یک منبع آگاه به بلومبرگ گفت: این کشورها احتمالا از ژوییه سهم خود از محدودیت تولید ۱.۸ میلیون بشکه در روز را به تدریج کاهش خواهند داد. با این حال افزایش واقعی عرضه به بازار کمتر از این میزان خواهد بود، زیرا برخی از کشورها به خصوص ونزوئلا، آنگولا و مکزیک قادر نیستند تولید خود را افزایش دهند.

روسیه و عربستان سعودی که رهبران گروه اوپک پلاس متشکل از ۲۴ تولیدکننده هستند، پیش از این پیشنهاد کردند که برای جلوگیری از رشد بیشتر قیمتها و آسیب دیدن  تولید افزایش پیدا کند. پیشنهاد جدید مسکو از این نیز فراتر رفته و در واقع به کاهش تولید همه کشورهایی که قادرند نفت بیشتری تولید کننده پایان می‌دهد. چنین اقدامی باید از سوی سایر اعضاء که تعداد متعددی از آنها پیش از این ابراز مخالفت کرده‌اند، مورد موافقت قرار گیرد.

این پیشنهاد ممکن است نخستین پیشنهاد از پیشنهادهای متعدد و پیشنهادهای مخالف اعضای این گروه باشد و ممکن است در جریان مذاکرات تغییر پیدا کند.  به گفته تحلیلگران گروه مالی سیتی، با توجه به حمایت دو تولیدکننده بزرگ مشارکت‌کننده در این توافق، افزایش تولید اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد با این حال این بانک پیش‌بینی کرده میزان افزایش تولیدی که مورد موافقت قرار خواهد گرفت، کمتر از حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز است.

کاهش تولید عمیق‌تر

اوپک به همراه گروهی از تولیدکنندگان خارج از این سازمان شامل روسیه با هدف کاهش مازاد عرضه جهانی و تقویت قیمت‌ها از ژانویه سال ۲۰۱۷ کاهش تولید به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز را آغاز کردند.

بسیاری از کشورها از میزانی که قرار بود تولیدشان را کاهش دهند فراتر رفته‌اند. به عنوان نمونه عربستان سعودی برای این‌که الگوی سایرین باشند کاهش تولید بیشتری را صورت داده است. سایرین به خصوص ونزوئلا به دلیل مشکلات در صنایع نفتی خود افت غیرمنتظره‌ای را تجربه کرده‌اند. مجموع کاهش تولید این گروه در آوریل به حدود ۲.۵ میلیون بشکه در روز رسید.

مسکو معتقد است توافق جدید در دوره‌ای که تقاضای بالایی در تابستان نیم کره شمالی وجود دارد، ثبات برای بازار نفت به همراه خواهد آورد. این کشور همچنین از ادامه اتحاد میان تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک در سال ۲۰۱۹ با سهمیه یا بدون سهمیه جدید با توجه به شرایط بازار حمایت می‌کند.

روسیه و عربستان سعودی قرار است روز پنج‌شنبه که تیم‌های این دو کشور در مسابقه افتتاحیه جام جهانی فوتبال در مسکو دیدار می‌کنند درباره سیاست نفتی گفت‌وگو کنند. ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه نیز میزبان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی خواهد بود، در حالی که خالد الفالح وزیر انرژی عربستان سعودی نیز با الکساندر نواک همتای روسی خود دیدار خواهد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.