زیان ۳۰ میلیاردی تولیدکنندگان قارچ بعد از ماجرای قارچهای سمی
محمد حسن افشار رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ از توقف مسمومیتهای ناشی از قارچهای سمی خبر داد و گفت: مصرف قارچ های خوراکی به سبب اطلاع رسانی نادرست برخی رسانه ها، به حالت عادی بازنگشته و مردم همچنان در مصرف قارچ احتیاط میکنند، این امر بحران بزرگی را ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه روزانه ۵۰۰ تن قارچ در واحد های پرورشی صنعتی تولید می شود، افزود: با توجه به کاهش مصرف ناشی از نگرانی خانوارها، روز گذشته قیمت فروش هر کیلو قارچ در مغازه ها به ۲ هزار تومان رسید که این امر بیانگر زیان روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومانی تولیدکنندگان است، چرا که در آخرین بررسی ها که تیر ماه سال گذشته صورت گرفت؛ قیمت تمام شده تولید با احتساب حداقل سود برای تولیدکننده ۸ هزار و ۲۰۰ تومان بود.
این مقام مسئول بیان کرد: با توجه به زیان قابل توجه تولیدکنندگان قارچ از وزارت جهاد تقاضا کردیم که اقساط وام تولیدکنندگان را استمهال کند، چراکه با ادامه این روند، ۸۰ درصد تولیدکنندگان ظرف مدت یک ماه آینده ورشکست خواهند شد.
افشار ادامه داد: براساس آمار فائو، سالیانه ۱۲ میلیون تن قارچ خوراکی در دنیا تولید می شود و از آنجاکه این قارچ های خوراکی در یک تشکیلات و آزمایشگاه های بین المللی بررسی و سپس تولید بذر می شود؛ بنابراین جای هیچ گونه نگرانی در مصرف قارچ های خوراکی وجود ندارد.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ در پایان تصریح کرد: چندی پیش، برخی از جوامع محلی و توریست در کوهستان ها اقدام به جمع آوری و فروش قارچ های خوراکی و غیر خوراکی کردند که این امر منجر به مسمومیت آتی و مسمومیت پس از چند هفته شد. خوشبختانه با اطلاع رسانی صورت گرفته و اجتناب افراد از خوردن قارچ های وحشی، تاکنون گزارشی از مسمومیت ناشی از قارچ های سمی در هفته اخیر نداشتیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر