شرکت هپکو یکی از شرکت‌های بزرگ استان مرکزی است که اعتصاب کارگرانش هم‌زمان با اعتصاب کارگران کارخانه آذرآب در تابستان سال گذشته در صدر خبرها قرار داشت. یکی از کارگران کارخانه هپکو درباره تلاش یکی از کارگران این کارخانه برای خودکشی گفت: «ما سر کار بودیم که خبرش را شنیدیم. بعد هم فیلمش منتشر شد. [...] دوست ماست. آدم خیلی آرامی است. در سالن رنگ کار می‌کند. اگر بلایی سرش می‌آمد، تحملش برای همه سخت بود».

او در توضیح وضعیت کارخانه می‌گوید: «بالاخره آدم تا یک جایی توان تحمل دارد. ما چند ماه حقوق معوق داریم و سال گذشته هم که حتما شنیدید چه اتفاقاتی اینجا افتاد. بعد از آن درگیری‌ها بالاخره مسئولان یادشان آمد هپکویی هم وجود دارد و از آن به بعد کج‌دارومریز پول می‌گیریم و وضع بیمه‌هایمان بهتر شده اما هنوز زمین تا آسمان با وضعیت روزهای خوبمان فاصله داریم. وقتی هم که پول نباشد، زندگی آدم سیاه می‌شود. وضعیت آذرآب هم همین‌طور است».

کارخانه آذرآب، دیگر کارخانه بزرگ استان مرکزی هم سال گذشته شاهد تجمعات کارگری بود که با برخورد مأموران همراه شد و عذرخواهی وزیر کار از کارگران را در پی داشت. یکی از کارگران شرکت آذرآب می‌گوید: «از اینکه یک کارگری خواسته خودش را از جایی پرت کند تعجب نکنید. از اینکه ما هنوز زنده هستیم، باید تعجب کنید. اسفند ۲۹ روز است، فروردین ۳۱ روز، ۲۳ روز هم از اردیبهشت گذشته. جمع اینها می‌شود هشتادوچند روز. کارگران آذرآب در این مدت دو بار حقوق گرفته‌‌اند که یکی همین امروز بود که شاید از ترس بود که نکند اینجا هم اتفاقی بیفتد. این دو بار هم که حقوق گرفته‌ایم یعنی هر بار یک میلیون تومان گرفته‌ایم. به نظر شما می‌شود سه ماه که عید نوروز هم وسطش بوده با یک میلیون تومان زندگی کرد؟ حالا باز وضع کارگران از این جهت بهتر بوده. نیروهای ستادی و دفتری کل این مدت فقط یک میلیون تومان گرفته‌اند».

این کارگر درباره وضعیت شرکت پس از اعتراضات کارگری سال گذشته می‌گوید: «حداقل فایده‌اش این بود که مدیران قبلی شرکت عوض شده‌اند. آنها اهلیت نداشتند و بیشتر بورس‌باز بودند تا اینکه بلد باشند شرکت اداره کنند. با این حال مدیران تازه هم که آمدند، دیدیم وضع بهتر نشد. طبیعی است که بهتر نشود چون اینها که آمده‌‌اند اصلا آشنایی با آذرآب ندارند. خودرویی بوده‌‌اند و از قبل رابطه‌شان در خودروسازی‌ها شکل گرفته و طبیعی است که حالا نتوانند اینجا کار خاصی بکنند. وضعیت شرکت‌هایی مثل ما خیلی به لیاقت و تخصص مدیرانش بستگی دارد. اگر مدیر رابطه خوبی داشته باشد و حوزه کار ما را بشناسد، می‌تواند سفارش‌های خوبی بگیرد. اگر هم این‌کاره نباشد کار مثل حالا می‌خوابد. شما از مدیران این شرکت بپرسید امسال موفق شده‌‌اند چند سفارش بگیرند؟ وقتی سفارشی نباشد پول کمتر است و اولین جایی هم که به دست‌انداز می‌افتد، حقوق کارگر است».

گفتنی است دو شرکت هپکو و آذرآب از مهم‌ترین شرکت‌های تولید لوازم راه‌سازی، پتروشیمی و کشاورزی کشور هستند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.