ماجرای کنسرت شبهای موسیقی خراسان چیست؟
علیرضا جلالیان در گفتوگو با ایسنا، درباره کنسرت شبهای خراسان بیان کرد: پرویز پرستویی ـ هنرمند سینما ـ نیز که در دنیای مجازی با عکس این استاد تبلیغ موسیقی شبهای خراسان را کرده بود، پُست خود را اصلاح کرد. فعالان حوزه موسیقی میدانند که عثمان محمدپرست روی ویلچر مینشیند و توانایی اجرای موسیقی ندارد. خود او هم اعلام کرده بود که «از من گذشت. سالها مسیر موسیقی اقوام را پیش بردم و هیچ حمایتی از من نشد» و خواستهاش این بود که از هنرمندان دیگری که این مسیر را پیش میبرند حمایت شود.
او بیان کرد: هر اتفاقی را که امروز مردم دوست داشته باشند و بخواهند آن را رقم بزنند، قطعا به خوبی اتفاق میافتد ولی این باعث تاسف است که برای برگزاری کنسرت موسیقی اقوام، باید جمعی از هنرمندان دست به کار شوند و به مردم بگویند از آن حمایت کنند. نسل امروز نه عثمان محمدپرست و نه موسیقی اقوام را که گنجینه ارزشمندی است میشناسد.
مدیر پروژه شبهای موسیقی خراسان ادامه داد: بلیت کنسرتهایی که در حوزه موسیقی پاپ برگزار میشود، خیلی زود سُلد اَوت میشوند اما وقتی صحبت از سنتها و ارزشها به میان میآید و گروهی میخواهند هنر منطقه خود را در معرض دید عموم بگذارند با مشکل مواجه شده و مجبور میشویم دست به دامن هنرمندان حوزههای دیگر شویم یا کمپین راهاندازی کنیم تا برخی از افراد بتوانند هنر خود را در معرض نمایش بگذارند!
وی در پاسخ به اینکه آیا برای اولین بار کنسرت موسیقی آن هم در حوزه اقوام برگزار کرده است؟ توضیح داد: ما مؤسسه برگزارکننده کنسرت که گروهی را میآورند تا کنسرتی برگزار کنند و از کنار آن نفع مالی ببرند، نیستیم. ما از حوزههای فرهنگی و هنری حمایت میکنیم و چون گروههای موسیقی برای برگزاری کنسرت در خراسان محدودیت دارند و حمایت نمیشوند، ما نیز از این منطقه شروع کردیم. قصد ما فقط معرفی موسیقی اقوام منطقه خراسان بود تا گروههای موسیقی این منطقه به شهرهای دیگر معرفی شوند و اگر نمیتوانند در خانه خودشان موسیقی برگزار کنند حداقل این کار را در شهرهای دیگر انجام دهند.
جلالیان با بیان اینکه این مؤسسه فرهنگی و هنری تاسیس شده تا به هنرمندان ساکن شهرستان در رشتههای مختلف بپردازد، افزود: قصد ما این است امکانی را فراهم کنیم تا هنرمندان شهرهای دیگر هم دیده و معرفی شوند و در حوزهها و مناطق خود تاثیرگذار باشند. ما همه این اقدامات را با هزینه شخصی انجام میدهیم. تمام تلاش ما این است، مسیری را که عثمان محمد پرست در سالهای گذشته پیش برد، متوقف نشود تا گروههای موسیقی خراسان بتوانند هنر خودشان را به شهرهای دیگر هم معرفی کنند.
او ادامه داد: موسیقی اقوام خراسان امروز در خانه خودشان هم مظلوم واقع شدهاند، امکان اجرا ندارند و هیچ حمایتی از آنها نمیشود. عثمان محمد پرست از خواف با ویلچر به تهران میآید و خواستهاش این است که به مردم دیارش خدمت کند و اگر صحبتی از حمایت میکند، آن را برای خودش نمیخواهد بلکه برای موسیقی اقوام و هنرمندان منطقهاش میخواهد. این در حالی است که ما از مسوولان مرتبط با این حوزه دعوت کردیم که برای تجلیل از عثمان محمد پرست که ۲۹ اردیبهشت ماه و همزمان با اجرای گروه موسیقی سیمرغ برگزار شد، حاضر شوند اما متاسفانه با آنکه در چند قدمی اجرای این برنامه بودند، در این مراسم حاضر نشدند.
مدیر پروژه شبهای موسیقی خراسان درباره اینکه چه نیازی است که به فاصله دو ماه و برای دو بار از یک استاد موسیقی تجلیل شود؟ اظهار کرد: ظرفیت سالن و تعداد مخاطبانی که در اسفندماه از عثمان محمد پرست تجلیل کردیم در شان این استاد نبود و این بار که سالن اجرا پر بود، ترجیح دادیم این پیشکسوت موسیقی هم برای اجرا گروهها حضور داشته باشد و هم با توجه به بضاعت ما مورد تجلیل دوباره قرار بگیرند.
جلالیان با بیان اینکه در حال بررسی هستیم تا مشابه برنامه شبهای موسیقی خراسان را برای شهرها و موسیقی مناطق دیگر اجرا کنیم، افزود: این برنامه با موسیقی اقوام منطقه خراسان شروع شد. حوزه موسیقی عثمان محمد پرست را میشناسند اما نسل جوان موسیقی نواحی را نمیشناسند و نیاز بود که به این موضوع پرداخته شود.
او درباره اینکه چه تضمینی وجود دارد که بلیت کنسرت موسیقی اقوام مناطق دیگر که قرار است در آینده برگزار شود، با توجه به اینکه بلیت کنسرت موسیقی شبهای خراسان نیز با کمک هنرمندان دیگر به فروش رفت، فروخته شود؟ توضیح داد: مردم کشور ما فرهنگ و هنر خودشان را دوست دارند و همان طور که به شبهای موسیقی خراسان پرداخته شد، برنامههای دیگر هم مورد توجه قرار میگیرد و در این زمینه جای نگرانی نیست. پیشبینی میکنیم وقتی در این زمینه به اندازه کافی اطلاعرسانی شود، مردم به آن نقطه میرسند که باید از موسیقی اقوام کشور خود حمایت کنند.
مدیر پروژه شبهای موسیقی خراسان اضافه کرد: سیستم دولتی تنها کمکی که به ما کرد صدور مجوز برای اجرای موسیقیها بوده است. اتفاق خوبی که در شبهای موسیقی خراسان افتاد این بود که توانستیم حدود ۸۰ درصد هزینه را از بخش فروش بلیت تامین کنیم؛ این در حالی است که بخشی از این هزینه صرف اجاره سالن، رفت و آمدها، اقامت هنرمندان شد. ما قبل از اجرا با گروههای شرکتکننده صحبت کردیم که بضاعتی برای پرداخت دستمزد به آنها نداریم و نمیتوانیم آن طور که دوست داریم هنرمندان را تامین مالی کنیم البته هدایایی برای حضور گروها در این برنامه در نظر گرفته شد.
جلالیان همچنین درباره هزینه حاصل از فروش بلیتهای شبهای موسیقی خراسان اظهار کرد: هنوز آماری نداریم.
او درباره معیار انتخاب گروههای موسیقی خراسان نیز توضیح داد: با برخی از فعالان موسیقی اقوام خراسان صحبت کرده بودیم اما خطکشی برای اینکه چه گروهی خوب یا بد هست، نداریم. عقیده ما این است که گروهها باید در مقابل استادی اجرا کنند و نیاز دارند اگر نقصی در اجرای آنها وجود دارد گفته شود تا مشکلات خود را در مسیری که پیش میروند، برطرف کنند. بحث ما حمایتی است. تصمیم داشتیم در موسیقی شبهای خراسان سه گروه و هر گروه دو اجرا داشته باشند که برای سانس دوم روز سوم ۴۰ درصد بلیتها به فروش نرسید. در واقع این برنامه با حضور دو گروه که هر کدام دو اجرا داشتند، برگزار شد.
به گزارش ایسنا، موسیقی شبهای خراسان قرار بود در اسفند ماه سال ۱۳۹۶ برگزار شود که به دلیل استقبال نکردن مردم بلیتهای آن به فروش نرسید و در نهایت در یک مراسم از عثمان محمدپرست ـ نوازنده پیشکسوت دوتار خراسان ـ با حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شد. قرار شد کنسرت شبهای موسیقی خراسان بار دیگر در اردیبهشت ماه برگزار شود که این بار نیز به دلیل استقبال نکردن مردم در آستانه لغو قرار گرفت اما با دعوت برخی از هنرمندان سینما در دنیای مجازی برای خرید بلیت این رویداد فرهنگی تقریبا همه بلیتهای این اتفاق به جز سانس دوم روز آخر فروخته شد و در نهایت این کنسرتها برگزار شد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر