دستاورد غیرقابل انکار برجام

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۳۸۴۶۷۱ سایت خوان

ایرنا : گروه های سیاسی و اقتصادی در مازندران با وجود برخی بدعهدی کشورهای ۱+۵ در اجرای کامل برجام ، این توافق را دارای دستاوردهای غیرقابل انکار می دانند.

استاندار مازندران گفت : برجام ، برنامه صهیونیستی - عربی پیرامون ایران هراسی را در جهان از بین برد و جان دوباره ای به مبادلات بین المللی ایران با جهانیان بخشید.

محمد اسلامی افزود : تا پیش از برجام ، همواره کشورهای آمریکایی و اروپایی با همکاری شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه هایی را علیه دستاوردهای فناوری هسته ای ایران با اتهام ساخت سلاح اتمی تصویب می کردند.

وی گفت : در پسابرجام با به رسیمت شناخته شدن دستاوردهای هسته ای ایران ، اهرم فشار و تحریم از سر راه برداشته و گشایشی در مبادلات اقتصادی و تجاری با کشورهای جهان ایجاد شد.

استانداران مازندران اظهار داشت : کشورهای جهان در پسابرجام برای مبادلات تجاری با ایران منعی نداشتند و این خود باعث شد تا روابط ما در سطوح بین المللی افزایش یابد و کشورها نیز براساس منافع ملی خودشان روابط با ایران را ترسیم کردند.

** برهم خوردن انسجام بین المللی در پسابرجام

استاندار مازندران گفت : در پسابرجام انسجام بین المللی ضد ایرانی از دست دشمنان ما به خصوص صهیونیست ها و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس خارج شد و جو سنگینی که بر دوش ایران بابت اتهام رسیدن به سلاح اتمی وجود داشت، برداشته شد.

وی افزود : مذاکرات برجام با رای جمهوری اسلامی شکل گرفت و به اهدافی که از پیش تعیین شده بود، رسید و در شرایط فعلی نیز پایبندی کشورها به این توافق و یا عدم پایبندی آن مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.

او ادامه داد : چنانچه برجام به دلیل بدعهدی آمریکا و کشورهای همپیمانش ادامه دار نباشد ، باز هم جمهوری اسلامی ایران به اهدافش رسید و دست این کشورها برای اتهام مجدد به ایران در تولید سلاح اتمی خالی شد.

** دستاورد برجام با حمایت رهبری

رئیس خانه احزاب مازندران هم گفت که دستاوردهای مثبت برجام که در دولت تدبیر و امید با حمایت رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام شد ، قابل انکار نیست.

مصطفی سوادکوهی افزود : نباید به بهانه بدعهدی آمریکا ، تمام دستاوردهای مثبت برجام که با زحمات و تلاش های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به دست آمده ، زیر سئوال برود.

وی ادامه داد : اگر رئیس جمهوری آمریکا حتی بخواهد از برجام خارج شود، به این بهانه نباید با زیر سئوال بردن دستاوردهای مثبت برجام ، مسایل حاشیه ای را مطرح کنیم که وفاق و همدلی را در کشور از بین ببرد.

** انسجام داخلی برتر از برجام

رئیس خانه احزاب مازندران گفت : کشور ما در حدود ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی کوران های سختی را پشت سرگذاشت و در تمام این سختی ها نیز سربلند بیرون آمدیم.

وی افزود : شرایط بین المللی به گونه ای رقم خورد که انسجام و وحدت داخلی ما مهم تر از برجام است و هر تصمیمی که برای نقض این توافق از سوی کشورهای ۱+۵ گرفته شود، انسجام داخلی را افزایش می دهد.

وی ادامه داد : تحریم دشمنان تا مادامی که وحدت ملی در کشور حول محور ولایت فقیه وجود دارد ، خللی ایجاد نخواهد کرد و مردم شرایط کشور را درک می کنند.

** اتحاد ملی

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران هم گفت : برجام در راستای رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر نرمش قهرمانانه با تلاش دیپلماتیک دولت تدبیر و امید شکل گرفت.

محسن صفرپور افزود : برجام اگر چه با بدعهدی برخی از کشورها از جمله آمریکا رو به رو شد ، ولی دستاوردهای زیادی را برای کشور داشت و امید دوباره به ایران بخشید.

وی ادامه داد : امروز با برجام یا بدون برجام آنچه برای ما مهم است ، حفظ اتحاد و انسجام داخلی است و با وحدت ملی داخلی هیچ تهدیدی نمی تواند به کشور آسیب بزند.

** تند شدن توسعه با برجام

رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی مازندران هم گفت : برجام اگر چه توافق سیاسی بین ایران و کشورهای ۱+۵ بود ، ولی جاده توسعه اقتصادی کشور را هموار کرد.

عبدالله مهاجر افزود : ما نباید رفع تمام مشکلات اقتصادی کشور را در برجام بیابیم و باید از فرصت ایجاد شده به سود کشور بهره بگیریم.

وی ادامه داد : ما برای رشد و توسعه کشور با نگاه اقتصاد مقاومتی هم نیازمند ارتباط با کشورهای دیگر بر اساس اصول سیاست خارجی هستیم و هم نیاز به حمایت از تولید داخلی داریم.

دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مازندران گفت : دولت تدبیر و امید با حمایت و درایت رهبر معظم انقلاب اسلامی و بهره گیری از دیپلماسی قهرمانانه ، سنگی را جلوی پای ملت و عزت کشور گذاشته شده بود ، با برجام برداشت.

وی افزود : اگرچه کارشکنی آمریکا اجرای برجام را مطابق با قراردادهای متداول تا حدی با انحراف مواجه کرد ، ولی با اجرایی شدن آن فرصت مناسبی برای کشور ایجاد شده است .

مهاجر گفت : نباید تمام مسایل کشور را به وجود برجام گره بزنیم و این کار اتحاد داخلی را از بین می برد و باعث ضربه وارد شدن به کشور خواهد شد.

** تغییر فضای عمومی دنیا در برجام

نماینده مردم شهرستان های ساری و میاندورد در مجلس شورای اسلامی هم گفت : برجام فضای عمومی دنیا را نسبت به ایران تغییر داد و اثرات روانی بین المللی این فضا تغییر نگرش نسبت به جمهوری اسلامی در منطقه بود.

علی اصغر یوسف نژاد افزود : در پسابرجام فضای عمومی بین المللی و منطقه ای نسبت به ایران تغییر کرد و با برداشتن تحریم از لحاظ اقتصادی اثرگذاری خوبی صورت گرفته است.

وی ادامه داد : نگاه صفر و ۱۰۰ نسبت به برجام از سوی مخالفان و موافقان آن به نظر می رسد تا حد زیادی بیراهه رفتن است و نگرش واقع بینانه نسبت به این توافقنامه این است که اثرات مثبت اقتصادی و سیاسی را برای کشور به ارمغان آورده است.

یوسف نژاد اظهار داشت : ما باید در برجام اتحاد خود را حفظ کنیم و اجازه بدهیم که نیروهای دانشگاهی ، آگاهان به مسایل هسته ای و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به این فرایند سیاسی روشنگری به مردم داشته باشند و واقعیت ها را بیان کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن