دکتر سیدحسن هاشمی که در مراسم بزرگداشت روز جهانی مامایی سخن می گفت، افزود: برای ارتقای شاخص هایی مانند مرگ مادران و نوزادان، هنوز با کشورهای پیشرفته، فاصله داریم و بخش عمده این فاصله، مربوط به آموزش است که اگر آموزش، درست بود و تعصب جنسیتی نداشتیم، وضعیت این شاخص ها بهتر بود. باید بدون تعصب و سهم خواهی، تلاش کنیم که کارنامه موفقی را در بهبود شاخصها و ترویج زایمان طبیعی در منطقه و دنیا داشته باشیم.

او با تاکید بر پرهیز از رویکردهای جنسیتی در حوزه مامایی، عنوان کرد: در رشته اورولوژی، انتخاب دستیاران بر اساس جنسیت نیست و جنسیتی شدن ورود دستیاران به حوزه تخصص زنان، نه تنها تاکنون کمکی نکرده، بلکه آسیب هایی نیز به همراه داشته است. امیدواریم که با کمک بزرگان و همکاران بتوانیم این مشکل را حل کنیم.

دکتر هاشمی گفت: چند سال پیش ماماهایی در کشور تربیت می شدند که حتی یک بار زایمان طبیعی را انجام نداده بودند، اما در حال حاضر این فرصت برای دانشجویان فراهم شده است. یکی از روسای دانشگاه های علوم پزشکی اطراف تهران می گفت که در کنار ماماها، انترن ها در زایمان کمک می کنند و از هر ۱۰ نفر که زایمان برای آنها انجام شده بود، سوال شد که برای شما تفاوتی دارد که دانشجوی خانم یا آقا زایمان را انجام بدهند که آنها گفته بودند تفاوتی بین خانم یا آقا بودن دانشجویان برای زایمان وجود ندارد و مهم سالم بودن نوزاد است.

او با اشاره به اینکه ماماها نیز از دیرباز تاکنون بیشترین نقش را در زایمان ایفا کرده اند، گفت: دولت مصمم است که در حوزه سلامت، بانوان از احترام بیشتری برخوارد شوند. در این زمینه، یکی از مهمترین بخش ها، ارائه خدمات زایمان است که در آن، ماماها پررنگ ترین نقش را دارند.

دکتر هاشمی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم زایمان طبیعی ترویج پیدا کند، باید به ماماها احترام بیشتری بگذاریم و آنها به بالین برگردند، گفت: این فرصت در طرح تحول سلامت، با ایجاد چندین هزار واحد اختصاصی زایمان(LDR) در کشور فراهم شده است. همچنین بیمارستان های دولتی و خصوصی نیز موظف شدند که فضایی را فراهم کنند تا بانوان حق انتخاب داشته باشند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهایی است که میزان سزارین در آن بالا بوده و هست، افزود: متاسفانه در همه حوزه ها، از غرب، اروپا و آمریکا تبعیت می کنیم، اما در حوزه ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین، چون به نفع ما نیست، رفتارمان بر عکس است.

هاشمی حق انتخاب بانوان برای زایمان را امانتی دانست که بانوان به متخصصان زنان و ماماها سپرده اند و تصریح کرد: اگر در این زمینه، رفتار ما تغییر کند، یعنی امانتدار خوبی نبوده ایم و باید به مسیر اصلی برگردیم، چراکه منافع و مصلحت مردم را باید تامین کنیم.

او گفت: لحاظ کردن کاهش سزارین در اعتبار بخشی بیمارستان ها، به نفع مردم است. همچنین موفقیت ماماها و متخصصان زنان به میزان همکاری بین بخشی و همکاری آنها با وزارت بهداشت وابسته است و اگر بیمه ها و دولت با مامایی همراهی نکنند، امکان ارتقای این رشته فراهم نمی شود.

دکترهاشمی با اشاره به اینکه به جای حاشیه ها باید به متن ماموریت، یعنی سلامت بانوان توجه کنیم، گفت: از زمانی که پرستاری و مامایی از حوزه بالینی جدا شده و به علوم پایه منتقل شدند، آسیب بیشتری به این رشته ها وارد شد. البته اطمینان دارم که پرستاری و مامایی به تدریج به بالین بازمی گردند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.