بی بی سی گزارش داد، دولت آمریکا می‌گوید این اقدام به طرز قابل توجهی کسر مبادلات تجاری با چین (۳۳۵ میلیارد دلار در سال) را جبران می‌کند.

آمریکا البته هنوز نگفته با اقدام جدید تا چه حد از این کسری جبران خواهد شد.

براساس بیانیه مشترکی که دو کشور پس از چند روز مذاکره نمایندگان چین و آمریکا در واشنگتن منتشر کرده‌اند "دو طرف درباره افزایش معنی‌دار صادرات انرژی و محصولات کشاورزی موافقت کرده‌اند."

این بیانیه همچنین افزوده است: "این (اقدام) به حمایت از رشد اقتصاد و اشتغال در آمریکا کمک می‌کند." این دو کشور در مذاکرات اخیر خود همچنین درباره ادامه گفتگوهای تجاری برای رفع نگرانی‌ها تاکید کرده‌اند.

واشنگتن پیشتر گفته بود هدف این است که کسر تجاری آمریکا و چین به ۲۰۰ میلیارد دلار کاهش یابد اما در بیانیه اخیر به این رقم اشاره‌ای نشده است.

تصمیمهای اخیر در پی سفر هیئتی از مذاکره‌کنندگان چینی به رهبری لیو هی، معاون‌اول نخست‌وزیر چین، به آمریکا و در جریان مذاکرات با هیئت آمریکایی صورت گرفته است.

مبادلات تجاری چین و آمریکا طبق داده‌های سال ۲۰۱۶ دفتر نماینده تجاری ایالات متحده آمریکا و سیا:

۴۶۲/۶میلیارد دلار: ارزش کالاهای صادراتی چین به آمریکا در سال ۲۰۱۶

کل صادرات چین به آمریکا: ۱۸ درصد

ارزش ماشین آلات الکتریکی خریداری شده آمریکا از چین ۱۲۹ میلیارد دلار

رشد خدمات صادراتی چین به آمریکا در دوازده سال گذشته ۵۹ درصد

کسر مبادلات تجاری آمریکا با چین ۳۴۷ میلیارد دلار

این دو کشور همچنین درباره تاخیر یا حذف "تهدیدهای تعرفه‌ای" که کالاها و خدماتی به ارزش میلیاردها دلار را دربر می‌گیرد، صحبتی نکرده‌اند.

چین و آمریکا با وضع تعرفه‌های درباره کالاهای صادراتی کشور متقابل به مقابله با یکدیگر پرداخته‌اند هر چند هنوز تعرفه‌های جدید اجرایی نشده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تهدید کرده که تا سقف ۱۵۰ میلیارد دلار تعرفه بر روی کالاهای چینی وضع کند.

ترامپ گفته هدف او پایان دادن چین به سرقت "مالکیت معنوی" اجناس آمریکایی است.

این در حالی است که کمتر از سه ماه پیش دونالد ترامپ که وعده داده بود با افزایش تعرفه فولاد و آلومینیوم از صنایع فلزات کشورش دفاع متن این فرمان اجرایی را امضا کرد.

چین هم در اقدامی متقابل تعرفه‌ کالاهایی وارداتی از آمریکا نظیر خودرو، هواپیما، شراب و میوه را افزایش داد.

واشنگتن و پکن در هفته‌های گذشته در حال مذاکره بوده‌اند تا با توافق بر سر تعرفه‌های وارداتی، از بالاگرفتن یک جنگ تجاری پرهیز کنند.

حالا چین می‌گوید از وضع تعرفه‌های سنگین بر ذرت خوشه‌ای (سورگوم) وارداتی از آمریکا منصرف شده است.

وزیر بازرگانی چین گفته است این تصمیم برای ملاحظه منافع مصرف‌کنندگان داخل چین گرفته شده است.

چین همچنین اعلام آمادگی کرده که تعرفه‌های گمرکی برای واردات کالاهای آمریکایی، از جمله برای محصولاتی چون میوه، خشکبار، گوشت خوک و شراب را به میزان ۴ میلیارد دلار کاهش دهد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.