران اجرایی سخنرانی کرد و گفت «دولت تا آخرین روز می ماند و استعفا نمی دهد اما رویکرد تغییر در رفتار مصرفی را از خود شروع می کند»، امروز اوضاع اقتصادی کشور عادی نیست، شما به عنوان یک فعال سیاسی و اقتصاددان چه انتظاری از دولت دارید؟

کار دولت مبنی بر اینکه بایستد و به صورت جدی سعی کند، مشکل پیش آمده را برطرف سازد، قابل تحسین است چون باید دولتی که مسئولیت پذیرفته به اقتضای مسئولیتش عمل کند.

در واقع شما مخالف استعفای دولت هستید؟

بله، من مخالف استعفای آقای رئیس جمهور هستم.

سه سال تا پایان دولت دوازهم زمان باقی است، به آقای روحانی برای کنترل امور کشور چه پیشنهادی می دهید؟

کارهایی که به نظر من می تواند انجام دهد، این است که اولا ترکیب تیم اقتصادی دولت را اصلاح کند و تغییر دهد چون عملکرد تیم اقتصادی دولت ضعیف ارزیابی می شود بنابراین رئیس جمهور باید یک تیم قوی برای حل مشکلات اقتصادی کشور به کار گیرد.

مثلا از چه کسانی؟

کسانی که از نظر علمی بالا و به لحاظ سابقه مدیریت و تجربه توان اداره امور در شرایط فوق العاده و بحرانی را داشته باشند. همچنین توصیه می کنم، دولت در قدم اول جلوی رشد بیشتر نقدینگی را بگیرد و آن را متوقف کند چون آنچه از عوامل داخلی موجب پیدایش این آسیب ها شد، رشد بی حساب نقدینگی بود. اگر رشد نقدینگی به این شدت اتفاق نمی افتاد، با این مشکلات کنونی روبه رو نمی شدیم.

راهکار توقف رشد اقتصادی را چه می دانید؟

نقدینگی موجود باید به سمت پردرآمدترین پروژه ها هدایت و مدیریت شود. معتقدم این پردرآمدترین پروژه ها، پروژه های بالادستی نفت و گاز است. چنین حوزه هایی می تواند با یک جاذبه بالایی نقدینگی را به سمت خود جذب کند، ضمن آنکه خواسته صاحبان نقدینگی نیز تأمین می شود. اگر چنین اتفاقی بیفتد، نقدینگی جذب شده می تواند کمک بزرگی برای ایجاد اشتغال باشد که ما در حال حاضر به شدت به رشد اشتغال نیازمندیم.

شما به تغییر تیم اقتصادی دولت برای مدیریت اوضاع کشور اشاره کردید، اگر دولت صرفا به جابه جایی وزرا اقدام کند، از این کار جواب می گیرد؟

خیر، این جابه جایی ها مشکلی را حل نمی کند.

به نظر شما آقای روحانی باید از نیروهای اقتصاددان اصولگرا استفاده کند یا نیروهای اقتصاددان اصلاح طلب؟

نگاه من اصلا به جریانات سیاسی نیست. ما نیازمند استفاده از اقتصاددان قوی، پخته و باتجربه هستیم که نگاه مستقلی به اقتصاد ایران داشته باشند و شرایط اقتصاد ایران را درک کنند و تابع نسخه های اقتصادی وارداتی نباشند. اگر چنین باشد مشکل حل می شود. نگاه سیاسی به استفاده از کارشناسان اقتصادی ندارم.

یعنی می فرمایید در تغییر کابینه نباید نگاه سیاسی و جناحی داشت؟

بله، به عبارت بهتر نگاه ما باید بالابردن کارآمدی دولت در مدیریت اقتصاد باشد.

برخی تشکیل دولت وحدت ملی را در وضعیت کنونی کشور پیشنهاد می دهند، شما این پیشنهاد را اساسا قابل طرح می دانید؟

اصولا این سخن به درد زمانی می خورد که مجدد انتخاباتی بخواهد صورت بگیرد، در شرایط فعلی بی معناست.

جریان اصولگرا برای گذر کشور از این وضعیت سخت چقدر با دولت همراهی خواهد کرد؟

100 درصد همراهی می کند چون جریان اصولگرا مثل مادری می ماند که اگر برای فرزندش احساس خطر کند، ایثار خواهد کرد. جریان اصولگرا می خواهد نظام جمهوری اسلامی سرپا بماند و ملت راضی و دشمن مأیوس شود. حالا هر کس می خواهد کشور را اداره کند، این کار را انجام دهد. در واقع جریان اصولگرا نگاه مادری نسبت به نظام و دستاوردهای انقلاب و ملت ایران دارد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.